شبکه فاکس نیوز هم لحظاتی پیش تعداد آرای الکترال بایدن را ۲۹۰ رای تا این لحظه اعلام کرد. هر نامزدی که موفق به کسب دست کم ۲۷۰ رای شود، پیروز انتخابات خواهد بود.
این نامزد حزب دموکرات در سومین دور نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در انتخاباتی نفسگیر ابتدا با همحزبیهای خود به رقابت برخاست و سرانجام در ماه اوت به عنوان نامزد رسمی این حزب برای رقابت با دونالد ترامپ رئیس جمهوری چهل و پنجم و نامزد حزب جمهوریخواه برگزیده شد.
وی توانست با ایجاد اتحادی از گرایشهای مختلف در حزب دموکرات و همچنین بهرهمندی از حمایت برخی از چهرههای مشهور جمهوریخواه همچون کالین پاول وزیر دفاع جورج دبلیو بوش پسر ،استفاده از سناتور کامالا هریس سیاهپوست برای جذب آرای رنگینپوستان آمریکا و استفاده علنی از محبوبیت باراک اوباما رئیس جمهوری سابق این کشور، کفه ترازو در مبارزات انتخاباتی را به نفع خود سنگین سازد.
بایدن با سرمایهگذاری بر ایالتهایی که در ۲۰۱۶ با اختلاف اندکی نتایج را به ترامپ واگذار کرده بودند، استراتژی خود را بر این ایالتهای رقابتی، هدفگذاری کرد و حتی با پیشرانی افرادی همچون بتو اورورک که در ۲۰۱۸ رقابت تنگاتنگی را با سناتور جمهوریخواه تد کروز در ایالت تگزاس داشت، کار را در این ایالت هم برای ترامپ سخت کرد.
فشار بایدن برای کسب آرای فلوریدا هم باعث شد تا توان عملیاتی ترامپ بر این دو ایالت قرمز متمرکز شود تا خود بتواند در ایالتهایی همچون مینهسوتا، میشیگان، ویسکانسین، نوادا و پنسیلوانیا فضای بیشتری را در اختیار بگیرد.
کارزار انتخاباتی بایدن حتی در کارولینای شمالی و جورجیا هم برای ترامپ مزاحمت ایجاد کردند و با وجود تبلیغات همه جانبه ترامپ در پنسیلوانیای نفتخیز علیه مخالفت بایدن با فرکینگ(نوعی استخراج نفت)، از تلاش دست برنداشت و توانست از سد ترامپ بگذرد؛ هرچند که تیم حقوقی ترامپ برای بازشماری آرا یا ابطال آن اقدام کرده است.
جو بایدن پس از پیروزی در انتخابات با انتشار این فیلم در یک توییت نوشت: آمریکا، من افتخار می کنم که شما من را برای هدایت کشور بزرگمان انتخاب کردهاید. کار سختی پیش رو ما خواهد بود، و این را به شما قول میدهم: من رئیس جمهور همه آمریکایی ها خواهم بود - خواه به من رای داده باشند و خواه رأی نداده باشند. ایمانی را که تو به من دادی حفظ خواهم کرد.
ترامپ: نتیجه انتخابات هنوز قطعی نیست
دونالد ترامپ اعلام کرد: کارزار انتخاباتیام از دوشنبه پیگیری قضایی پرونده انتخابات را در دادگاه آغاز می کند. جو بایدن بدون مدرک و به صورت تقلبی در اعلام پیروزی در انتخابات عجله کرد.
واکنش کاربران توئیتر به پیروزی بایدن
جو بایدن را بیشتر بشناسیم
«جوزف رابینت بایدن» متولد 20 نوامبر 1942 او پیشتر از سال 2009 تا 2017، تحت ریاستجمهوری باراک اوباما چهل و هفتمین معاون رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا بوده و از 1973 تا 2009 به مدت 36 سال ایالت دلاور را به عنوان یکی از سناتورهای ایالات متحده آمریکا نمایندگی میکرده است.
بایدن که یک دموکرات است، نامزد حزب خود در انتخابات پرمناقشه ریاستجمهوری 2020 آمریکا بود و بر رقیب اصلیاش رئیسجمهور دونالد ترامپ پیروز شد.
بایدن در اسکرانتون، پنسیلوانیا و شهرستان نیوکاسل در ایالت دلاور بزرگ شد. رئیس جمهور منتخب آمریکا در دانشگاه دلاور تحصیل و سپس مدرک حقوق خود را از دانشگاه سیراکیوز دریافت کرد.
او در سال 1969 وکیل شد و در سال 1970 به عضویت در شورای شهرستان شهرستان نیوکاسل، دلاور انتخاب شد.
بایدن اولینبار در سال 1972 به عنوان سناتور ایالات متحده از دلاور انتخاب و در نتیجه ششمین سناتور جوان تاریخ آمریکا شد.
رئیس جمهور منتخب آمریکا ششبار دیگر به این سمت انتخاب شد و در زمان رسیدن به معاونت رئیسجمهور در سال 2009 چهارمین سناتور ارشد در سنای ایالات متحده آمریکا بود.
بایدن همچنین از 1987 تا 1995 ریاست کمیته قضایی سنای ایالات متحده آمریکا را برعهده داشت و با مسائلی چون سیاست مواد مخدر، پیشگیری از جرم و آزادیهای مدنی و همچنین نامزدیهای بحثبرانگیز رابرت بورک و کلارنس توماس به قضاوت دیوان عالی ایالات متحده آمریکا درگیر بود. او رهبری تلاشها برای تصویب لوایح کنترل جرم و اجرای قانون و خشونت علیه زنان را بر عهده داشت.
بایدن در انتخابات ریاستجمهوری 2008 آمریکا، به عنوان معاون انتخاباتی اوباما در مقابل جان مککین و سارا پیلین شرکت کرد.
اوباما و بایدن در انتخابات ریاستجمهوری 2012 آمریکا مجدداً انتخاب شدند.
بایدن در 25 آوریل 2019 آغاز سومین کمپین خود را برای کسب ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرد و در ژوئن 2020 به نامزد حزب دموکرات برای انتخابات 2020 تبدیل شد.
مواضع سیاسی بایدن
موضع گیری های جو بایدن را باید به دو بعد داخلی و خارجی تقسیم کرد. در حوزه مسائل داخالی بایدن از افزایش حداقل دستمزد در آمریکا حمایت میکند. او همچنین خواستار افزایش مالیات بر سود سرمایهگذاری، رایگانسازی دانشگاههای عمومی و بازسازی دولتی زیرساختهای جادهای و انرژی است.
در بخش سیاست خارجی، بایدن خواستار ازسرگیری روابط ایران و آمریکا بوده و با تغییر رژیم مخالف است. او پس از انتخابات ۱۳۸۸ ایران انتقاداتی را مطرح کرد، اما بیان داشت آمریکا به سیاست مذاکره ادامه میدهد.
نظر بایدن در مورد برجام
بایدن به عنوان معاون رئیسجمهور وقت آمریکا در زمان امضای برجام، از حامیان آن بود و بعد از خروج دونالد ترامپ از این توافق، او را سرزنش کرد. او در ادامه «رسیدن به توافق بهتر» را توهم خواند و گفت: برای رسیدن به برجام «چندین سال فشار تحریم، دیپلماسی دقیق و حمایت جامعه جهانی» صرف شدهاست.
نظر بایدن در مورد فعالیت های آمریکا در عراق
جو بایدن به عنوان سناتور به حمله آمریکا به عراق رأی مثبت داد. او در سال ۲۰۰۶ پس از افزایش خشونتها در عراق، طرحی بر مبنای فدرال کردن عراق و تقسیم آن به سه بخش کردنشین، شیعه نشین و سنی نشین مطرح کرد. این طرح با مخالفت دولت جرج دابلیو بوش مواجه شد.
پای بندی به ملی گرایی یهودیان
بایدن به شبکه اول تلویزیون اسرائیل گفت: «من یک کاتولیک معتقد هستم، و مانند هر کاتولیک سرسختانه بر این اصل پای میفشارم که یک کاتولیک خوب قبل از آنکه مسیحی باشد، باید یک یهودی خوب باشد و من نیز پیش از آنکه مسیحی باشم خود را یک یهودی میدانم، و نه تنها این، بلکه افتخار دارم که بگویم که من یک صهیونیست هستم و به صهیونیست بودن خود افتخار میکنم و به وجود اسرائیل و ملیگرایی یهودیان سخت پای بندم».نامزدی ریاستجمهوری آمریکا
بایدن در ژوئن ۱۹۸۷ در دوران رونالد ریگان، نامزدی خود را برای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا اعلام کرد. او در نهایت در سپتامبر ۱۹۸۷ به دلیل فشار رسانهای پیرامون سرقت ادبی یکی از سخنرانیهای کمپین خود، از ادامه نامزدی انصراف داد.بایدن نامزد مقام ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۰۸ میلادی از حزب دموکرات آمریکا بود. وی در نهایت از سوی باراک اوباما در انتخابات ۲۰۰۸ ریاست جمهوری ایالات متحده، به عنوان معاون رئیسجمهور برگزیده شد.
رویکرد بایدن درقبال ایران
بایدن خواستار ازسرگیری روابط ایران و آمریکا بود و با تغییر رژیم مخالف است. او پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ ایران انتقاداتی را مطرح، اما بیان کرد آمریکا به سیاست مذاکره ادامه میدهد.
معاون باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا در زمان امضای برجام، از حامیان آن بود و بعد از خروج دونالد ترامپ از این توافق، او را سرزنش کرد. او در ادامه، رسیدن به توافق بهتر را توهم خواند و گفت برای رسیدن به برجام چندین سال فشار تحریم، دیپلماسی دقیق و حمایت جامعه جهانی صرف شده است.
بایدن همچنین در نظرات خود در بحبوحه شیوع کرونا موضوع تقاضا برای کاهش تحریمهای اقتصادی ایران با هدف افزایش ظرفیت کشورمان برای مقابله با این بیماری را مطرح کرد. این ادعا از آن جهت بی اساس است که حزب دموکرات آمریکا به صراحت با این ایده مخالفت کرد.
بایدن همچنین در یکی از نظرات خود ادعای ترامپ را درباره جامع نبودن تحریمهای دارویی ایران در تحریمها علیه ایران تأیید کرد. این ادعا شاید بر روی کاغذ درست باشد، اما در عمل تحریم بانکهای ایرانی انجام هرگونه معاملهای در زمینه دارو را ناممکن کرده است و واشنگتن با علم به این موضوع دست به چنین اقدامی زده است.
نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چندی پیش در یادداشتی که مجله فارینافرز منتشر کرد، به تشریح سیاست خارجی خود در صورت پیروزی در انتخابات پرداخت و درباره ایران مدعی شد: توافق هستهای تاریخی که دولت اوباما بر سر آن مذاکره کرد مانع از دستیابی ایران به سلاح هستهای شد. با وجود این، ترامپ در اقدامی عجولانه این توافق را به کناری افکند و ایران را وادار کرد برنامه هستهای خود را از سر بگیرد و اقدامات تحریکآمیز بیشتری انجام دهد.
بایدن در ادامه ادعاهای خود میافزاید: من درباره رژیم ایران هیچ توهمی ندارم. این رژیم به انجام فعالیتهای بیثباتکننده در سراسر خاورمیانه اقدام کرده، معترضان را بهطرز بیرحمانهای سرکوب کرده و در اقدامی غیرمنصفانه آمریکاییها را بازداشت کرده است.
جو بایدن در ادامه این یادداشت از سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در عملیات تروریستی دولت ترامپ در عراق شهید شد، بهعنوان «بازیگری خطرناک» یاد کرد، اما نوشته ترور او باعث افزایش خشونتها در منطقه شده است.
منبع:
1. ایرنا/ بایدن پیروز انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا شد
2. تسنیم/ جو بایدن کیست؟
3. بهار نیوز/ جو بایدن پیروز انتخابات معرفی شد
4. تابناک/ زندگینامه جو بایدن
5. آنا/ جو بایدن کیست و نظر او درباره ایران چگونه است؟
6. توییتر
** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.