«الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَداً إِلَّااللَّهَ»
کسانی که رسالتهای خدا را تبلیغ میکنند و از او میترسند، و از هیچ کس جدا خداوند بیم ندارند1.
حضرت زینب (علیها السلام) به حق یکى از بارزترین مصادیق این آیه شریفه هستند. «زینب» دختر على بن ابى طالب و فاطمه زهرا (علیهما السلام) بود و بدین جهت مورد توجه مسلمانان قرار داشت. او در بزرگترین حماسه نبرد حق علیه باطل، نقش مهمّ و سرنوشت ساز داشته و پیام رسان انقلاب عاشورا بود.
زینب (علیها السلام) علاوه بر شخصیت خانوادگى، از نظر اخلاقى و معنوى داراى کمالات فراوان بود. او عالمه غیر معلّمه، سخنورى کم نظیر، زاهدى شب زنده دار، مجاهدى نستوه و الگوى کامل زن در قرآن معرّفى شده بود. او با شجاعتى تحسین برانگیز، رو در روى یزید و مزدورانش ایستاد و پیروزى نهضت حسینى و شکست امویان را اعلام کرد2. ایمان محکم و استوار زینب (علیها السلام) در طول تاریخ بیمثال و تحسین برانگیز است3.
بدون تردید نقش و تأثیر شخصیت زینب کبرى (علیها السلام) در شکلگیرى و موفقیّت نهضت خونین عاشورا بسیار چشمگیر بوده است. این بانوى شجاع و پیام آور نهضت کربلا در سخنرانى خود در برابر حکومت خودکامه یزید به آیه 39 از سوره احزاب استدلال کرد تا کافران گمان نبرند که در امان بودن آنان از قهر خدا بعد از به شهادت رساندن اهل بیت، علامت محبوب بودن آنان در نزد خداست، بلکه بدانند که این مهلتى است از سوى خدا تا آنان به جنایاتشان ادامه دهند و به ناگاه خداى مقتدر آنان را به عذاب بگیرد4.
آن حضرت که با الگوى عبادى مادر بزرگوارشان، دختر رسول گرامى اسلام به کمال مطلوب و متعالی دست یافته بود و به درجهاى از رشد عبادى رسیده بودند که حتى در سختترین شرایط، عبادت به درگاه خداوند و سنّت شب زنده داری و احیا که یادگاری به جا مانده از مادر بزرگوارشان بود را رها نکرد5.
تولد چنین مجاهد نستوه و اسوی زنان را به همه کاربران سایت راسخون تهنیت و شادباش میگویم.
سید احمد سجادی
پینوشتها:
1) سوره احزاب، آیه 39
2) زمینه های قیام امام حسین، جمعی از نویسندگان، ج2، ص 276
3) همان منبع، ص 276
4) تفسیر نمونه، ج 3، ص 183
5) الارشاد، ص230