دانشمندان به درمان شكستگي با كمك سلول‌هاي پايه اميدوارند

"دانشمندان انگليسي سرگرم ساختن "داربستي زيستي" هستند تا سلول‌هاي پايه را سوار بر آن در داخل بدن قرار داده و آنها را به استخوان يا غضروف تبديل كنند. تيم محققان دانشگاه "ادينبورگ" اميدوار است كه اين تكنيك كه از سلول هاي پايه استخراج شده از خون و مغز استخوان استفاده مي‌كند، ظرف دو سال روي بيماران آزمايش شود. جراحان گفتند كه اين مي‌تواند به ترميم جراحات ناشي از ضربات شديد كه با شيوه‌هاي رايج درمان نمي‌شود، كمك كند.
يکشنبه، 25 فروردين 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
دانشمندان به درمان شكستگي با كمك سلول‌هاي پايه اميدوارند
دانشمندان به درمان شكستگي با كمك سلول‌هاي پايه اميدوارند
دانشمندان به درمان شكستگي با كمك سلول‌هاي پايه اميدوارند

منبع:خبرگزاري جمهوري اسلامي

خارجي. علمي. شكستگي. سلول‌پايه.

دانشمندان اميدوارند كه بتوانند استخوان‌هاي خرد شده و غضروف‌هاي آسيب ديده را با استفاده از سلول‌هاي پايه بدن خود بيمار ترميم كنند.
به گزارش ايرنا، شبكه خبري "بي.بي.سي" اعلام كرد:
"دانشمندان انگليسي سرگرم ساختن "داربستي زيستي" هستند تا سلول‌هاي پايه را سوار بر آن در داخل بدن قرار داده و آنها را به استخوان يا غضروف تبديل كنند.
تيم محققان دانشگاه "ادينبورگ" اميدوار است كه اين تكنيك كه از سلول هاي پايه استخراج شده از خون و مغز استخوان استفاده مي‌كند، ظرف دو سال روي بيماران آزمايش شود.
جراحان گفتند كه اين مي‌تواند به ترميم جراحات ناشي از ضربات شديد كه با شيوه‌هاي رايج درمان نمي‌شود، كمك كند.
اين پروژه يك ميليارد و ‪ ۴۰۰‬ميليون پوندي همچنين در نهايت مي‌تواند بر شيوه درمان بيماري‌هايي همچون آرتروز موثر باشد.
دكتر"برندون نوبل" كه در دانشگاه‌ادينبورگ كار مي‌كند گفت، آنها در ابتدا براي مرمت جراحات غضروفي كه به خوبي درمان نمي‌شود يا خرد شدگي استخوان‌ها در اثر ضربه شديد مانند تصادف موتورسيكلت تلاش خواهند كرد.
وي افزود، بيماران سالخورده كه دچار شكستگي شده‌اند نيز معمولا سخت‌تر شفا مي‌يابند.
وي توضيح داد كه كليد موفقيت در اين آزمايش دستيابي به دستورالعمل درست براي تشويق سلول‌هاي پايه به رشد در مكاني است كه محيطي سخت به حساب مي‌آيد.
وي گفت: هدف بخش بزرگي از تحقيقات گذشته يافتن عاملي بوده است كه سلول‌هاي پايه را به سوي تبدل شدن به يك نوع سلول مشخص سوق مي‌دهد.
سلول‌هاي پايه يا بنيادي در جنين انسان تا هشت هفتگي يافت مي‌شود، اما دانشمندان در سال‌هاي اخير طي پيشرفت‌هايي عمده موفق شده‌اند، راه‌هاي ديگري هم براي خلق سلول پايه بيابند.
سلول‌هاي پايه نويدبخش دستاوردهاي بالقوه عظيمي براي بشر است چرا كه از لحاظ نظري به پزشكان امكان مي‌دهد، سلول‌هايي را كه بيمار در اثر سانحه يا بيماري از دست داده است، پرورش داده و دوباره جايگزين كنند.
براي مثال، امكان استفاده بالقوه از سلول پايه براي پرورش سلول‌هاي مغز و نشاندن آنها به جاي سلول‌هايي كه در اثر بيماري پاركينسون از دست رفته اند وجود دارد.
همين مساله در مورد سلول‌هاي لوزالمعده كه در اثر بيماري ديابت نابود شده‌اند، صادق است.
دانشمندان معتقدند، بهتر است سلول‌هاي پايه از بدن بيمار استخراج شده باشد، زيرا در اين صورت سيستم دفاعي بدن سلول‌هاي تازه را عنصر مهاجم و بيگانه ندانسته و به آن حمله نخواهد كرد."




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط