14 دانشگاه ایران جزء برترین های آسیا

در پنجمین دوره رتبه بندی دانشگاه های برتر آسیا در سال 2017، نام 14 دانشگاه از کشورمان قرار دارد.
شنبه، 28 اسفند 1395
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
14 دانشگاه ایران جزء برترین های آسیا

ویرایش عکس تیر 99

در پنجمین دوره رتبه بندی دانشگاه های برتر آسیا در سال 2017، نام 14 دانشگاه از کشورمان قرار دارد.

به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری صداوسیمای مرکز فارس، محمدجواد دهقانی گفت: در پنجمین دوره رتبه بندی دانشگاه های آسیایی، دانشگاه های صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، امیرکبیر، علوم پزشکی تهران، شیراز، صنعتی خواجه نصیر، تهران، اصفهان، شهید بهشتی، یزد، فردوسی مشهد، آزاد اسلامی کرج و دانشگاه زنجان توانستند در جمع دانشگاه های برتر آسیا در سال 2017 میلادی قرار گیرند.

دهقانی افزود: دانشگاه های شیراز، اصفهان، یزد، فردوسی مشهد، آزاد اسلامی کرج و زنجان نیز برای اولین بار توانستند در سال 2017 به جمع دانشگاه های برتر آسیایی راه پیدا کنند.
وی افزود: در سال 2017 میلادی تعداد دانشگاه های برتر ایران از 8 دانشگاه در سال گذشته به 14 دانشگاه ارتقا یافته است و به لحاظ تعداد دانشگاه های برتر در قاره آسیا ایران همچون سال گذشته، رتبه 7 آسیا را کسب کرده است.
وی گفت: در فهرست سال 2017 تایمز همچون گذشته، کشورهای آسیای شرقی بیشترین جایگاه های برتر جدول را به خود اختصاص داده اند.
سرپرست ISC افزود: دانشگاه ملی سنگاپور همچون سال گذشته در جایگاه نخست آسیا قرار گرفت و دانشگاه پکینگ چین، دانشگاه تسینگوآ چین، دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور و دانشگاه هنگ کنگ به ترتیب رتبه های دوم تا پنجم آسیا را کسب کردند.
دهقانی گفت: پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از نظام های معتبر بین المللی است که از سال 2004 میلادی ارزیابی و رتبه بندی دانشگاه ها را در سطح جهان آغاز کرده است و از سال 2013 میلادی رتبه بندی دانشگاه های برتر آسیایی را نیز به صورت سالانه ارائه می دهد.
وی افزود: پایگاه رتبه بندی تایمز در سال 2017 میلادی تعداد دانشگاه های تحت پوشش خود را از 200 دانشگاه در سال 2016 میلادی به 300 دانشگاه افزایش داده است و بدین ترتیب دانشگاه های برتر 24 کشور آسیایی توانستند در سال 2017 میلادی در فهرست برترین های آسیا قرار گیرند که در بین این کشور ها، سریلانکا، کویت و فیلیپین جزو کشورهایی هستند که برای اولین بار حضور در رتبه بندی آسیایی تایمز را تجربه می کنند.
سرپرست ISC ادامه داد: رتبه بندی آسیایی تایمز همچون رتبه بندی جهانی تایمز، از 13 شاخص در قالب 5 معیار کلی آموزش، پژوهش، استنادات، درآمد صنعتی و وجهه بین المللی بهره می گیرد.
دهقانی گفت: تایمز برای رتبه بندی دانشگاه ها، بخشی از اطلاعات مورد نیاز خود را از پایگاه استنادی اسکوپوس، بخشی دیگر را از نظرسنجی های شهرت و بخش دیگری را نیز از دانشگاه ها و به صورت خود اظهاری گردآوری می کند.
ژاپن با دارا بودن 69 دانشگاه مقام اول آسیا، چین با 54 دانشگاه  مقام دوم و هند با 33 دانشگاه مقام سوم آسیا را به لحاظ تعداد دانشگاه برتر به دست آورده اند.
همچنین ایران با 14 دانشگاه بعد از ترکیه با 17 دانشگاه، بیشترین تعداد دانشگاه را در خاورمیانه از آن خود کرده است.
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) سامانه اطلاع رسانی علمی است که درصدد تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی بر اساس معیارهای علم سنجی معتبر است. 
ایران بعد از ایالات متحده که 60 سال در مطالعات استنادی تجربه دارد و نیز بعد از کشور هلند، سومین نظام استنادی جهان را بنیانگذاری کرده‌ است. 
دفتر اصلی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری خاورمیانه و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در شیراز است.  
/117/


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط