تیم ملی بوکس ایران میزبان سوریه در تهران
وی در خصوص اینکه تا چه زمانی بوکسورهای تیم ملی باید به مبارزات درون اردویی بپردازند و آیا قرار نیست تیم ملی به اردوهای مشترک برون مرزی اعزام شود؟ افزود: برنامه ی مدنظر را به فدراسیون ارائه دادیم که چه تیم هایی را به عنوان مبارزه های تدارکاتی و برگزاری مسابقات برای ما در نظر بگیرند. البته خیلی از مسائل باعث شده آن طور که باید نتوانیم به راحتی کارها را پیش ببریم. از لحاظ مالی دست فدراسیون بسته است اما تا آنجا که توانستند تلاش کردند. این خبر را به شما بدهم که با فدراسیون سوریه صحبت هایی کردند تا احتمالا از اوایل بهمن با آنها در تهران تمرین مشترک داشته باشیم. چاره ای نیست باید با این شرایط کنار آمد. ما هم از لحاظ اقتصادی در مضیقه هستیم. سفر برون مرزی هزینه ی بسیار زیادی می خواهد. ما هم یکی دو نفر نیستم و یک تیم چندین نفره هستیم. بلیت هواپیما برای هر نفر تقریبا 30، 40 میلیون تومان می شود. هزینه های دیگر را هم بخواهید در نظر بگیرید، هر اردوی برون مرزی خیلی هزینه می خواهد. ما سعی کردیم به همین دلیل در اردوها مبارزه ها را شبیه سازی کنیم.
داشتن لیگ پویا به تیم ملی قدرتمند کمک می کند
سرمربی تیم ملی بوکس ایران با بیان اینکه داشتن تیم ملی قدرتمند نیازمند داشتن لیگ قدرتمند و پویا است، تصریح کرد: همیشه این مشکل را در بوکس داشتیم. فقط سال های قبل چند دوره برخی تیم ها آمدند و با هزینه های خیلی کم لیگ را برگزار کردند. تنها کسی بودم که در سال 88 تیم فولاد ماهان اصفهان را به لیگ آوردم و قیمت بچه ها را از 500 هزارتومان و یکی دومیلیون تومان به 7،8 میلیون تا 10 میلیون تومان افزایش دادم. یادم می آید آن موقع دوست من مهدی معظم خیلی کمک کرد و زحمت کشیدیم تا تیم در لیگ شرکت کند. کمیته ی ملی المپیک و وزارت ورزش نمی توانند در برگزاری لیگ به ما کمک کنند. مشکل بزرگی که لیگ ما دارد، عدم پخش تلویزیونی آن است که تلاش شده رقابت ها را پخش کند. لیگ ما یک سری نامنظمی ها و مشکلاتی را دارد که فدراسیون در تلاش است تا آنها را حل کند. امیدوارم لیگ به خوبی جلو برود. شک نکنید در لیگ پویا بوکسورها رشد پیدا می کنند و وقتی ببینند حریفان قدر هستند، به خوبی توانایی های خود را نشان خواهند داد. داشتن لیگ پویا و قدرتمند به تیم ملی هم کمک خواهد کرد.
علیرضا استکی بابیان اینکه هدف و مسابقات اصلی ما رقابت های انتخابی کسب سهمیه ی المپیک است، گفت: قرار است این مسابقات خردادماه به میزبانی کشور فرانسه برگزار شود. طوری برنامه ریزی کردیم که هم دوبوکسور المپیکی ما تمریناتشان را به خوبی پیش ببرند تا موقع المپیک به اوج آمادگی برسند و هم اینکه چون مسابقات انتخابی، نزدیک برگزاری المپیک است، تلاش داریم تا بوکسورهایی که دنبال سهمیه هستند، در صورت گرفتن سهمیه، بتوانند آمادگی خود را برای المپیک هم حفظ کنند. شرایط انتخابی خیلی حساس است. باید طوری پیش برویم که بچه ها در مسابقات جهانی اگر توانستند سهمیه بگیرند، در المپیک هم بازی های خوبی از خود به نمایش بگذارند. ما از برگزاری مسابقات اطلاع داریم اما برای آماده شدن و به اوج رسیدن نیاز به مسابقات تدارکاتی برون مرزی داریم تا بچه ها محک بخورند و نقاط ضعف را پوشش دهیم. با همه ی این اوصاف دنبال افزایش سهمیه ی ایران هستیم.
بوکس ایران به عنوان توریست به المپیک ژاپن نمی رود
وی در بخشی دیگر از صحبت های خود با اشاره به شانس اضافه شدن سهمیه ی المپیک بوکس ایران در ژاپن تاکید کرد: با شانس نمی شود سهمیه ی المپیک گرفت. هرتیمی که سودای حضور در المپیک را داشته باشد باید برنامه ریزی دقیق، آماده سازی و تدارکات خیلی خوبی را پیش بینی کند تا ورزشکار بتواند با تمرینات و مبارزه های مختلف به اوج آمادگی برسد. همه ی کشورها دنبال گرفتن سهمیه هستند و رقابت ها سنگین است. روبرو شدن با رقبا در میدان های بزرگ نیاز به تدارک دارد که تا الان این اتفاق نیفتاده است. گفتم تدارک مسابقات برون مرزی هزینه بر است و در این شرایط خاص مشکلاتی هم پیش روی فدراسیون هست. با همه ی این اوصاف امیدوارم هم بتوانیم در مسابقات جهانی کسب مدال کنیم و هم سهمیه المپیک ژاپن را بگیریم. تلاش می کنیم بچه هایی که المپیکی هستند را طوری آماده کنیم که بتوانند در این مسابقات مبارزه ی قابل قبولی داشته باشند. ما نمی خواهیم به عنوان توریست به المپیک برویم. هدف این است بتوانیم نهایت توان و انرژی خود را بگذاریم تا در المپیک برای بالابردن پرچم ایران مبارزات جانانه ای به نمایش بگذاریم.
بوکس پولساز است و مافیا در آن وجود دارد
علیرضا استکی در پایان در خصوص اینکه چقدر تیم ملی بوکس ایران شانس کسب مدال المپیک را دارد و آیا مدال المپیک به کشورهایی تعلق می گیرد که خوب پول خرج می کنند؟ گفت: بوکس در کل دنیا یک رشته ی پول ساز است و این مسئله برای همه ی تیم ها بوده است. در مسابقات بوکس 260،270 بوکسور از سراسر دنیا شرکت می کنند اما فقط 9 کشور مدال می گیرند. خود ما در اردن با بهترین های دنیا مبارزه کردیم و نشان دادیم که توانایی زیادی داریم. بچه های ما با دارندگان طلای المپیک و جهان و نقره ای جهان بازی کردند و بازی های بسیار خوبی را ارائه دادند و نگاه ها را عوض کردند. عقیده ام بر این است که در رینگ این قدر باید تلاش کنیم و فشار بیاوریم و خوب مشت بزنیم که حتی اگر مثل "امید احمدی صفا" حق ما را خوردند، صدای دنیا دربیاید که چرا حق ورزشکار ایرانی را خوردید؟ خودم هم می دانم که بازی های نزدیک را به بوکسورهای ما نمی دهند اما بازی های فاحش را می توانیم از آن خود بکنیم. منظور از مبارزه ی فاحش نه اینکه خودمان فقط بگوییم برنده ایم و به ما ندادند. منظور مبارزه ای است که همه به چشم ببینند که بوکسور ایرانی برنده است. اگر واقعا لابی قدرتمندی داشتیم می توانستیم هم در 2008 و 2012 توسط مرتضی سپهوند و احسان روزبهانی کسب مدال کنیم. این مافیا متاسفانه در بوکس وجود دارد. البته الان برخی ها عوض شدند و نفرات جدیدی آمده اند. امیدوارم که مافیا کمتر و داوری ها بهتر شود تا بتوانیم از روی تلاشی که می کنیم به حق خود برسیم.