از سري مجموعه بوسه بردست؛

کتاب " الفباي كار و كارمندی از منظر ضرب‌المثل‌ها " + تصاویر

كتاب «الفباي كار و كارمندي از منظر ضرب‌المثل‌ها»، از سري مجموعه «بوسه بردست» است و شامل833 مَثل به قلم محمدحسین قدیری | محمدعلی قدیری مي‌باشد. در اين كتاب مراد از كار عام است و شامل كامند، مهندس، بنّا، نقاش، كشاورزي، پزشك و...است.
دوشنبه، 11 خرداد 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
کتاب " الفباي كار و كارمندی از منظر ضرب‌المثل‌ها " + تصاویر
به گزارش راسخون ، كتاب «الفباي كار و كارمندي از منظر ضرب‌المثل‌ها»، از سري مجموعه «بوسه بردست» است و شامل833 مَثل به قلم محمدحسین قدیری | محمدعلی قدیری مي‌باشد. در اين كتاب مراد از كار عام است و شامل كامند، مهندس، بنّا، نقاش، كشاورزي، پزشك و...است. 
 

هنگامي كه رسول خدا، از جنگ تبوك بازگشت. سعد انصاري به استقبال ايشان شتافت. پيامبر(ص) با او احولپرسی کرد و دست داد. سپس به او فرمود: چرا دستانت خشن و زبر است؟ سعد گفت: اي رسول خد! با بيل طناب كار مي‌كنم طناب مي‌كشم و بيل مي‌زنم تا خرجي خانواده‌ام را تأمين كنم. پيامبر دست او را «بوسيد» و فرمود: اين «دستي» است كه آتش دوزخ به آن نخواهد ‌رسيد.

 

به اعتقاد روان‌شناسان، جامعه‌شناسان، كارشناسان اخلاقي، تربيتي و مذهبي«كار و تلاش هدفمند» نقش پيشگيرانه در آسيب‌هاي فردي و اجتماعي دارد. عامل سازندة شخصيت و تفكر خلاق است و در درمان بيمارهاي فردي (جسم و ذهن و روح) و اجتماعي فوق‌العاده مؤثر مي‌باشد.

 

بسياري از ضرب‌المثل‌ها ريشه تاريخي دارند و از حكايت يا داستاني گرفته‌شده‌اند. گاهي ضرب‌المثل‌ها با هم تناقض دارند. بسياري از مثل‌ها مهارت و تجارب زيادي را به ما منتقل مي‌كنند. و به خاطر شيريني، اختصار و پيوندشان به داستان يا شخص گوينده در ذهن ماندگار مي‌شود. گاهي يك مثل به اندازه يك كتاب مفهوم در خود دارد. برخي هم نياز به تبصره دارند و به طور كلي مورد پذيرش نيست. و بخشي از آنها جز خرافات هستند

 

كتاب حاضر، «الفباي كار و كارمندي از منظر ضرب‌المثل‌ها»، از سري مجموعه «بوسه بردست» است و شامل833 مَثل مي‌باشد. در اين كتاب مراد از كار عام است و شامل كامند، مهندس، بنّا، نقاش، كشاورزي، پزشك و...است. مَثل‌هاي مشكل در پارورقي توضيح داده شده‌ و برخي از مَثل‌ها‌ براساس آموزه‌هاي دين( عقايد، احكام، اخلاق)، روان‌شناسي كار و روابط انساني و...تشريح و تنظيم شده‌است و مثل‌هايي كه جز خرافات و يا غيرعلمي بوده مورد نقد قرار گرفته‌است.

ممكن است سؤال شود چرا كه برخي مثل‌هاي اين كتاب صراحت در كار و كارمندي ندارند! در پاسخ گوييم بله، حق با شماست، ضرب‌المثل‌هاي اين كتاب دو گونه‌اند:

 

الف: آنهايي كه صراحت در كار و كارمندي دارند كه اغلب مثل‌هاي كتاب اين گونه‌اند.

ب: مثل‌هايي كه صراحت در كار و كارمندي ندارند، ولي بيشتر از  ساير مثل‌ها به فضاي كاري و كارمندي مرتبط است، مانند «جوش نزن شيرت مي‌خشكه.» چون در فضاي سخت كاري، اصطكاك نظرات و اختلاف سلايق سبب خشم و حرص و...مي‌شود.

 

دسته‌بندي

ضرب‌المثل‌هاي اين كتاب به طور كلي در طبقاتي دسته بندي مي‌شوند عمده‌ترين آنها عبارتند از:

 

1. مديريت زمان؛

2. اخلاق كار و كارمندي؛

3. ضررهاي بي‌كاري و تنبلي؛

4. مذمت گدايي و سربار ديگران بودن؛

5. فوايد اقتصادي، جسمي، معنوي و ذهني كار؛

6. مهارت‌هاي كاري( مديريت زمان، ارتباط مؤثر و..).

 

مثَل های کاری و کارهای مثَلی

 

پدید آورنده : سید محسن موسوی آملی ، صفحه 46

 

در مجموعه غنی و ارزشمندِ فرهنگ عامیانه ایرانی ، مثل ها همچون نگینی بر انگشتریِ زبانزدهای مردمی می درخشد. در این جمله ها و عبارت های نغز و زیبا ، درس ها و حکمت های زندگی سازی نهفته است که آدمی می تواند با نشستن در پای این درس ها ، زندگیِ بهتر و خوش تری را برای خود و خانواده اش بسازد.

 

در میان موضوعات مختلفِ اخلاقی ، اجتماعی ، خانوادگی ، اقتصادی و ... که گستره پهناور مثل های فارسی را تشکیل می دهد ، موضوع کار و اشتغال از برجسته گی خاصی برخوردار است. مثل هایی درباره اهمیت داشتنِ حرفه و کار ، ارزش کار و کارگر ، مداومت در کار ، اتقان در کار ، شایستگی در کار ، کارهای ماندگار و بسیاری از موضوعات مربوط به کار و اشتغال و نیز آفت های احتمالی آن ، در مجموعه مثلیِ فارسی موجود است.

 

تلاش حکیمانِ نامور یا بی نامِ ایرانی در تبیین آموزه های ملّی و مذهبی در قالب سخن های نغز و کوتاه ، بر این امر استوار است که هم زبان ها و هم کیشان خود را به کار ، تولید و پیشرفت رهنمون شوند و کارهایی انجام دهند که نمونه و مثل باشد.

 

در این نوشته کوتاه ، بخشی کوچک از مثل های مرتبط با موضوع کار را فرادید قرار می دهیم:

یک . سرمایه بودن کار

دو . عار نبودن کار

سه . ابزار کار

چهار . زمان مناسب هر کار

پنج . ارزش کارگر و کاسب

شش . شیوه صحیح انجام دادن کار

هفت . نیاز به کارفرما یا استاد کار

هشت . راه شناخت کارگر ماهر

نه . شایستگی در کار

ده . صبر و تحمل در کار

یازده . مداومت در کار

دوازده . پرهیز از تسویف در کار (وعده امروز و فردا دادن)

سیزده . پایان و نتیجه کار

چهارده . کارهای ماندگار

 

خودسنجي و مسابقه

بخش آخر كتاب خودسنجي و مسابقه است كه مركز، نهادها و صنايع مي‌توانند از آن براي مسابقه استفاده كنند و انگيزه مطالعه را بالا ببرند.

 

این کتاب قابلیت استفاده برای مسابقات کتابخانی در اداره ها، سازمان ها، مدارس و ..... را دارد.

 

مرکز پخش کتاب : كتابفروشي حوزه عليمه اصفهان خيابان حافظ و مسجد مقدس جمكران قم ، كتابفروشي اينترنتي پاتوق كتاب فردا

 

* برای مشاهده تصاویر با کیفیت اصلی ، روی تصاویر زیر کلیک کنید *

 

کتاب " الفباي كار و كارمندی از منظر ضرب‌المثل‌ها " + تصاویر  کتاب " الفباي كار و كارمندی از منظر ضرب‌المثل‌ها " + تصاویر  کتاب " الفباي كار و كارمندی از منظر ضرب‌المثل‌ها " + تصاویر

 

/117/



اخبار مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.