نویسنده: محمد فقیه
مترجم: سید شاهپور حسینی
مترجم: سید شاهپور حسینی
دلیل حتمی بودن وقوع جنگ جهانی سنتهای تاریخی و به خاطر وجود اختلاف و درگیری مداوم میان همان مردم است كه این جنگ، شرق و غرب را پوشش میدهد و دلیل دیگر حتمی بودن این امر، مطالبی است كه در روایتهای مربوط به حوادث ظهور امام مهدی (علیه السلام) نقل شده است.
در كتاب كمال الدین، صفحه 614 با سند صحیح از سلیمان بن خالد نقل شده گفت از امام جعفر صادق (علیه السلام) شنیدم كه فرمود:
پیش از ظهور قائم (علیه السلام) دو نوع مرگ خواهد بود. مرگ سرخ و مرگ سفید به گونهای كه از هر هفت نفر پنج نفر میمیرند، مرگ سرخ، با شمشیر (جنگ) و مرگ سفید، وبا است.
شیخ طوسی در كتاب الغیبة، صفحه 267 با سندی مجهول، مطلبی نزدیك به مفهوم این روایت را آورده و شیخ مفید در كتاب الارشاد، صفحه 359 و نعمانی در كتابش صفحه 61 (حدیث 277) با سند ضعیف مانند آن را روایت كرده است.
در كتاب كمال الدین، صفحه 615 با سندی معتبر از ابی بصیر و محمد بن مسلم نقل شده كه آن دو گفتند: از امام جعفر صادق (علیه السلام) شنیدیم كه فرمود:
این امر (ظهور) به واقعیت نمیپیوند مگر پس از آنكه (یك سوم یا دو سوم) از مردم از بین بروند.
عرض كردم اگر (یك سوم [یا] دو سوم) مردم از بین بروند، دیگر چه كسی باقی میماند؟ فرمود:
آیا شما خشنود نیستید كه جزء یك سوم باقیمانده باشید.
و در نسخه بحارالانوار (ج52، ص207) دو سوم (باقیمانده) آمده است كه این صحیحتر است و شیخ طوسی آن را (ص206) از محمد بن جعفر الاسدی از سهل بن زیاد از محمد بن الحسین ابن ابی الخطاب، از ابن ابی عمیر از محمد بن مسلم و ابی بصیر نقل كرده است.
و نعمانی (با طریقی موثق، ص183) از ابن عقده از علی بن الحسین از محمد بن عبدالله از ابن ابی عمیر از هشام بن سالم از زرارة از امام جعفر صادق (علیه السلام) نقل كرده است كه آن حضرت فرمود:
این امر (ظهور) نخواهد بود، مگر آنكه نه دهم ( ) مردم از بین بروند.
و در كتاب بشارة الاسلام، صفحه 91 به نقل از مجمع النورین به نقل از امام سجاد (علیه السلام) آمده است كه آن حضرت فرمود:
اختلاف دو گروه از غیر عربها در مورد یك كلمه خواهد بود و به خاطر آن خونهای بسیاری ریخته خواهد شد و هزاران هزاران هزاران نفر... كشته میشوند.
و مانند این روایت، در كتاب الزام الناصب (ج2، ص 161) نیز آمده و (اضافه شده) كه آن حضرت فرمود:
كلمه مورد اختلاف كلمه عدل است.
در كتاب بحارالانوار (ج52، ص 274) آمده است:
در آن روز سه میلیون نفر در نبرد با هم كشته میشوند...
نگارنده معتقد است: دو سوم مردم و از هر هفت نفر پنج نفر و نه دهم و هزاران هزاران هزاران... و سه میلیون كشته همگی دلالت بر كشته شدن میلیونها و میلیاردها نفر میكند.
اما دلیل اینكه این كشتار پیش از ظهور امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) خواهد بود. این سخن معصوم است كه فرمود: پیش از این امر... خواهد بود و با در نظر داشتن این سخن معصوم یعنی این امر نخواهد بود مگر... میتوان به حتمی بودن این جنگ استدلال كرد.
اما اینكه این كشتار، پیش از شورش سفیانی باشد، به این اعتبار است كه نمایان شدن سفیانی تنها پس از جنگ جهانی خواهد بود و آن جنگ مقدمات (لازم) را برای فعالیتهای او فراهم خواهد آورد البته دلایل نقلی كه بیان نمایند این كشتار پیش از جنبش سفیانی خواهد بود و آن را تأیید كند، وجود ندارد.
