آیت‌الله جوادی آملی: وقف با نیت اعطای جایزه به پدیدآورندگان علوم دینی یکی از بهترین وقف‌هاست

آیت‌الله جوادی آملی تاکید کرد : باید به سمتی حرکت کنیم که جامعه پربرکت ایران به سوی وقف‌های با همت عالی پیش برود؛ می‌توان وقف کرد که جایزه‌ای به پدیدآورندگان علوم دینی و فقهی و تفسیری اعطا شود و این یکی...
سه‌شنبه، 26 آذر 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آیت‌الله جوادی آملی: وقف با نیت اعطای جایزه به پدیدآورندگان علوم دینی یکی از بهترین وقف‌هاست

ویرایش عکس شهریور 99

آیت‌الله جوادی آملی تاکید کرد : باید به سمتی حرکت کنیم که جامعه پربرکت ایران به سوی وقف‌های با همت عالی پیش برود؛ می‌توان وقف کرد که جایزه‌ای به پدیدآورندگان علوم دینی و فقهی و تفسیری اعطا شود و این یکی از بهترین وقف‌هاست.

 
به گزارش راسخون به نقل از ستاد خبری هفته وقف، آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی ظهر امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و مدیران کل ادارات اوقاف که در آستانه هفته وقف انجام شد با اشاره به اینکه وقف به عنوان صدقه جاریه است اظهار کرد: همت‌های بلند ،روایات مربوط به وقف را به درستی تلقی و احیا می‌کنند ولی همت‌های کوتاه به تناسب خود برداشت کوتاهی از این موارد دارند.
 
وی افزود: امام حسین(ع) در روایتی می‌فرمایند «خداوند همت‌های بلند، اندیشه‌ها و انگیزه‌های بلند را دوست دارد» فکر و اندیشه پست در این میان جایگاهی ندارند.
 
استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینکه خداوند به بندگانش می‌فرماید به سمت مقامات بالا حرکت کنید و در این زمینه از واژه «تعال» استفاده می‌کند عنوان داشت: مردم در مرحله ماده به سر می‌برند و خداوند و انبیاء می‌خواهند آنها را به سمت خود و بالا فرا می‌خوانند.
 
وی ادامه داد: وقف باید صدقه جاریه باشد نه صدقه جامده به همین دلیل باید این فرهنگ را در میان مردم ترویج کرد؛ نگوییم فلان خانه وقف شده برای کاری بلکه باید بگوییم زمین وقف شده است تا دست متولی باز باشد و متناسب با نیازهای زمان کارهایی صورت بگیرد.
 
آیت‌الله جوادی آملی وقف خردمندانه را عامل بالا رفتن جامعه و تبدیل شدن املاک به صدقه جاریه دانست و افزود: وقف در حقیقت احیای املاک است و تا آن ملک باشد انسان زنده خواهد بود زیرا عملی که پس از مرگ منقطع نمی‌شود، صدقه جاریه است.
 
این مفسر بزرگ قرآن کریم گفت: گاهی ممکن است انسان وقفی کند که یک ثواب ببرد و این حاصل همتی متوسط است ولی اگر وقفی مانند کار سید مرتضی یعنی حوزه علمیه نجف باشد آنگاه حاصل همتی عالی بوده و تا سال‌ها مردم مختلف از آن استفاده می‌کنند.
 
وی با بیان اینکه اگر حوزه علمیه نبود امروز بسیاری از علوم فقهی و اصولی و نیز دانش‌های دینی وجود نداشتند خاطرنشان کرد: مدیری لایق مانند سید مرتضی حوزه علمیه نجف را بنا نهاد و این همه برکات حاصل این کار اوست.
 
آیت‌الله جوادی آملی تاکید کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که جامعه پربرکت ایران به سوی وقف‌های با همت عالی پیش برود؛ می‌توان وقف کرد که جایزه‌ای به پدیدآورندگان علوم دینی و فقهی و تفسیری اعطا شود و این یکی از بهترین وقف‌هاست و نیز می‌توان در مورد سایر علوم همین روش را داشت و در این صورت واقفان سه ثواب خواهند برد.
 
استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینکه احیای حقیقی سنت حسنه انسان را به سوی اجتهاد در موضوعات سوق می‌دهد گفت: آدمی باید بداند که در هر دوره چه مواردی به سود دین و جامعه خواهد بود؛ امام خمینی(ره) که آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را روز قدس و حمایت از مظلومان نامید در حقیقت سنتی حسنه را بنابر شرایط زمان از خود به یادگار گذاشت.
/2759/



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
موارد بیشتر برای شما