6 مرداد 1387 / 24 رجب 1429 / 27 جولای 2008
1) 24رجب سال7هجري قمري: حضرت علي(ع) قلعه خيبرازپايگاههاي بسيارمستحكم يهوديان مهاجم را فتح كردند. حضرت محمّد(ص) رسول گرامي اسلام پس ازمراجعت ازحُديبيّه بشارت فتح قلعه خيبر را به مسلمانان دادند. آن وجود نوراني پس از20روزبا بيش از4000تن عازم خيبرشدند. سپاه اسلام پس از محاصره اي شش هفته اي به همت و سرداري اميرمؤمنان علي(ع) موفق به گشودن قلعه خيبر شد. شايان توجه است كه اين قلعه در160كيلومتري شهرمدينه درسرراه شام قراردارد.
2) 6 مرداد ماه سال 1368هجري شمسي : انتخابات پنجمين دوره رياست جمهوري برگزار شد و از سوي وزارت كشور آقاي هاشمي رفسنجاني به عنوان رئيس جمهور ايران به اين مقام دست يافت . همچنين در همين روز همزمان با انتخابات رياست جمهوري ، همه پرسي اصلاح قانون اساسي نيز انجام گرفت و اين نظر خواهي با شركت بيش از شانزده مليون تن از مردم برگزار شد و ضمن آن اصلاح قانون اساسي به تصويب رسید .
3) روز ملي مهارت (ترويج آموزشهاي فني و حرفه اي) : سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی با برخورداری از الطاف الهی و با تلاش مستمر و بسیج تمامی امکانات خود با سازماندهی نیروهای متخصص و تلاشگر و متعهد توانسته است در جهت تربیت و تامین نیروهای ماهر و متخصص مورد نیاز بخشهای مختلف صنعتی، کشاورزی، تولیدی، خدماتی و بازرگانی از عملکرد مطلوب و رشد مناسبی برخوردار باشد و با جذب و آموزش بیکاران و جوانان فاقد مهارت و جویای کار، ارتقاء مهارت کارگران شاغل، آموزش ویژه خواهران، آموزش سربازان وظیفه در پادگانها، آموزش کارگران صنعت ساختمان، ارتقاء و تکمیل مهارت کارگران شاغل در صنایع، تربیت مربیان متخصص و ورزیده مورد نیاز مراکز آموزش فنی و حرفه ای کشور، باز آموزی مربیان و کارکنان شاغل سازمان، گسترش کمی و کیفی موسسات کار آموزی آزاد و گسترش همکاریهای بین المللی طی 4 سال اخیر به موفقیتهای چشمگیری دست یابد که در ادامه و استمرار برنامه ها مصمم است در برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با عزمی راسخ تر همگام با سایر ارگانها و نهادها فعالیت گسترده تری را در راستای توسعه گسترش کیفی و کمی آموزشهای فنی و حرفه ای غیر رسمی به ثمر برساند.
4) با این امید و اعتقاد که این آموزشها علاوه بر کاهش نرخ بیکاری بتواند موجبات رشد و شکوفائی اقتصاد کشور را فراهم و در تحقق اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران و سازماندهی اقتصادی در برنامه پنج ساله چهارم توسعه فعالانه سهیم و کمک موثری به سهم ارزش افزوده در تولید ناخالص ملی داشته باشد و با ایجاد رفاه و آسایش هر چه بیشتر برای اقشار محروم و کم در آمد جامعه و جذب جوانان علاقمند مستعد به فراگیری آموزشهای فنی و حرفه ای در اعتلای فرهنگ جامعه و اشاعه دانش فنی در بین نوجوانان و جوانان گام بردارد.
5) 24رجب سال 101هجري قمري: عُمَربن عَبدُ العزيز بن مَروان هشتمين خليفه اموي ازدنيا رفت. او دردوران كوتاه خلافتش به كشورگشايي نپرداخت بلكه تلاش خود را صرف اصلاحات اجتماعي كرد و درولايات مختلف حاكمان لايقي به كارگماشت. عمربن عبدالعزيزبن مروان دشنام گويي به حضرت علي(ع) را كه ازعهد معاويه بربالاي منابرمرسوم شده بود، ممنوع اعلام كرد. او براي دلجويي ازاولاد حضرت فاطمه(س) فدك را به ايشان بازگرداند و با اجراي اين سياستها درصدد استحكام پايه هاي حكومت خود بود.
6) 27 جولای سال 1772 ميلادي : قرار داد تقسيم لهستان ميان سه قدرت بزرگ اروپاي قرن هجدهم ميلادي به امضاء رسيد . اين سرزمين كه امروز از كشورهاي مستقل اروپاي شرقي است با امضاي قرار داد مزبور از سوي نمايندگان روسيه ، اتريش و نمايندگان شاه پروس تقسيم شد . سردمداران اين امپراتوري ها بنام حفظ مملكت لهستان از فساد و اضمحلال ، هر يك بخش هايي از خاك اين كشور را تصرف كردند و بدين ترتيب نقشه لهستان عملأاز قاره اروپا محو شد . گفتني است اين نخستين قرارداد تقسيم لهستان بود .
7) 27جولای سال 1862 ميلادي : فريدريش روكرت شاعر ، اديب و فيلسوف آلماني در قرن نوزدهم ميلادي پس از 74سال زندگي درگذشت . روكرت به زبانهاي فارسي ، عربي و چيني بخوبي آشنا بود و در دانشگاه بر اين به تدريس زبان عربي پرداخت . از آثار برجسته او كتاب شرقيات را ميتوان نام برد .
8) 27جولای سال 1779ميلادي : دوچرخه توسط يكي از اهالي مانهايم آلمان ساخته شد . اين دوچرخه از جنس چوب و فاقد ركاب و زنجير بود و تنها با فشار پا و دويدن شخصي كه بر روي آن قرار داشت به حركت درميآمد. بعدها يعني در سال 1839 ميلادي دوچرخه ركاب دار توسط مك ميلان آهنگر هلندي ساخته شد و سرانجام بسال 1888ميلادي دوچرخه اي با چرخ هاي مساوي و داراي تاير ساخته شد .