اثرات جنگ جهانی
این آثار در عرصههای اقتصاد و سیاست و مسائل اجتماعی و آب و هوا... نمایان خواهد شد.بیشك نابود شدن بخش اعظم ساكنان زمین و ویرانی كشورهای صنعتی و باقی ماندن بخش بزرگی از جهان سوم، باعث به وجود آمدن تغییراتی اساسی و بنیادی در مركز و محور قدرتهای كرهی زمین خواهد شد. در حالی كه قدرتهای بزرگ نابود میشوند، كشورهای منطقه خاورمیانه از بند خود رهایی مییابند و حركت كاروانهای فراریان و زخمیهای جنگی از میدان جهنی جنگ به علاوهی كسانی كه از آن نجات یافتهاند، برای رسیدن به این منطقه آغاز میشود، كشورها و سازمانهای مورد حمایت شرق و غرب از هم فرو میپاشند، مرزهای میان كشورها از بین میرود، هرج و مرج حاكم میشود و گروههای مسلح در همه جا پراكنده میشوند. كشورها به ایالت هایی درگیر و متغاصم تقسیم میشوند و سربازان و نظامیها و گروههای مسلح در میان این ایالتها گردش میكنند و باعث برانگیختن فساد در زمین میشوند. اینها همه در طول سالهای اولیه پس از مصیبت و حادثهی بزرگی است كه اتفاق میافتد.
اما این اوضاع به سرعت تغییر میكند و به دلیل شرایط اقتصادی و نابودی برخی از قدرتها به وسیلهی قدرتهای دیگر و رسیدن كاروانهای فراریان از جنگی و ناوگانهای نجات دهنده حوادث، شكل جدیدی به خود میگیرد و جنگهایی درمی گیرد كه هدف آنها، به دست آوردن قدرت صنعتی و مواد اولیه یا هر دوی آنها با هم و موادغذایی یا حتی زمینهای قابل كشت است به عبارت دیگر این گونه جنگ و درگیریها برای تصاحب منابع قدرت و انرژی و غذا رخ میدهد.
گروههای اعزامی غرب، در مصر و فلسطین و لبنان فرود میآیند و گروههای اعزامی شرق از ایران و عراق و تركیه گذر كرده و به سوریه میرسند، اوضاع آشفته و نابسامان شده و فریاد و آه و ناله و فغان از منطقه بلند میشود و به سرعت میان این گروهها یعنی گروههای اعزامی شرق و غرب، جنگ قرقیسیا در میگیرد و هریك از طرفین، طرف دیگر را متهم میكند كه سبب خرابی و ویرانی زمین شده است.
جنگ قرقیسیا باعث از بین رفتن قدرتهای باقیمانده و نابودی آنها میشود. این جنگ پس از پیروزی سفیانی بر دشمنانش راه را برای شورش او هموار میسازد. پس از خورشید گرفتگی ماه گرفتگی در خارج از زمان طبیعی و مرسومش، ندا و صداهای احتمالی در ماه رجب و فرو رفتن در سرزمین بیداء (خسف بیداء) و كشته شدن نفس زكیه، ظهور مبارك آن حضرت در روز جمعه یا شنبه (1) دهم ماه محرم (روز عاشورا) خواهد بود. بنابر برآوردها و محاسبات نگارنده این مدت زمان پس از فاجعه و مصیبت اول، از یك تا سه سال پیش از ظهور ادامه مییابد و با شدت یافتن بحرانهای اقتصادی، قدرتها شروع به جنگ و درگیری با هم میكنند. برخی از روایتها خبر از پیدا شدن گنجی، نزدیك رود فرات میدهند كه به خاطر آن صدها هزار نفر در قرقیسیا در سرچشمه رود خابور كشته میشوند. قرقیسیا مكانی است كه جنگی در آن اتفاق میافتد كه در گذشته مانندی نداشته و در آینده نیز بینظیر خواهد بود. در طول این جنگ سفیانی در دمشق آغاز به كار میكند. (2)
پینوشتها:
1. راجع به غیر قابل قبول بودن روز شنبه رك: مهدی منتظر علیه السلام، صص 312-313، و شش ماه پایانی، ص 165.و.
2. آغاز به كار سفیانی اندكی پیش از آن است. رك: همان، فصل سوم.
فقیه، محمد، (1387)، سفیانی و نشانههای ظهور، ترجمهی: سید شاهپور حسینی، تهران: موعود عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف)، چاپ سوم