تغذیه کودک مبتلا به عفونت حاد تنفسی

الف- تغذیه در هنگام بیماری برای کودکان کوچکتر از 6ماه یا کودکانی که غذای کمکی برای آنها شروع نشده است باید دفعات تغذیه یا شیر مادر بیشتر شود به کودکان بزرگتر از 6 ما غذاهایی داده شود که نسبت به حجم آن از بالاترین میزان کالری و مواد غذایی برخوردار باشد . براساس سن کودک این غذاها باید مخلوطی از غلات ، حبوبات موجود محلی یا مخلوطی از غلات و گوشت و مرغ باشد و برای مقوی تر شدن این غذاها می توان به آنها کمی روغن مایع یا کره اضافه کرد .
چهارشنبه، 2 مرداد 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تغذیه کودک مبتلا به عفونت حاد تنفسی
تغذیه کودک مبتلا به عفونت حاد تنفسی
تغذیه کودک مبتلا به عفونت حاد تنفسی

الف- تغذیه در هنگام بیماری برای کودکان کوچکتر از 6ماه یا کودکانی که غذای کمکی برای آنها شروع نشده است
باید دفعات تغذیه یا شیر مادر بیشتر شود به کودکان بزرگتر از 6 ما غذاهایی داده شود که نسبت به حجم آن از بالاترین میزان کالری و مواد غذایی برخوردار باشد . براساس سن کودک این غذاها باید مخلوطی از غلات ، حبوبات موجود محلی یا مخلوطی از غلات و گوشت و مرغ باشد و برای مقوی تر شدن این غذاها می توان به آنها کمی روغن مایع یا کره اضافه کرد .
فراورده های لبنی و تخم مرغ نیز مناسبند ( سفیده تخم مرغ به کودک زیر یکسال داده نشود) و باید کودک را ترغیب کرد تا جاییکه میل دارد غذا بخورد. دادن مایعات غذایی گرم نظیر سوپ به کودکان مبتلا به سرماخوردگی و سرفه در بهبود علایم بالینی و جبران آب از دست رفته از طریق تب کمک میکند . اگر گرفتگی بینی مانع تغذیه کودک میشود با ریختن چند قطره محلول آب نمک به بینی کودک ترشحات چسبنده رقیق و نرم میشود و سپس می توان با پارچه ای تمیز بصورت فتیله ای یا با پوار پلاستیکی ترشحات را خارج کرد دادن مقداری عسل با چای ولرم به بهبود کودک دچار عفونت تنفسی و سرفه کمک میکند(كودك بالاي يكسال)
ب : تغذیه بعد از بیماری
وقتی که کودک بیمار باشد معمولا کمتر غذا می خورد بنابراین پس از برطرف شدن عفونت تنفسی باید بمدت دو هفته یا تا وقتیکه کودک دوباره به وزن طبیعی برسد روی یک وعده غذای اضافی به کودک داده شود . این کار به او کمک خواهد کرد که سلامت طبیعی خود را بازیافته و از ابتلای او به سوءتغذیه جلوگیری شود .
سوء تغذیه احتمال بروز مجدد عفونت تنفسی و اسهال را بصورت وخیم تر بیشتر می کند تغذیه کودک تب دار تب با کاهش اشتهاء و افزایش متابولیسم بدن در روند تغذیه کودک اختلال ایجاد می کند . در این موقع توصیهای زیر مفید است :
تداوم تغذیه با شیرمادر و یا شیر مصنوعی ( در شیرخوارانی که شیرمادرخوار نیستند) در کودکان کمتر از 6 ماه
تداوم تغذیه با شیرمادر همراه با غذاهای مایع در کودکان بالای 6 ماه
افزایش تعداد دفعات تغذیه .
حتی با حجم کم جهت جبران کاهش اشتهاء کودک به مدت 4 تا 6 ساعت دادن غذا قطع شود ولی هر 10 دقیقه مقداری حدود 10 میلی لیتر مایعات داده می شود . اگر بعد 4 تا 6 ساعت استفراغ کودک متوقف شد کمی غذا مثلا حدود 30 میلی لیتر شیر یا پوره نسبتا رقیق به کودک داده شود در صورتی که کودک cc30 غذا را تحمل کرد مجددا 2 ساعت بعد هم از آن داده شود و کم کم به مقدار و غلظت غذا افزوده شود ، در صورتی که کودک مجددا استفراغ کرد تغذیه کودک را از ابتدا با 10 میلی لیتر مایعات شروع شود در صورتی که کودک بعد از هر بار غذا دادن استفراغ کند و نشانه هایی از کم آبی دیده شود ممکن است نیاز به دریافت سرم داشته باشد در صورتی که استفراغ کودک ناشی از شدت سرفه ( سرماخوردگی ) باشد بعد از دادن غذا باید کودک مدتی به حالت نشسته باشد و در صورت استفراغ مدتی بعد مجددا به کودک غذا داده شود




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط