روحانی، شایسته‌ترین فرد برای دریافت جایزه صلح نوبل

بسیاری از شرکت‌کنندگان در نظر سنجی روزنامه انگلیسی گاردین بر این باورند که حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، شایسته‌ترین فرد برای دریافت جایزه صلح نوبل امسال است.
چهارشنبه، 17 مهر 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
روحانی، شایسته‌ترین فرد برای دریافت جایزه صلح نوبل

بسیاری از شرکت‌کنندگان در نظر سنجی روزنامه انگلیسی گاردین بر این باورند که حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، شایسته‌ترین فرد برای دریافت جایزه صلح نوبل امسال است.

به گزارش راسخون به نقل از پرس تی وی، در این نظرسنجی اینترنتی، بیش از ۷۰ درصد شرکت‌کنندگان حسن روحانی را از میان نامزدهای روزنامه گاردین به عنوان شایسته‌ترین فرد برای دریافت جایزه نوبل انتخاب کردند. ملاله یوسف، نوجوان پاکستانی فعال امور اجتماعی در این نظرسنجی در جایگاه دوم قرار گرفت.

این نظرسنجی بازتاب دیدگاه‌های کمیته جایزه نوبل نیست.

روحانی که برای اظهارات اخیر خود مورد تحسین قرار گرفته است، برقراری پیوند ایران با غرب بر اساس احترام و درک متقابل را خواستار شده است.

رئیس جمهور ایران که ۳ مهر، (۲۵ سپتامبر) در شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی می‌کرد گفت ملت ایران برای همکاری با جامعه جهانی و همه‌بازیگران منطقی بر اساس گام‌های برابر و احترام متقابل آماده است.

وی گفت جمهوری اسلامی ایران تهدیدی برای جهان نیست و تهران آماده است با شفافیت کامل درباره برنامه‌انرژی هسته‌ای خود گفت‌وگو کند.

رئیس جمهور ایران با تاکید بر این که برنامه هسته‌ای ایران همواره صلح‌آمیز بوده است گفت: «من این‌جا به صراحت اعلام می‌کنم که این هدف، صرف نظر از مواضع دیگر بازیگران، هدف جمهوری اسلامی ایران بوده و خواهد بود.»

همچنین، رئیس جمهور ایران خطاب به باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا گفت اگر خواهان «حل اختلاف‌ها» با تهران است، باید «منافع کوته‌بینانه گروه‌های فشار جنگ‌طلب» را نادیده بگیرد.

این در حالی است نخستین تماس بلندپایه‌ترین مقام‌های ایران و امریکا پس از انقلاب اسلامی ۵ مهر (۲۷ سپتامبر) برگزار شد. باراک اوباما پیش از ترک نیویورک از سوی حسن روحانی با وی تنماس تلفنی برقرار کرد.

امریکا، اسرائیل و برخی از همپیمانان آن‌ها، با طرح اتهام‌هایی تاییدنشده مبنی بر امکان تلاش ایران برای پیگیری اهداف نظامی در برنامه انرژی هسته‌ای خود، تحریم‌هایی یک‌جانبه و غیرقانونی را علیه جمهوری اسلامی اعمال کرده‌اند.

ایران ضمن رد این ادعاها، همواره تاکید کرده است به عنوان یکی از امضاکنندگان متعهد پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی (ان‌پی‌تی) و یکی از اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از حق استفاده از فن‌آوری هسته‌ای برای دستیابی به اهداف صلح‌آمیز برخوردار است.

/111/



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.