چگونه ترافیک بر سلامتی ما تأثیر می‌گذارد

ترافیک به طرق بسیاری بر سلامت روانی و همچنین سلامت جسمانی ما اثر می‌گذارد. برخی از شایع‌ترین اثرات ترافیک بر سلامت ما ناامیدی، استرس، سردرد و سرفه می‌باشد. جدای از این، اثرات بد دیگری ناشی از ترافیک وجود دارد
پنجشنبه، 24 ارديبهشت 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چگونه ترافیک بر سلامتی ما تأثیر می‌گذارد
چگونه ترافیک بر سلامتی ما تأثیر می‌گذارد

 

نویسنده: حمید وثیق زاده
منبع:راسخون




 

ترافیک به طرق بسیاری بر سلامت روانی و همچنین سلامت جسمانی ما اثر می‌گذارد. برخی از شایع‌ترین اثرات ترافیک بر سلامت ما ناامیدی، استرس، سردرد و سرفه می‌باشد. جدای از این، اثرات بد دیگری ناشی از ترافیک وجود دارد که در این مقاله به طور مفصل به آنها پرداخته شده است.
وسائط نقلیه‌ی موجود در جاده عامل انتشار %44 از کل دی اکسید کربن، تولید یک سوم کل گازهای گلخانه‌ای اکسید نیتروژن و یک چهارم انتشار همه بخارات ترکیبات آلی در ایالات متحده می‌باشند.

ـ مرکز حمل و نقل برتر

همه‌ی افراد به نوعی با ترافیک مواجه می‌شوند، چه ترافیک خودرویی و چه انسانی. احساس گیر افتادن در مکانی که مملو از وسائط نقلیه باشد و یا مردمی که بخاطر ازدحام افراد تحملشان را از دست می‌دهند مهمترین دلیل ظهور اختلالات مرتبط با استرس در این زمانه است.
در چهل و نهمین کنفرانس سالانه‌ی اپیدمیولوژی و پیشگیری از بیماریهای قلب و عروق، انجمن قلب آمریکا اعلام کرد که « گزارش شده افرادی که حمله قلبی داشته‌اند احتمالاً قبل از شروع علائم خود مدت کوتاهی در ترافیک بوده‌اند.» این گفته برداشتی بوده از مطالعه‌ای در آلمان که در آن مشخص شده بود که قرار گرفتن در ترافیک در بروز حملات قلبی نقش کلیدی دارد.
هنگامی که صحبت از گرفتاریهای ترافیکی می‌شود، ضرورت دارد قرار گرفتن در معرض آلودگی را نیز در نظر بگیریم. تنفس گازهای سمی منتشر شده توسط موتورسیکلت، اتومبیل، کامیون، اتوبوس و ... به ریه‌های ما آسیب رسانده و ما را در معرض ابتلا به بیماری‌های مختلف مرتبط با دستگاه تنفسی قرار می‌دهد. مواردی که در زیر آمده، شرح دقیق و عمیقی در مورد اینکه چگونه ترافیک بر سلامت ما اثر گذاشته و چه کارهایی انجام دهیم تا برخی از این تأثیرات را کاهش داده تا زندگی طولانی‌تر و سالم‌تری داشته باشیم، ارائه می‌کند.

اثرات ترافیک بر سلامت

درد و رنج

تصور کنید در مکانی گرفتار شده‌اید، و دستانتان فرمانی را که جلوی شما قرار دارد، نگه داشته و جای هیچ حرکتی ندارید و در پس زمینه نیز صدای گوش خراش بوق زدن‌ها و دودهای سمی وجود دارد که به سمت شما فرستاده می‌شوند، پس این وضعیت شما به هنگام رانندگی در ترافیک است.

• به دلیل این تنگنا، نسبت به طرز نشستن خود بی‌توجه شده و در انتهای صندلی ماشین به حالت خمیده قرار می‌گیرید. در حالی که با حالتی قوز کرده رانندگی می‌کنید، به پشت و گردن شما فشار وارد می‌شود. ماهیچه‌های گردن به کمر و شانه‌های شما مرتبطند. کمر درد اغلب به دلیل طرز نشستن غلط اتفاق می‌افتد که می‌تواند بر سلامت شما تأثیر منفی بگذارد.
• این کار در دراز مدت تأثیر خوبی برجای نمی‌گذارد، به این دلیل که ظاهر شما را متفاوت می‌سازد و همچنین شما را مستعد بیماریهای مزمنی همچون ورم مهره‌های ستون فقرات، شانه یخ زده frozen shoulder و مانند آن می‌سازد.
• همچنین طرز نشستن اشتباه، به مفاصل آرنج و زانو فشار آورده و موجب درد و خستگی در این مناطق از بدن می‌شود.
• ممکن است تعجب کنید که چگونه رانندگی در ترافیک به مفاصلهایتان فشار وارد می‌کند؟ هنگامی که در ترافیک رانندگی می‌کنید، به طور مداوم در حال عوض کردن پدال گاز و ترمز (در اتومبیل‌های دنده اتوماتیک) و کلاچ، ترمز و پدال گاز (در اتومبیل‌های با سیستم دستی) هستید. این تغییر مداوم، به زانوهای شما فشار و تنش وارد می‌کند و موجب درد و مشکلات مربوط به زانو می‌شود.
• همین اتفاق برای آرنج رخ می‌دهد، چنانچه صندلی ماشین در فاصله‌ی راحتی نسبت به فرمان قرار نداشته باشد، آرنج‌های شما به طور مداوم به حالت راست، و یا قفل شده قرار می‌گیرد. این موقعیت برای مفاصل گوی و کاسه‌ای آرنج بسیار مضر می‌باشد.

