تروولو، اتیئن لئوپولد

تروولو، که راصدی تیزهوش وهنرمندی ماهر بود، چند سالی (1251 تا 1253) با دوربین شکستیِ 5 / 37 سانتیمتری در رصدخانه‌ی‌ هاروارد کار کرد. تصاویری که در آنجا و جاهای دیگر رسم کرد هنوز هم بسیار مشهورند. به استثنای
دوشنبه، 14 دی 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تروولو، اتیئن لئوپولد
 تروولو، اتیئن لئوپولد

 

نویسنده: E.Dorrit Hoffleit
مترجم: رضوان اعتصامی



 
[etien Leopold truvlo]
Étienne Léopold Trouvelot
(ت.گیئنکور، اِن، فرانسه، 5 دی 1206/ 26 دسامبر 1827؛ و. مؤدون، فرانسه، 2 اردیبهشت 1274/ 22 آوریل 1895)، تاریخ طبیعی، اخترشناسی.
تروولو، که راصدی تیزهوش وهنرمندی ماهر بود، چند سالی (1251 تا 1253) با دوربین شکستیِ 5 / 37 سانتیمتری در رصدخانه‌ی‌ هاروارد کار کرد. تصاویری که در آنجا و جاهای دیگر رسم کرد هنوز هم بسیار مشهورند. به استثنای عکسهائی که راذرفرد در 1224 با شیشه‌ی تر] که بی فاصله قبل از استفاده حسّاس می‌شد [ از ماه و خورشید گرفت، طرحهای تروولو دقیقترین تصاویری از اجرام سماوی بشمار می‌آمدند که قبل از تکمیل عکاسی با شیشه‌ی خشک در دسترس بودند.
از زندگی تروولو قبل از آن که در 1236 به امریکا برود اطلاع چندانی در دست نیست؛ نشانه‌ای از این که وی در عنفوان جوانی به ستاره شناسی علاقه‌ی خاصی داشته است وجود ندارد. از آنجایی که ترولو به پرورش کرم ابریشم علاقه داشت، فکر کرد که شاید شب پره‌ی کولی اروپایی به نام Prothetria dispar برای این منظور مفید باشد. در 1248 مقادیری تخم تازه‌ی این حشره را برای آزمایش به مِدفرد در مسچوسیتس وارد کرد. متأسفانه، چند شب پره گریختند، و بعد از یک دهه به نحو وحشت انگیزی شروع به ازدیاد کردند. این امر منشأ بی برگی درختان در بخش شمال شرقی ایالات متحد شد.
تروولو، که یکی از اعضای انجمن تاریخ طبیعی باستان بود، مقالاتی در باب موضوعهای گوناگون- که بیشتر مربوط به جانورشناسی بود- به جلسات انجمن عرضه می‌کرد. اولین خدمت شایان توجه وی به اخترشناسی مقاله ای بود درباره‌ی کَلَف (لکّه)‌های خورشید، که در 1254/1875 در Sillimon"s Journal («مجله‌ی سیلیمن») ]که حالا American Journal of Science («مجله‌ی امریکایی علم») نامیده می‌شود [ بچاپ رسید. حدود یک هزار تصویر وی از لکه‌های خورشید در رصدخانه‌ی کالج‌ هاروارد به امانت سپرده شد. در 1260 تروولو به عضویت فرهنگستان امریکایی هنر و علم انتخاب گردید. در 1261 تروولو به منظور پیوستن به هیأت علمی رصد خانه‌ی جدید در مودون به فرانسه بازگشت. هنگامی که در مؤدون اقامت داشت در رصدهائی که از زباله‌های خورشید می‌کرد، توفیق خاصی یافت. در 1262 برای رصد خورشید گرفت کامل به جزایر کارولین رفت؛ او، بی نتیجه، به دنبال سیّاره‌ای فرضی در داخل مدار عطارد ]= تیر[ می‌گشت که توضیحی برای نابهنجاری حرکت عطارد باشد.
تروولو در حدود پنجاه مقاله در اخترشناسی منتشر کرد که محدوده‌ی وسیعی از موضوعات را در بر می‌گرفت، و مهمترین آنها درباره‌ی خورشید و ناهید بود. آخرین مقاله‌ی خود، راجع به عبور عطارد، را در 21 آبان 1273 به فرهنگستان فرانسه تقدیم کرد.

کتابشناسی

یکم. کارهای اصلی. برای دستیابی به تجدید چاپ طراحیهای نجومی تروولو، ــــhe Trouvelot Astronomical Drawings Manual (نیویورک، 1882)، نیز ــــAnnals of Harvard College Observatory ، هشتم، بخش 2 (1876)، که دربر دارنده‌ی گراوورهائی است که زیر نظر جووزف وینلاک تهیه شده‌اند. برای دستیابی به مقاله‌های منتشر شده‌ی تروولو در زمینه‌ی نجوم، ـــــ پوگندورف، سوم، 1368؛ چهارم، 1526.
دوم. خواندنیهای فرعی. سوکنامه‌هائی در Nat، 52 (1895)، 11؛ و Obs، 18 (1895)، 245-246، موجودند. برای اطلاع از اشاره‌هائی که به کار تروولو شده است، ـــــ «The Gyosy Moth»، از ادورد ه.فوربوش و چارلز ه. فرنالد، در Report.Massachusrtts Department of Agriculture (1896)؛ و AHCO، 8، بخش 1 (1876)، 53-55، 64
منبع مقاله :
گیلیپسی، چارلز کولستون؛ (1387)، زندگینامه علمی دانشوران، برگردان: احمد آرام، [و دیگران]، تهران: شرکت انتشارات علمی و فرهنگی، چاپ اول



 

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط