رسانه های افغانستان گزارش داده اند که این انفجار در نزدیکی یک مدرسه دخترانه به نام «مکتب سیدالشهداء» در محله شیعه نشین دشت برچی روی داده است. شبکه طلوع به نقل از شاهدان عینی اعلام کرد که سه انفجار پیاپی در نزدیکی این مدرسه و هنگام ترک محل از سوی دانشآموزان رخ داده است.
اکثر قربانیان انفجار روز شنبه در غرب کابل دانشآموزان ۱۱ تا ۱۵ ساله بودند. به گفته مقامات افغانستان دستکم ۱۰۰ نفر نیز بر اثر انفجار روز شنبه مجروح شدند.
سخنگوی وزارت داخله افغانستان اعلام کرد که چند آمبولانس به محل حادثه اعزام شده است. این در حالی است که سخنگوی وزارت صحت افغانستان از حمله جمعیت خشمگین به آمبولانس ها و امدادگران سخن گفت. وی از ساکنان خواست که با امدادگران همکاری کنند.
تاکنون هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این انفجارها را برعهده نگرفته است اما گروه داعش پیش از این مسئولیت حملات مشابهی در این منطقه را برعهده گرفته بود. گروه طالبان ضمن محکوم کردن انفجار در محله دشت برچی کابل هرگونه نقش آفرینی در آن را رد کرد.
دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان با انتشار بیانیهای انفجار و کشتار دانشآموزان را قساوت توصیف کرد.
با وجود اینکه طالبان دست داشتن در این حمله را رد کرده اما مقامات افغانستان این گروه را مسئول می دانند.
ارگ ریاست جمهوری حمله به مکتب سیدالشهدا را محکوم کرده است. در اعلامیه ارگ آمده است که طالبان به ادامه «جنایتهای» خود دانشآموزان دختر را هدف قرار دادهاند. رییس جمهور غنی گفته است: «طالبان با تشدید جنگ نامشروع و خشونتشان یکبار دیگر نشان دادند که نه تنها به حل بحران کنونی به گونه صلحآمیز و اساسی تمایل ندارند.»
محمداشرف غنی گفته است که گروه طالبان در میدان نبرد توان مقابله با نیروهای امنیتی و دفاعی کشور را ندارند و به همین دلیل مکانهای عامه و مکتب دختران را با قساوت و بیرحمی هدف قرار میدهد.
عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، در واکنشی به این حمله گفته است که «تروریستان بد جنس و خارج از دایره انسانیت و اسلامیت، در ماه مبارک رمضان دهها مومن روزه به دهان و کودکان و نونهالان کشور را به خاک و خون کشیده و مردم ما را به ماتم نشاندند». به گفته عبدالله عبدالله، اینگونه حملات بزدلانه تروریستی، نابخشودنی، ناپذیرفتنی و ظالمانه است. به تعبیر او، کلمات در محکومیت این رویداد ضد بشری، ضد انسانی و غیراسلامی کم میآورند.
ایران اقدام تروریستی در غرب کابل را محکوم کرد
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام تروریستی امروز در غرب کابل را که در آن یک مرکز آموزشی مورد حمله قرار گرفت محکوم کرد.سخنگوی وزارت امور خارجه با ابراز مراتب انزجار از این اقدام تروریستی که افراد عادی خصوصا دانش آموزان و دانشجویان را مورد حمله قرار داد، به بازماندگان قربانیان این حادثه تسلیت گفت و برای مجروحان این اقدام تروریستی سلامتی مسئلت کرد.
واکنشها به حادثه انفجار کابل
این حادثه واکنشهای گستردهای را در پی داشته است.
اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان با صدور بیانیهای حمله به مدرسه سیدالشهدا(ع) را محکوم کرد و آن را هراسافکنانه خواند. وی این حمله را به طالبان نسبت داد و گفت که «این گروه با پیچیده کردن وضعیت، فرصت فراهم شده برای صلح را تخریب میکند.»