آنچه برای حل این مشکل می‌توانید انجام دهید: می‌توانید اثرات بد و مشکلات مربوط به طرز قرار گیری پشت فرمان را با نشستن به حالت راست و قرار دادن پشتی برای قسمتهای پایین کمر و گردن خنثی سازید. موقعیت صندلی خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که بتوانید در سهولت و بدون هیچ گونه ناراحتی رانندگی کنید. تکیه گاه صندلی باید راست باشد، و بیش از حد به پایین کشیده نشده باشد. با این روش‌ها فشار و استرس زیادی را کاهش داده که به شما کمک می‌کند به درستی رانندگی کنید.

خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی ناشی از ترافیک، برای قلب خطرناک است و خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.
• بر طبق مطالعه ارائه شده در کنگره‌ی Euro Prevent 2013 رم، افرادی که در یک بازه زمانی طولانی در معرض ذرات ریز معلق آلوده در هوا ناشی از آلودگی وسایل نقلیه قرار دارند، در آنها احتمال بیشتری وجود دارد که به آترواسکلروز یا تصلب شریان مبتلا شوند.
• دکتر هاگن کالش Hagen Kälsch، از مرکز قلب آلمان غربی در اِسِن آلمان بیان می‌دارد که انجام این مطالعه به این منظور صورت گرفت که مشخص گردد خطر ابتلا به بیماری قلبی آیا با آلودگی و یا سر و صدای ایجاد شده توسط ترافیک در ارتباط است و یا به هر دو این عوامل ربط پیدا می‌کند. ایشان اثبات کردند که قرار گرفتن به مدت طولانی در معرض ذرات ریز معلق آلوده در هوا و آلودگی صوتی ناشی از ترافیک هر دو با خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط می‌باشند.
• قلب اندام حساس و ظریفی است و بایستی از آن مراقبت نمود. آلودگی، داشتن استرس دائم، صداهای بلند، استنشاق گازهای مضر، و غیره، به مرور زمان دلایلی هستند که علت ضعیف شدن و رو به زوال رفتن وضعیت قلب را بیان می‌کنند. این عوامل به میزان قابل توجهی با خطر حمله قلبی در ارتباطند.
• برخورد با رانندگان ناسازگار و بی‌احتیاط میزان استرس را افزایش می‌دهد، به این دلیل که به طور مداوم از طرز رانندگی آنها خشمگین شده و یا هنگامی که درکمال آرامش در حال رانندگی هستید، راه شما را مسدود کرده و به سرعت از شما رد می‌شوند، شما دچار دلهره می‌شوید. این کار می‌‌تواند برای سلامت قلب و عروق شما عوارضی به همراه داشته باشد.
آنچه برای حل این مشکل می‌توانید انجام دهید: ورزش منظم در هوای تازه، تمدد اعصاب با ماساژدادن عضلات، خوردن غذای سالم، و غیره می‌تواند کمک کند قلبتان استرسی که از طریق شرایط آشفته‌ی ترافیک تحمل می‌کنید، را بهبود بخشد. تنفس عمیق و مدیتیشن نیز به کاهش سطح استرس کمک می‌کنند.

مشکلات تنفسی

قرار گرفتن در ترافیک سنگین به معنی قرار گرفتن در معرض گازهای سمی است که توسط وسائط نقلیه متصاعد می‌شود. گروهی عقیده دارند که در ایالات متحده بخش حمل و نقل، عامل انتشار یک چهارم گازهای گلخانه‌ای است.
• ریه‌های ما مانند اسفنجند که تمام چیزهایی که توسط سیستم تنفسی استنشاق می‌شود را جذب می‌کنند. دود خارج شده از اگزوز ماشین، موتور و اتوبوس دارای هیدروکربن، ذرات معلق، اکسیدهای نیتروژن، مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، بنزن، استالدئید، بوتادین، و دی اکسید کربن است، که برای سلامت انسان تهدیدی جدی محسوب می‌شود.
• قرار گرفتن طولانی مدت در معرض مواد سمی حاصل از وسائط نقلیه می‌تواند بیماری‌های مختلف تنفسی مانند، برونشیت، سیاه سرفه، آسم، و غیره را ایجاد کند.
• سرطان یکی دیگر از بیماری‌های مربوط به ریه است، که می‌تواند به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلاینده‌های خطرناک ساطع شده از وسائط نقلیه در ترافیک باشد. گفته می‌شود گازهای متصاعد از وسائط نقلیه دیزلی، خطر ابتلاء به سرطان ریه را افزایش می‌دهند.
آنچه می‌توانید برای حل این مشکل انجام دهید: راه‌هایی وجود دارند که می‌توان از تنفس در هوای آلوده جلوگیری کرد. چنانچه امکان داشته باشد، از رانندگی در بخش‌هایی از شهرتان که در آن ترافیک سنگین وجود دارد، خودداری نمایید. با این حال، اگر مجبورید در چنین مناطقی رانندگی کنید، شیشه‌های ماشین را بالا کشیده تا کمتر در معرض سموم مضر قرار بگیرید. چنانچه قصد دارید برای قدم زدن یا دویدن به بیرون بروید، این کار را در جایی انجام دهید که سرشار از هوای تازه باشد. غذاهایی مصرف کنید که سرشار از آنتی اکسیدان باشند، و به طور منظم ورزش کنید تا سیستم ایمنی بدنتان جهت مبارزه با تهدیدات بالقوه سلامتی به قدر کافی نیرو و قدرت داشته باشد.
چرا خوردن روزانه رشته‌های رامن  برای سلامتی ضرر دارد

مشکلات دیگر

آمد و شد از یک مکان به مکان دیگر اجتناب ناپذیر است. مواردی که در ذیل آمده، برخی از خطرات بالقوه‌ی مربوط به سلامتی‌اند که با قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی ناشی از ترافیک در ارتباط می‌باشند.

• تأثیر گیر افتادن در ترافیک سنگین بر مغز ممکن است عامل به وجود آمدن تغییر درDNA و ژن باشد.
• قرار گرفتن در معرض آلاینده‌های مضر، باعث تضعیف ظرفیت مغز، و خطر آسیب مغزی می‌شود.
• ضایعات مغزی، IQ پایین، عدم یادسپاری و تمرکز، صرع، میگرن، تاری دید، و غیره اثرات منفی آلاینده‌ها در سیستم مرکزی عصبی هستند.
• قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نوروتوکسین یا سم عصب‌گرا که در دود ساطع شده از وسائط نقلیه وجود دارد، موجب انحطاط، و در برخی موارد شدید، آسیب جبران ناپذیر به سیستم عصبی مرکزی می‌شود.
• هزاران نفر از افرادی که در رفت و آمد هستند با خستگی، اضطراب، و کج خلقی مواجهند.
• قرار گرفتن در معرض ترافیک سنگین، خستگی روحی و جسمی را به ارمغان می‌آورد.
• سر و کار داشتن با غریبه‌ها به صورت روزمره، به ویژه در ترافیک، باعث می‌گردد شکیبایی و خونسردی خود را از دست دهید. در واقع دوست دارید از ماشین بیرون آمده و تمام کسانی را که در اطرافتان هستند مورد شماتت قرار دهید.
• به سرعت خشمگین و تندخو شده و حتی گاهی اوقات دچار اضطراب و نگرانی می‌شوید.
• بیشتر اوقات در حین رفت و آمد احساس آشفتگی و اضطراب می‌کنید. این امر ممکن است به این دلیل باشد که نگرانید ترافیک باعث دیر رسیدنتان شود که خود میزان استرس را افزایش می‌دهد.

آنچه برای حل این مشکل می‌توانید انجام دهید: دهان و بینی خود را با یک روسری بپوشانید تا بدین ترتیب به طور مستقیم دود مضر را تنفس نکنید. با گوش کردن به موسیقی مورد علاقه، خود را در حین رانندگی خونسرد نگه دارید. از خوشبو کننده در ماشین استفاده کنید تا باعث آرامش خلق و خوی شما شود (رایحه‌های دلپذیر به شدت قدرت دارند خلق و خوی بد را به خوب تغییر دهند!). ماشین خود را به منطقه‌ی راحتی برده و به خودتان یادآوری کنید که تحریک و مضطرب شدن از دست دیگران به شما هیچ کمکی نمی‌کند، و تنها اوضاع را بدتر می‌سازد.
تردد و ترافیک دو مقوله‌ای هستند که کاملاً غیر قابل اجتنابند، به همین دلیل است باید تا آنجا که امکان دارد سعی کنید از استرس و بیماری به دور باشید!
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه‌ی آموزشی داشته و نباید به منظور جایگزین توصیه‌های یک متخصص امر پزشکی در نظر گرفته شود.



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما