برداشتهایی از بیانات امام خمینی (ره)
من میخواستم اظهار تأسف كنم از اوضاعی كه پیش آوردند و همیشه این اوضاع، این طور خرابكاریها، قبل از یك كاری كه بنا بود انجام بگیرد، انجام میدهند. وقتی كه رفراندم میخواست بشود، یك شلوغیهایی ایجاد میكردند. آنجا كه شكست خوردند، بعد در هر موردی اینها با شكست مواجه میشوند. حالا هم كه بناست این مجلس محترم تحقق پیدا بكند، این خرابكاریها را پیش آوردند برای این كه اذهان را متوجه كنند به جای دیگر، و شاید به خیال خودشان نتوانند آقایان به كار خودشان ادامه بدهند، بعد هم كه این كار درست شد. بعد كه بخواهیم مجلس شورای ملی درست بشود و رئیس جمهور، باز هم منتظر هستیم كه این مسائل پیش بیاید. لكن ملت راه خودش را پیدا كرده؛ و ملت و دولت، همه قشرها، به این راه ادامه میدهند- چه این شلوغ كاریها را اینها بكنند و چه نكنند- اینها هم خیلی دشوار نیست. ما میخواهیم حتی الامكان با ملایمت، با اینها رفتار بكنیم؛ خونریزی نشود. (1)ما از این كارهایی كه اینها میكنند همیشه در دادگاهها هم، این است كه در دادگاهها اگر یك كسی كاری كرد، میروند دنبال این كه چه شخصی از این نفع برده. آن كسی كه صاحب نفع است كی هست، تا این كه راه پیدا كنند بر این كه از چه طریقی این جرم واقع شده است. ما هم در اینجا وقتی كه ملاحظه میكنیم كه این خرابكاریها، مثلاً خرمن سوزیها، نگذاشتن این كه مردم زراعت كنند، جلوگیری از كارمندانی كه میخواهند كار بكنند، جلوگیری از كارخانههایی كه میخواهد به راه بیفتد، باید ببینیم این به نفع كی تمام میشود، تا ما برویم سراغ این كه اینها از عمال همان طایفهاند كه به نفع آنها تمام میشود. به نظر میآید كه در باب زراعت كه حتماً به نفع امریكاست. امریكاست كه عَرضه دارد؛ زراعتهای خودش را زیادی دارد. و اگر چنانچه مشتری نداشته باشد، باید بسوزاند یا باید به دریا بریزد، سایر كشورها این طور نیستند، آنها محتاج [اند] حتی شوروی هم از آمریكا به او صادر میشود. این خرمن سوزی و جلوگیری از كشاورزی به نفع امریكاست. و ما، حدسی كه ما میزدیم، كه این اشخاصی كه خودشان را چپی معرفی میكنند یا به نفع خلق، به خیال خودشان معرفی میكنند، اینها عمال امریكا هستند؛ نه اینكه مربوط به آن طایفه دیگر باشند. میشود به آنها هم باشند؛ اما بیشتر احتمالش این است كه اینها امریكایی باشند ساخته آنها باشند. (2)
توجه این معنا را باید داشته باشند ملت ما. امروز كه روز حساسی است، برای این كه ما میخواهیم كه رئیس جمهور تعیین بشود، ملت میخواهد رئیس جمهور تعیین بشود، امروز میبینید كه با این حساسیت باز مشغول شدند به توطئهها و مشغول شدند به خرابكاریها. در قم دیدید، در آذربایجان هم هست، در جاهای دیگر هم هست، فردا كه شما بخواهید انشاءالله وكلای خودتان را تعیین بكنید، بدانید كه اغتشاشات بیشتر ایجاد میكنند. بساط بیشتر درمیآورند. باید توجه داشته باشد ملت به این كه مبادا منعكس بشود. كاری بكنیم ما كه منعكس بشود اینها با هم نمیتوانند بسازند. اینها به جان هم ریختند و باید یكی برود جلوی این كارها را بگیرد، تربیتشان بكند. این به این است كه از كارهایی كه، از حرفهایی، از نوشتههایی... از نطقهایی، از شعارهایی كه اسباب اختلاف میشود، از اینها پرهیز بكنند. نباید امروز شعار بدهند بر ضد این، بر ضد او، بر این طور چیزها. این شعارها صحیح نیست، نباید بكنند. (3)
باید خرابكاران بدانند كه ملت ایران مهیاست برای همه مصیبتها در راه خدا. ما كه برای خدا قیام كردیم و میخواهیم مملكت اسلامی ما احكام اسلام در آن جاری بشود باك از این مصیبتها نداریم. و خرابكارها و اشخاصی كه در محالّی انفجار ایجاد میكنند، باید بدانند كه ملت ایران از این خرابكاریها، از راه خودش منصرف نمیشود. و مملكت ایران و ملت عزیز ما مصمم است كه تا آخر در مقابل ابرقدرتها و در مقابل شیاطین بایستد و آنها را اجازه ندهد كه دیگر در مملكت آنها وارد بشوند و ذخایر آنها را از بین ببرند و به جیب خودشان بریزند. شما بانوان حق بزرگی بر ملت ایران دارید. همان طوری كه این پاسداران عزیز كه در این محضر، در آن بالا حاضر هستند، آنها هم حق بزرگی بر ملت ما دارند. شما همه سربازان اسلام هستید و خدای تبارك و تعالی به همه شما كه برای خدای تبارك و تعالی، عمل میكنید اجر جزیل خواهد داد و شما را به سعادت و سلامت حفظ خواهد كرد. از خدای تبارك و تعالی، عظمت اسلام و مسلمین و پیشبرد مقاصد اسلام را خواستارم. (4)
امروز باید همه شما سازمان اطلاعات باشید، از اجزای سازمان اطلاعات باشید. همه ماها مكلفیم كه اگر از این خرابكارها كسی را یافتیم- و باید هم دنبال این باشیم كه بیابیم اینها را- معرفی كنیم تا قوای انتظامی و نظامی بگیرند و تحویل دادگاهها بدهند و محاكمه بشوند. محاكمهها هم باید محاكمات عادلانه باشد، بر طبق موازین شرعی باشد، ننشینید تا این كه اینها خرابكاری را توسعه بدهند. اینها اجیرند كه خرابكاریها را هرچه میتوانند توسعه بدهند و در هر جای از كشور یك شلوغی به كار بیاورند، یك خسارتهایی وارد كنند به خیال این كه ملت كمكم خوف پیدا بكند و این مسیر خودش را رها كند، حالا كه مسیر رها شد و ملت دیگر ترسید و كنار نشست، آنها وارد میدان بشوند، حكومت را از بین ببرند و مجلس را از بین ببرند و یك مجلس و یك حكومت به صورت اسلامی و در باطن آن نحوی كه خود آنها میخواهند و امریكا میخواهد. ما نباید بنشینیم و تماشاچی باشیم. ما باید فعالانه عمل بكنیم. اگر شهید دادیم فعالیتمان بیشتر بشود. آنهایی كه شهید دادند فعالیتشان بیشتر بشود؛ برای این كه از دست دادند یك افراد باارزشی را و باید دنبال كنند تا پیدا بكنند آن اشخاصی كه این جنایتها را كردند و میكنند. (5)
اشتباهی كه همه این گروههای مخالف با ایران و اسلام دارند این است كه چون یك حكومت اسلامی و یك رژیمی كه تمام اجزای او منسجم باشد و یك دولتی كه از مردم و ارتشی كه از مردم باشد نبوده است یا اگر بوده است همان در صدر اسلام یك مدت كوتاهی بوده و بعدش نبوده است، لهذا، اینها آشنایی ندارند با یك همچو طرز حكومت. اینها همیشه در ذهنشان از حكومتها مثل حكومت هیتلر و رضاخان و دیگر اشخاص غیرانسانی و غیراسلامی و غیرمكتبی در ذهنشان هست و مقایسه میكنند مابین حكومتهایی كه در تمام دنیا هستند با حكومتی كه در ایران هست و نفهمیدند كه این طرز حكومت غیر آن طرزهاست و لهذا، به فكر ناقص خودشان در این كشور كودتا امكان دارد و به فكر ناقص خودشان خرابكاریها در این كشور برای تضعیف روحیه ملت تأثیر دارد یا حمله نظامی در مقابل این كشور و این ملت فایده دارد. اینها، حتی آنهایی كه از خود ایران بودند و در ایران هم در زمان انقلاب بودند نشناختند ایران را و نشناختند قدرت ایمان را و نشناختند اسلام را. (6)
راهبردهای تصریحی:
1- هر زمان كه دشمن احساس كند كار مفیدی در حال انجام است، توطئهای را به انحای مختلف برای انحراف از آن كار شكل میدهد.2- به دلیل بی سابقه بودن حكومت اسلامی و ارتباط مردم با آن، دشمنان گمان میكنند با كودتا و خرابكاری و اغتشاش میتوانند آن را ساقط كنند.
3- سعی دشمن در ایجاد توطئهها، القای ناتوانی نظام و مسئولین در افكار عمومی برای هموار ساختن راهِ دخالت در امور ایران است.
نكات استنباطی:
1- نقشههای دشمن در مقاطع حساس و سرنوشت ساز انقلاب برای انحراف اذهان عمومی از آن فرآیند به یك امر خودساخته است.2- دشمن سعی میكند شادابی و امید و حضور مردم در صحنههای نظام را با نقشههای خود كمرنگ كرده و مشروعیت نظام را زیر سؤال ببرد.
پینوشتها:
1. صحیفه امام (رحمه الله علیه)، ج9، ص 296.
2. صحیفه امام (رحمه الله علیه)، ج9، ص 97.
3. صحیفه امام (رحمه الله علیه)، ج12، ص 73.
4. صحیفه امام (رحمه الله علیه)، ج13، ص 145.
5. صحیفه امام (رحمه الله علیه)، ج15، صص 26 و27.
6. صحیفه امام (رحمه الله علیه)، ج16، ص103.
مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت، (1390)، سیره سیاسی حضرت امام خمینی (رحمه الله علیه) (جلد هشتم) اصل شناخت دشمنان و ضرورت مرزبندی شفاف با آنان، تهران: مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت، چاپ اول