دفتر سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و اتحادیه اروپا نیز به این حمله واکنش نشان داده و آن را محکوم کردند.
اتحایه اروپا در صفحه توئیتر خود نوشت: «حمله وحشتناک در ساحه دشت برچی کابل یک عمل شنیع تروریسم است. هدف قرار دادن دانشآموزان در مدرسه دخترانه، حمله به آینده افغانستان است. حمله به جوانانی است که مصمم اند کشورشان را آباد کنند. ما به فکر همه قربانیان هستیم.»
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان نیز این حمله را محکوم کرده و آن را عملی تروریستی خواند و گفت: «این حمله دشمنی با مردم افغانستان است و خواستار آغاز فوری مذاکرات صلح و پایان خشونت در کشور شد.»
وزارت امور خارجه پاکستان با صدور بیانیهای، انفجار تروریستی در شهر کابل را اقدامی مذموم دانست و نسبت به از دست رفتن جانهای باارزش در این حادثه ابراز تأسف کرد.
در این بیانیه با اعلام تسلیت و همدردی مردم و دولت پاکستان با افغانستان به ویژه خانوادههای قربانیان و آسیب دیدگان عملیات تروریستی علیه مدرسه در کابل، آمده است که «پاکستان در جنگ علیه تروریسم در کنار مردم افغانستان قرار دارد.»
سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان اعلام کرد که «مدرسهای در غرب کابل هدف حمله وحشیانه تروریستی و فرقه گرا گرفته و تعداد زیاد دانش آموزان دبیرستان دخترانه سیدالشهدا(ع) شهید یا زخمی شده اند.»
سفارت جمهوری ایران در کابل با محکوم کردن حمله به دبیرستان دخترانه در کابل این اقدام را غیر اسلامی و غیر انسانی خواند و افزود که «اطمینان داریم که اهداف شوم عوامل اینگونه جنایتها محقق نشده و خشونتهای فرقهای در افغانستان شکل نخواهد گرفت.»
دشت برچی کجاست؟
دشت برچی یکی از مناطق هزارهنشین افغانستان است که در غرب کابل قرار دارد. پیش از این نیز مراکز آموزشی در این منطقه هدف حملات تروریستی قرار گرفته بودند. این بخش از کابل در پی مهاجرتهای داخلی افغانستان به منطقه بزرگی با بیش از ۱ میلیون جمعیت تبدیل شدهاست. جمعیت دشت برچی در سال ۲۰۰۲ نزدیک به ۲۰۰۰۰۰ نفر بود است، سازمان پزشکان بدون مرز جمعیت برچی را در حال حاضر بیش از ۱ میلیون ۲۰۰ هزار نفر تخمین میزند. دلیل رشد سریع جمعیت این منطقه برگشت مهاجرین افغانستان از ایران و پاکستان و همچنین مهاجرت داخلی در افغانستان از روستاها به پایتخت است.بیش از ۸۸%جمعیت این منطقه را هزاره ها تشکیل میدهد.منطقه غربی کابل در سالهای اخیر یکی از نا امن ترین منطقه کابل میباشد که پیشتر حملات که در مراکز آموزشی ،زیارتی مساجد،علیه،شهروندان کابل صورت گرفته گروه موسوم به داعش مسئولیت آن را به دوش گرفته،است.
واکنش های کاربران
منبع:
1. انتخاب/ ویدیو / تصاویری از انفجار در نزدیکی یک مدرسه در «دشت برچی» در کابل
2. مشرق نیوز/ ایران اقدام تروریستی در غرب کابل را محکوم کرد
3. مشرق نیوز/ فیلم/ محل انفجار مرگبار دبیرستان دخترانه در کابل
4. ایمنا/ همه چیز در مورد انفجار در مقابل مدرسه دخترانه کابل + فیلم و جزئیات
5. فرارو/ فاجعه در «دشت برچی»
** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.