رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
ورود سالی ۲۰ هزار تن ذرات معلق به ریه تهرانیها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به انتقاد تلویحی از بی توجهی به نتایج پژوهشهای مرتبط با آلودگی هوا پرداخت و گفت: هر ساله ۲۰ هزار تن ذرات معلق در ریه تهرانیها وارد میشود .
دوشنبه، 2 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
وی با بیان اینکه باید بررسی شود که مشکل کار کجاست؟، عنوان کرد: آیا مشکل کار در کیفیت و کمیت پژوهشها یا اصالت تحقیقات ماست؟ پاسخ این سوال خیر است. مشکل اصلی فقدان نظام مدیریتی جامع و هوشمندانه در کشور است که طی آن خروجی پژوهشها در نظام مدیریتی کشور بکار گرفته نمیشود.
زالی با بیان اینکه این مسائل درد و نگرانی محققان امروز ماست، تصریح کرد: امروز ما در هوایی تنفس میکنیم که دارای سطح فزاینده و غیر قابل باور منوکسید کربن است و ذرات معلق ۱۰PM هوا به حد اعلا رسیده، به گونهای که هر ساله ۲۰ هزار تن ذرات معلق در ریه تهرانیها وارد میشود که ۱۲ هزار تن مربوط به خودروهای سبک سواری و ۲۰۰۰ تن مربوط به موتورسوارهاست.
زالی با طرح این سوال که آیا این مشکلات راه حلی ندارد اظهار کرد: در طول سال بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تن مواد آلاینده توکسین وارد هوای کشور میشود و کمتر از ۲۵ روز هوای پاک داریم و ۲۵۵ روز در کلانشهرها دچار وارونگی هستیم. آیا این مشکلات راه حلی ندارد؟!
وی با تاکید بر اینکه تعطیلی مدارس راهکار نیست، عنوان کرد: تعطیلی مدارس کمتر از ۲۰ درصد در کاهش آلودگی تاثیرگذار است و ۹۰ تا ۹۵ درصد آلودگی هوا به خاطر آلایندهها و متحرکهاست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به راهکارهای اصلی رفع آلودگی هوا به مسائلی همچون خودروهای اسقاطی و مشکل کیفیت بنزین اشاره کرد و گفت: در برخی از مناطق تهران بنزن ۲۰۰ برابر حد مجاز وارد هوا میشود که نشان دهنده مشکلی بسیار جدی است.
وی با بیان اینکه بروز بیماریهای ریوی یک جنبه این مشکلات است، عنوان کرد: یک سر دیگر این طیف، مشکلات و بیماریهای مزمن دیگری است که نسل آینده ما را تحت تاثیر قرار میدهد.
زالی با بیان اینکه شیرخواران، نوجوانان و جوانان بالاترین قربانیان آلودگی هوا هستند، گفت: آلودگی هوا در سطح عملکرد تحصیلی دانش آموزان و همچنین ایجاد آلزایمر در بزرگسالان تاثیرگذار است. به گونهای که بر اساس مطالعه انجام شده افرادی که با خیابانهای پر تردد فاصله ۵۰ متری داشتهاند در مقایسه با ۲۵۰ متریها بیش از ۱۲ برابر احتمال ابتلا به اختلالات شناختی را دارند.
وی با بیان اینکه در مجموعه کشور باید به این سمت حرکت کنیم که در پژوهشها راه حلهای جدی و کاربردی ارائه شود، عنوان کرد: در غیر اینصورت نتایج پژوهشی در فضای آکادمیک محبوس شده و به مرحله اجرا نمیرسد و پژوهشها به کاربست و راهکار تبدیل نمیشود.
زالی با اشاره به فعالیتهای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: حرکت به سمت مباحث نوین علمی و دانشگاه نسل سوم استراتژی امروز دانشگاه است و ضرورت امروز ما، تبدیل مفهوم پژوهش به یک جریان عملیاتی است.
زالی در ادامه با بیان اینکه دانشگاه نسل سوم در شرایط سخت و متلاطم اقتصادی زایش پیدا میکند، گفت: دانشجویان و اساتید پایه و محور دانشگاه نسل سوم را تشکیل می دهند. همچنین دانشجوی نسل سوم باید با نگاه نقادانه و مساله محور و در مسیر بین رشتهایها و با توجه به علوم انسانی و علوم پایه حرکت کند.
وی با تاکید بر اینکه آهنگ فعالیتها باید با دانشگاه نسل سوم هماهنگی داشته باشد، گفت: در بحث رتبه بندیها نیز افق دید و ترازها باید از حوزه های داخلی به بخش بین الملل تغییر پیدا کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اقدامات مثبت صورت گرفته در حوزه فناوری، تصریح کرد: در این راستا دریچه های مثبتی باز شده، در سال ۲۰۱۹ برای اولین بار مرکز دیدهبانی نوآوری جهانی ایران را در بخش سلامت به رسمیت شناخته که دستاورد بزرگی است.
زالی با تاکید بر اینکه باید به سمت ایجاد همگرایی عملیاتی بین زیست بوم فناوری، نیروی انسانی و تولید علم حرکت کنیم، اظهار کرد: البته در عرصه های جهانی جایگاه خوبی داریم ، در نانو رتبه ۴ و بیومتریال رتبه ۹ متعلق به ایران است.
وی تقویت شرکتهای دانش بنیان را یک راه میانبر برای پیشرفت دانست و گفت: در حال حاضر ۴ هزار شرکت دانش بنیان در کشور داریم که از این تعداد ۱۱۰۰ شرکت در حوزه سلامت فعالیت میکنند که گردش مالی و اشتغال آفرینی بالایی دارند.
وی با بیان اینکه کشور در آستانه جهش در حوزه فناوری قرار دارد، به بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و گفت: در این بیانیه نیز به علم و فناوری و جوانان توجه ویژهای شده که باید در این زمینه برنامه ریزی مبسوط داشته باشیم.
زالی با اشاره به اینکه مراکز توسعه بالینی دانشگاه باید نقش کاتالیزورداشته باشند، تصریح کرد: به عبارت دیگر پژوهشگران باید در کنار اساتید بالینی جهت ارتقای فناوری و مساله محوری فعالیت کنند.
وی مهمترین مساله پیشران حرکتهای علمی در دانشگاه را اعضای هیات علمی دانست و گفت: در این راستا باید کرامت و حقوق اعضای هیات علمی پاس داشته و فضایی انبساطی، اشتیاقی و مبتنی بر احترام و کرامت در دانشگاه ایجاد و احیا شود.
زالی با تاکید بر اینکه هیات علمی باید بر اساس خروجی ارزیابی شود، گفت: خطرناکترین مبحث در محیطهای علمی، بحث دلزدگی است که باید با برنامهریزی مناسب در حوزههای آموزشی و پژوهشی دانشگاه، فضای نوینی برای ارتقا و تقویت کرامت اعضای هیات علمی و حذف بروکراسی های دست و پاگیر ایجاد شود.
وی با درخواست از وزارت بهداشت جهت تسهیل روند توسعه مراکز رشد دانشگاه، گفت: به عنوان نمونه در زمینه دارو هنوز سه درصد داروها را وارد میکنیم که بار مالی ناشی از آن از ۹۷ درصد تولیدات داخلی دارو، بیشتر است.
زالی در پایان کارآفرینی و خلق ثروت در دانشگاه را راهکار خروج از وضعت بحرانی دانست و گفت: به عنوان نمونه دانشگاه هاروارد با ایجاد دانشکده کارآفرینی ۱.۴ تریلیون دلار ثروت و دانشگاه MIT ۹۰۰ هزار شغل ایجاد کردند.
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
ردپای مازوت در آلودگی هوای تهران
جمعه، 5 دی 1399
نماینده سازمان بهداشت جهانی: مدیریت شرایط بیماری کرونا توسط نظام سلامت ایران در این مدت شگفت انگیز است
پنجشنبه، 15 اسفند 1398
طرح جدید پلیس برای روزهای آلوده شهر تهران
شنبه، 28 دی 1398
منابع آلودگی هوای تهران تشریح شد
چهارشنبه، 4 دی 1398
صنایع آلاینده چقدر در آلودگی تهران تأثیر دارند؟
يکشنبه، 1 دی 1398
100 متر "خانه" در زعفرانیه دو میلیارد تومان+جدول
جمعه، 6 دی 1392
کارگاه تلبس طلاب تهرانی برگزار میشود
يکشنبه، 26 آبان 1392
ایمنسازی فضای مجازی برای کودکان؛ راهحل تبیین آموزههای قرآن
شنبه، 27 مهر 1392
یک ابتکار جالب درحرم حضرت عبدالعظیم +عکس
چهارشنبه، 2 مرداد 1392
پیکر آیتالله خوشوقت در جوار مرقد حضرت عبدالعظیم(علیه السلام) آرام میگیرد
چهارشنبه، 2 اسفند 1391
تازه های اخبار
حکم بازداشت نتانیاهو؛ آیا عدالت اجرا خواهد شد؟
همدلی و مهرورزی در آینه قرآن
از اهتمام ویژه اسلام تا نقش فناوریهای نوین
پاسخ طنز به پیام جدید نتانیاهو + فیلم
بسیج؛ با مردم، برای مردم + گالری تصاویر نقاشیهای جدید از خدمات بسیج
همه چیز درباره فلسفه؛ از یونان تا ایران
آیا در واقع ایام فاطمیه 20 روز است؟
مزایده انگشتر هدیه رهبری برای کمک به مردم مقاوم فلسطین و لبنان
#فراخوان| سومین جشنواره سراسری فرهنگی و هنری نماز با عنوان ” فجر تا فجر”
بازتاب سبک زندگی ایرانی یا حرکت به سمت غربیسازی؟
بیشترین بازدید هفته
اسامی تمام بازیگران مختار به همراه نقش آنها
تنظیم دستی فرکانس در گیرنده های دیجیتالی برای شبکه های صدا و سیما
داستانک های زیبا از امام رضا علیه السلام
ماجرای فروش کفش زنانه در سایت دیوار چیست؟!
زیارت حضرت زینب سلام الله علیها + ترجمه
۱۱۴ آیه پرکاربرد قرآن با ترجمه کاملا درست و البته متفاوت!
نام مادر امام جواد علیه السلام چیست؟
حوادث شش ماه پایانی منتهی به ظهور بر طبق تقویم سال ظهور - بخش اول
عشق پیری گر بجنبد سر به رسوایی زند
پاسخ آنلاین به سوالات شرعی توسط دفتر آیتالله العظمی مکارم شیرازی
موارد بیشتر برای شما
تمثیلات و مصادیق قرآنی صهیونیسم
5 ابزار ضروری برای زنده ماندن در صعودهای زمستانی
کارآفرینی بانوان ملایری با هنر فرشبافی
نماهنگ/ قلههای بسیج
در بازدید سرزده پزشکیان از وزارت ورزش چه گذشت؟
شهرک نشین صهیونیست: چرا نمیتوانیم به خانههای خود در شمال بازگردیم؟
هدف قرار دادن پایگاه هوایی "حتسور" با موشک کروز توسط حزبالله
ایران یا اسرائیل، کدام پیروز نبرد منطقهای خواهد بود؟
تحصیل در آلمان: فرصتی برای ساختن آیندهای بهتر
هدف قرار دادن مقر دشمن در جبالیا توسط حماس
هدف قرار دادن پایگاه "شراغا" توسط حزبالله
ماهی افسرده!
راهپیمایی مردم یمن و آتش زدن پرچم اسرائیل
گلباران کاروان شهدای حزب الله
ایران تنها کشوری است که در مقابل پروژه اسرائیل برای منطقه ایستاد!