ماهیت واقعی طبیعت

برخی مواقع تشخیص بین آنچه طبیعی است و آنچه مصنوعی، مستلزم دقت زیادی است. پی بردن به موجودات یا چیزهای طبیعی با در نظر گرفتن خصوصیات ذاتی آنها، مطلب را برای ما روشن می‌سازد. شرح 6 نوع نهاد طبیعی ارائه
يکشنبه، 27 ارديبهشت 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ماهیت واقعی طبیعت
ماهیت واقعی طبیعت

 

نویسنده: حمید وثیق زاده
منبع:راسخون




 

برخی مواقع تشخیص بین آنچه طبیعی است و آنچه مصنوعی، مستلزم دقت زیادی است. پی بردن به موجودات یا چیزهای طبیعی با در نظر گرفتن خصوصیات ذاتی آنها، مطلب را برای ما روشن می‌سازد. شرح 6 نوع نهاد طبیعی ارائه شده در ذیل می‌تواند به درک این مطلب کمک کند.
تعریف طبیعت از دید دانشمندان، فیلسوفان، انسان شناسان و غیره تفاوت می‌کند. طبیعت، مجموعه‌ای از ویژگی‌های ذاتی است که شیء یا موجود مورد بحث از آن برخوردار می‌باشد. در این جهان هر موجودی به دلیل داشتن برخی خصوصیات تعریف و مشخص می‌شود. این ویژگیها عملکرد و حیات آنها را پیش می‌برد. طبیعت در معنای متداول به چیزی بکر و یا دست نخورده گفته می‌شود که در برهوت موجود باشد. جنگل‌ها، حیات وحش و دیگر پدیده‌های طبیعی به طور کلی تحت آنچه ما طبیعت می‌نامیم، گروه بندی می‌شوند. با این حال، در روند درک آنچه طبیعت می‌نامیم، می‌خواهیم نه تنها به درختان و نه فقط حیوانات نگاهی فراتر بیاندازیم، بلکه بگوییم که سنگ، سنگریزه، مواد معدنی، آب، آتش، و غیره نیز دارای طبیعت مخصوص به خود و منحصر به فردی هستند. اگر چه این تعریف در جای خود درست می‌باشد، اما چشم انداز محدودی را پیش روی ما از آنچه می‌تواند منتسب به طبیعت باشد، قرار می‌دهد.
تفاوت بین آنچه طبیعی بوده و چیزی که مصنوعی است بر اساس اینکه آیا این شیء یا چیز مورد بحث ساخته‌ی دست انسان است و یا به طور طبیعی وجود دارد، بیان می‌شود. البته، چیزی را می‌توان طبیعی نامید که اصلاً تغییر نکرده باشد. با این حال، ماهیت واقعی مواد مورد استفاده در ساخت ماشینهایی که به دست انسان ساخته می‌شوند (ابداعات) نیز تغییر نمی‌کند. این ماهیت اولیه و یا ویژگی‌های یک ماده طبیعی است که در ساخت یا ایجاد این آثار هنری مصنوعی استفاده می‌شوند. بنابراین، طبیعت حتی بر جهان مصنوعی نیز حکمرانی می‌کند.
فردی ممکن است بپرسد که چگونه یک شیء خاص می‌تواند همزمان هم طبیعی باشد و هم مصنوعی. اجازه دهید به نمونه‌ای از یک لامپ ساده الکتریکی نگاهی بیاندازیم؛ این لامپ به نظر مصنوعی می‌آید، اینطور نیست؟ اما، با مشاهده‌ی دقیق توجه شما به این مسئله جلب می‌شود که یک لامپ در واقع از مواد طبیعی ساخته شده است. حتی عملکرد این لامپ به نظر مصنوعی، به وسیله‌ی پدیده‌ی طبیعی برق اداره می‌شود. بنابراین تمایز بین اقلام طبیعی و مصنوعی بایستی بر اساس بررسی دقیق هر پدیده طبیعی انجام شود. در واقعیت، هیچ چیز مصنوعی وجود ندارد. ترکیب مواد طبیعی بوسیله انسان منجر به ایجاد اشیاء مصنوعی مانند ماشین آلات می‌شود. بنابراین، چگونه متوجه می‌شویم که چه چیز طبیعی است و چه چیزی غیر طبیعی؟ اجازه دهید آن را بیابیم...
ماهیت واقعی طبیعت
طبقه‌ بندی مواد و اقلام طبیعی در حقیقت می‌تواند کاری گیج کننده و دشوار باشد. با توجه به منابع و دانش محدودی که در اختیار داریم، حتی تصور ساکن شدن در نزدیکترین سیاره به ما یعنی مریخ هنوز هم یک رؤیاست. طبقه بندی نهادهای طبیعی نمی‌تواند به طور قاطع توسط هیچ دانشمند یا محققی انجام شود. هزاران حیوان و گیاه وجود دارند که نسلشان منقرض شده است. عناصر جدیدتری کشف و حتی در آزمایشگاه ساخته می‌شوند. بنابراین، ایده‌ی طبقه بندی درست تمام نهادهای طبیعی به نظر دور از ذهن می‌رسد. با این حال، گونه‌ها و مقادیر ثابتی وجود دارند که به ما کمک می‌کنند چگونگی آغاز این طبقه بندی را شرح دهیم. موجودات زنده و موجودات غیر زنده بخش مهمی از طبیعتند.
طبقه بندی باید با دسته بندی نهادهای طبیعی به موجودات زنده و موجودات غیر زنده آغاز شود. 6 نوع نهاد طبیعی وجود دارد: زنده، غیر زنده، پلاسما، اینرسی، فضا و زمان. با این حال، این طور نیست که این نهادها بدون انجام هیچ گونه تعاملی درمیانشان، فقط وجود داشته باشند. آنها به نوعی برای تعامل با یکدیگر به واسطه نیاز دارند. این واسطه به پلاسما اشاره دارد که سومین نوع نهاد طبیعی بوده که در مورد آن صحبت می‌کنیم. یک واسطه، درست مانند یک حلال کمک می‌کند تا اجسام حل شده‌ی درون آن از یک نقطه به نقطه‌ی دیگر حرکت نماید، به مواد دیگر اجازه‌ی جنبش می‌دهد. همچنین در این لحظه، نیرویی وجود دارد که ثبات و یا توقف جنشها را فراهم می‌سازد. این نیرو اینرسی نامیده می‌شود.
تعامل میان نهادهای طبیعی به وسیله‌ی این واسطه کنترل می‌شود و اینرسی به نوعی برای کار به فضا نیاز دارد. بنابراین، فضا یک نهاد طبیعی مهم است که برای تمام واکنشها و تعاملات در این جهان زمینه و جایگاه فراهم می‌سازد. و آخرین آن از حیث ترتیب و نه از حیث اهمیت، عامل بسیار مهم زمان است. بدون در نظر گرفتن این نهاد، نمی‌توانید اتفاقات این جهان را اندازه گیری یا بسنجید. تحول نهادهای مختلف می‌تواند تنها با در نظر گرفتن فاکتور زمان مشخص و درک شوند. بنابراین این ششمین و آخرین نوع نهاد طبیعی یعنی زمان، به تمام وقایع و هر رویدادی در این دنیا معنی می‌دهد.
تصوری که از جهان داریم (شکل، فرم، و غیره) به گونه‌ای که توسط محققان ارائه شده، ممکن است با توجه به میزان در دسترس بودن اطلاعات و خلق دانش تغییر کند. با این حال، مقادیر ثابتی که اتفاقات این جهان را اداره می‌کنند، تغییر نخواهند کرد. به نظر من، شناسایی این مقادیر ثابت (زنده، غیر زنده، پلاسما، اینرسی، فضا و زمان) درک روشنی از ماهیت واقعی طبیعت فراهم می‌کند.



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط