نکات ضروری درباره استفاده از کرم ضدآفتاب
وجود ماده محافظ در مقابل نورخورشید(SPF) در کرم های ضدآفتاب برای محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش به ویژه در روزهای تابستانی و برای افرادی که در ساعات طولانی در معرض آفتاب قرار دارند، ضروری است اما محققان بیماری های پوستی معتقدند نباید میزان این ماده از 60 بالاتر رود زیرا با افزایش این ماده شیمیایی، سلامت پوست آسیب می بیند.
چهارشنبه، 28 تير 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده:
محمود عالی نژادیان
به گزارش راسخون به نقل از ایرنا، مطالعات تایید کرده اند که اشعه ماوراءبنفش خورشید برای پوست مضر است و می تواند آسیب های سطحی مانند لک های پوستی، اگزما و خارش پوست و افزایش چین و چروک تا بیماری های جدی تری را مانند انواع اگزماهای شدید و آزاردهنده و حتی سرطان های پوست مانند ملانوم ایجاد کند.
کرم های ضدآفتاب انواع مختلفی دارند و از مواد مختلفی تشکیل می شوند، اما مهمترین مساله در ترکیبات این کرم ها این است که از مواد شیمیایی در آنها کمتر استفاده شود و مواد طبیعی تشکیل دهنده آنها بیشتر باشد.
همچنین به گفته محققان و متخصصان پوست میزان SPF این کرم ها بسیار مهم است و مصرف کنندگان باید به این مساله توجه داشته باشند؛ به اعتقاد آنان هرچه میزان این ماده در کرم های ضدآفتاب بیشتر باشد، میزان مواد شیمیایی آن نیز بیشتر شده و می تواند به سلامت پوست آسیب برساند.
معمولا باور عمومی اینگونه است که هرچه درجه این عنصر محافظ پوست بالاتر باشد، قدرت محافظت کرم در برابر نور خورشید بیشتر شده و می تواند از پوست بهتر مراقبت کند، این درحالی است که محققان نظر دیگری دارند و معتقدند که میزان بالای این عنصر نه تنها تاثیری در افزایش محافظت از پوست ندارد، بلکه حتی می تواند به سلامت آن آسیب وارد کند.
دکتر میترا اسماعیلی اپیدمیولوژیست و پژوهشگر مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این خصوص به خبرنگار علمی ایرنا گفت: ضدآفتاب هایی که میزان زیادی ماده 'زینک اکساید' دارند و مواد شیمیایی مانند 'پارابن' در تولید آنها کمتر به کار رفته است، کرم های مناسبی هستند و محافظت کاملی از پوست در برابر اشعه UV خورشید دارند.
وی افزود: ضدآفتاب هایی که میزان SPF آنها بالا است، به پوست آسیب می رساند زیرا طبق استانداردهای اعلام شده در کتاب های علمی، میزان این ماده در کرم ها نباید بیشتر از 60 باشد؛ زیرا سطح شیمیایی آن افزایش یافته و می تواند عوارض زیادی را به همراه داشته باشد.
اسماعیلی گفت: بهترین نوع کرم های ضدآفتاب، دارای SPF بین 30 تا 50 هستند و توصیه می شود در روزهای تابستانی از ضدآفتاب های دارای SPF پنجاه (50)و در روزهای زمستانی از کرم های دارای SPF سی (30) استفاده شود.
پژوهشگر مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه نمونه های تقلبی برندهای ایرانی و خارجی کرم های ضدآفتاب در بازار وجود دارد، توصیه کرد: افراد باید توجه داشته باشند که از کرم های ضدآفتاب استاندارد شرکت هایی که مجوز واردات یا تولید این کرم ها را دارند و به تایید وزارت بهداشت رسیده است، استفاده کنند.
اسماعیلی افزود: معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت بر تولیدات و واردات محصولات بهداشتی نظارت دارد و بهتر است برای حفظ سلامت پوست، از برندهایی استفاده شود که مجوز وزارت بهداشت را دارند؛ ترکیبات کرم های غیراستاندارد به دلیل نداشتن تاییدیه آزمایشگاه های وزارت بهداشت، نه تنها محافظتی از پوست در برابر نور خورشید ندارند، بلکه حتی می توانند برای پوست مضر بوده و عوارضی مانند اگزماهای پوستی نیز ایجاد کنند.
** ترکیب کرم ضدآفتاب و کلر آب استخر
به تازگی از سوی منابع خبری اعلام شد که استفاده از کرم ضدآفتاب در هنگام شناکردن در استخر می تواند ترکیبات سمی ایجاد کند که برای پوست مضر است؛ پژوهشگر مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با رد صحت این مطلب، گفت: در هیچ یک از مراجع و کتب علمی مطلبی در این خصوص ذکر نشده است.
اسماعیلی ادامه داد: همچنین نمی توان گفت که ضدآفتاب می تواند در برابر مضرات کلر آب استخرها از پوست محافظت کند زیرا میزان درصد کلر در برخی استخرها استاندارد نیست به طوری که دیده شده علاوه بر ایجاد مشکلات پوستی مانند اگزما و خارش، برخی افراد دچار ضایعات چشمی نیز می شوند بنابراین توصیه نمی شود که برای شناکردن در استخر از کرم ضدآفتاب استفاده شود.
وی در خصوص استفاده از کرم های ضدآفتاب در استخرهای روباز تاکید کرد: استفاده از کرم های ضدآفتاب در استخرهای روباز کاملا ضروری است و توصیه می شود.
** نحوه استفاده از ضدآفتاب
پژوهشگر مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: برای محافظت صحیح از پوست در برابر اشعه مضر آفتاب لازم است از کرم های ضدآفتاب در طول ساعات روز به ویژه در ساعات 9 تا 16 که اشعه UV خورشید در بالاترین سطح خود است، استفاده کرد.
اسماعیلی افزود: افرادی که در محیط های باز قرار دارند، باید هر دو ساعت یک بار استفاده از کرم ضدآفتاب را تجدید کنند و نیم ساعت قبل از خروج از منزل کرم را مصرف کنند.
وی در خصوص افرادی نیز که در محیط های سربسته مشغول به کار هستند، اما ساعت ها از رایانه استفاده می کنند اظهار کرد: تحقیقات نشان داده اند که صفحه مانیتور رایانه های قدیمی اشعه های مضر داشته و افرادی که مرتب با این دستگاه ها کار می کردند، مانند مهندسان کامپیوتر اغلب دچار اگزماهای شدید پوستی می شدند؛ میزان این اشعه در رایانه های جدید کاهش یافته با این حال توصیه می شود کاربران برای محافظت بیشتر از پوست خود در هنگام استفاده از این وسایل همچنان از کرم های ضدآفتاب استفاده کنند.
/117
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
تازه های اخبار
حکم بازداشت نتانیاهو؛ آیا عدالت اجرا خواهد شد؟
همدلی و مهرورزی در آینه قرآن
از اهتمام ویژه اسلام تا نقش فناوریهای نوین
پاسخ طنز به پیام جدید نتانیاهو + فیلم
بسیج؛ با مردم، برای مردم + گالری تصاویر نقاشیهای جدید از خدمات بسیج
همه چیز درباره فلسفه؛ از یونان تا ایران
آیا در واقع ایام فاطمیه 20 روز است؟
مزایده انگشتر هدیه رهبری برای کمک به مردم مقاوم فلسطین و لبنان
#فراخوان| سومین جشنواره سراسری فرهنگی و هنری نماز با عنوان ” فجر تا فجر”
بازتاب سبک زندگی ایرانی یا حرکت به سمت غربیسازی؟
بیشترین بازدید هفته
اسامی تمام بازیگران مختار به همراه نقش آنها
تنظیم دستی فرکانس در گیرنده های دیجیتالی برای شبکه های صدا و سیما
داستانک های زیبا از امام رضا علیه السلام
ماجرای فروش کفش زنانه در سایت دیوار چیست؟!
زیارت حضرت زینب سلام الله علیها + ترجمه
۱۱۴ آیه پرکاربرد قرآن با ترجمه کاملا درست و البته متفاوت!
نام مادر امام جواد علیه السلام چیست؟
حوادث شش ماه پایانی منتهی به ظهور بر طبق تقویم سال ظهور - بخش اول
عشق پیری گر بجنبد سر به رسوایی زند
پاسخ آنلاین به سوالات شرعی توسط دفتر آیتالله العظمی مکارم شیرازی
موارد بیشتر برای شما
تمثیلات و مصادیق قرآنی صهیونیسم
5 ابزار ضروری برای زنده ماندن در صعودهای زمستانی
کارآفرینی بانوان ملایری با هنر فرشبافی
نماهنگ/ قلههای بسیج
در بازدید سرزده پزشکیان از وزارت ورزش چه گذشت؟
شهرک نشین صهیونیست: چرا نمیتوانیم به خانههای خود در شمال بازگردیم؟
هدف قرار دادن پایگاه هوایی "حتسور" با موشک کروز توسط حزبالله
ایران یا اسرائیل، کدام پیروز نبرد منطقهای خواهد بود؟
تحصیل در آلمان: فرصتی برای ساختن آیندهای بهتر
هدف قرار دادن مقر دشمن در جبالیا توسط حماس
هدف قرار دادن پایگاه "شراغا" توسط حزبالله
ماهی افسرده!
راهپیمایی مردم یمن و آتش زدن پرچم اسرائیل
گلباران کاروان شهدای حزب الله
ایران تنها کشوری است که در مقابل پروژه اسرائیل برای منطقه ایستاد!