هر کشتی گیر سبک خودش را دارد
وی در خصوص اینکه کدام کشتی گیر ما فنی تر از بقیه بود؟ افزود: نمی شود در مورد این سوال پاسخ روشنی داد چون هرکدام از بچه های ما سبک خودشان را دارند و با همان شیوه مقابل رقبای خود کشتی گرفتند. مثلا قاسم پور، نخودی، زارع، امیرمحمد یزدانی، حسن یزدانی، عموزاد، امامی و بقیه ی نفرات هرکدام باشیوه ی خود پیش رفتند. بالاخره برخی قوانین هم دست و پا گیر است و برخی ها هم جوری است که شاید با قدرت بدنی هم بشود امتیاز گرفت. مثلا در وزن زارع کشتی گیر روس واقعا کشتی بلد بود اما امیرحسین او را غافلگیر کرد و در فینال خیلی بهتر از حریف بود. انتظار داشتیم یونس امامی و عموزاد عملکرد بهتری داشته باشند. توانایی فنی خیلی خوبی داشتند اما نتوانستند نتیجه بگیرند. به هرحال مسابقات جهانی استرس و فشار زیادی دارد و حس می کنم استرس و فشار مسابقات باعث شد تا امیرمحمد یزدانی نتواند کشتی گیر گرجستان را ببرد چون واقعا مقابل حریفش چیزی برای گفتن نداشت و نمی دانم چرا آن قدر استرس داشت. حس می کنم نتوانست خودش را در فینال از لحاظ روانی آماده کند.
فوق ستاره ی کشتی ایران امیرحسین زارع بود
مربی ارشد تیم ملی کشتی آزاد امید ایران تصریح کرد: باید بگویم که فوق ستاره ی کشتی ما در مسابقات جهانی، امیرحسین زارع بود. این قدر در وزن خودش با جسارت و مهارت بالا کشتی گرفت که توانست مدال طلا را بگیرد. چون طلای او بعد از طلای حسن یزدانی به دست آمد، زیاد دیده نشد. همه روی رقابت یزدانی و تیلور زوم کرده بودند اما واقعا زارع با جدیت و انگیزه ای که از خودش نشان داد، اگر اتفاق خاصی نیفتد سالیان سال برای کشتی ما مدال طلا خواهد آورد. یوسفی هم با سن کمی که داشت در سنگین وزن توانست از جوانی و قدرت بدنی اش کمال بهره را ببرد و جسورانه مدال طلا آورد. او با توان جسمانی اش واقعا حریفان را از نفس انداخت و طلا گرفت. دو طلای سنگین وزن آزاد و فرنگی واقعا عالی بود. اگر حریف آمریکایی زارع هم به مسابقات می آمد، بعید می دانم کاری می توانست از پیش ببرد چون واقعا امیرحسین عالی بود و با انگیزه آمده بود تا فقط قهرمان شود.
نباید از هول دادن های حسن یزدانی الگوبرداری کنند
مراد محمدی گفت: نکته ای که باید بگویم این است که متاسفانه کشتی ما دارد به سمت سبک حسن یزدانی می رود. حسن یزدانی با توجه به دست و پای بلند و فیزیکی که دارد زیر کتف می زند و هم فن اجرا می کند و هم هول می دهد. این تاکتیک مخصوص به خودش است و خیلی خوب از زیرکتف زدن ها قوس می کند و زیر می گیرد و امتیاز بدست می آورد. اما خیلی ها اینها را نمی بینند و فقط دارند از هول دادن های حسن یزدانی الگوبرداری می کنند. این روند دارد تبدیل به یک معضل می شود. مثلا خیلی ها را می شناسم که در رده های پائین تر فنی کشتی می گرفتند اما الان فقط زیر کتف می گیرند و حریف را هول می دهند. این نباید باب شود. مربیان باید این نکات را تذکر بدهند و حساس شوند. وقتی در چنین وضعیتی پیش برویم، مقابل رقبایی که کشتی بلد و فنی هستند، به مشکل می خوریم. ما در سالهای گذشته فنی ترین کشتی گیران را داشتیم و واقعا خوب نیست که به این سمت برویم.
وی تاکید کرد: در مسابقات جهانی امسال فقط 3 تیم توانستند بیشترین مدالها را درو کنند. تیم های ایران، روسیه و آمریکا. تیم روسیه با 30 درصد کشتی گیران المپیکی اش آمد و 70 درصد تیمش از نفرات دوم و سوم استفاده کرد. فقط آمریکا تیم اصلی اش را آورده بود. روسیه 8، آمریکا 7 و ایران 7 مدال گرفتند که از 40 مدال ممکن، 22 مدال برای 3 کشور شد. این طور توزیع مدال هیچ وقت اتفاق نمی افتد. در مسابقات اصلی و سطح بالا شک نکنید که به این راحتی نمی شود مدال گرفت. در این طور رقابت ها که امتیازی است، باید سعی کنید که حذف نشوید. روسیه از 10 وزن خودش امتیاز خیلی خوبی جمع کرد اما برخی از وزن های ما حذف شدند. اگر رقابت های جهانی سنگین و سطح بالا باشد، هیچ وقت این طور راحت نمی شود طلا گرفت. خیلی از کشورها مثل ژاپن، ازبکستان، مغولستان، قزاقستان، ازبکستان و کشورهای دیگر، تک ستاره هایی در وزن های مختلف دارند که در این رقابت ها نبودند. اگر واقعا ستاره های هر وزن در سراسر دنیا جمع شوند به خصوص در سبک وزن، نمی شود به این راحتی طلا صید کرد. اینها را می گویم که نتایج تیم ملی را بزرگنمایی نکنیم و در باد این مدالها نخوابیم.
عیار کشتی ایران در مسابقات جهانی سال آینده مشخص می شود
مربی ارشد تیم ملی آزاد امید کشتی ایران افزود: کشتی ما پیشرفت کرده است اما به این معنی نیست که انتظارات را این قدر بالا ببریم و بزرگنمایی کنیم که باید از هر 10 وزن مدال بگیریم. واقعا در مسابقات سطح بالا نمی شود از 10 وزن حتی 7 مدال گرفت. اما بچه های ما خوب جنگیدند و مدال گرفتند. حداقل از رقبای ضعیف تر از خودشان نباختند. این جوانها در این میدان آبدیده شدند و این طور مسابقات سکوی پرتابشان است و دیده می شوند. ما نباید در باد این مسابقات و مدالهایی که گرفتیم بخوابیم و کار را رها کنیم. قطعا عیار تیم ملی و کشتی ما در مسابقات جهانی سال آینده مشخص می شود. بالاخره آوردگاه اصلی و ملاک اصلی کشورها مسابقات المپیک است. هرکشوری تمام برنامه ریزی و هدفش این است که بتواند در المپیک مدال آوری کند. ما هم باید هدفگذاری کنیم تا بتوانیم سهمیه های خودمان را هرچه زودتر بگیریم. به هرحال با توجه به اینکه یک سال المپیک به تعویق افتاد، یک سال از دست رفت و نزدیک به 2 سال و نیم فقط وقت داریم تا کار کنیم.
یزدانی در المپیک هم می توانست طلا بگیرد
مراد محمدی در خصوص کشتی حسن یزدانی و تیلور گفت: کشتی این دو کشتی گیر همیشه نزدیک به هم است. فکر نکنید مثلا اتفاق خاصی افتاد که یزدانی توانست تیلور را شکست دهد. اگر در المپیک یزدانی ثانیه های آخر از تیلور جدا نمی شد، قطعا مدال المپیک را می گرفت اما آنجا باید مدیریت می کرد که نکرد و وقتی جدا شد، خاک شد و مدال را از دست داد. کشتی های بعدی این دو نفر بازهم همین طور خواهد بود. در مسابقات المپیک باید فشار تمرینات را کم می کردند اما نکردند و کشتی گیران ما خیلی بانشاط نبودند. در این یک ماه اخیر کادر فنی جدید فقط از لحاظ روحی روانی روی کشتی گیران کار کرد. آن فشارها باعث شد تا در مسابقات جهانی کشتی گیران ما به پیک آمادگی برسند و شاداب بودند.
کشتی دوباره زنده شد
وی در پایان تاکید کرد: باید به جامعه ی کشتی و همه ی مردم این موفقیت را تبریک بگویم. مردم با دیدن این کشتی های خوب و مدال آوری ها به سمت کشتی آمدند و با کشتی آشتی کردند. حداقل برای اولین بار در تاریخ 10 تا 12 ساعت آنت صداوسیما کشتی پخش کرد. این بزرگترین حسن مدال آوری کشتی گیران ما بود. دوباره کشتی ما زنده شد و بهترین اتفاق همین بود.