تاتو؛ نقاشی روی بدن

ایدز از آرايشگاه تا منزل مسكوني رواج پديده تاتو در بين ایرانیان باعث افزايش مبتلا‌يان به ايدز گرديده است. از وقتي كه رئيس اداره بهداشت مواد غذايي و اماكن وزارت بهداشت اعلا‌م كرد كه انجام تاتو در آرايشگاه ها غير قانوني است و با متخلفان برخورد قانوني مي شود، بسياري از افرادي كه از اين راه امرار معاش مي كردند، به چهار ديواري خانه هايشان پناه برده اند و اين كار را در خانه انجام مي دهند. اين روزها اگر كسي به مسئول يك آرايشگاه مراجعه كندو بخواهد وقتي براي انجام تاتو بگيرد،
شنبه، 19 مرداد 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تاتو؛ نقاشی روی بدن
تاتو؛ نقاشی روی بدن
تاتو؛ نقاشی روی بدن

نويسنده:دکتر مریم ملکی

ایدز از آرايشگاه تا منزل مسكوني

رواج پديده تاتو در بين ایرانیان باعث افزايش مبتلا‌يان به ايدز گرديده است. از وقتي كه رئيس اداره بهداشت مواد غذايي و اماكن وزارت بهداشت اعلا‌م كرد كه انجام تاتو در آرايشگاه ها غير قانوني است و با متخلفان برخورد قانوني مي شود، بسياري از افرادي كه از اين راه امرار معاش مي كردند، به چهار ديواري خانه هايشان پناه برده اند و اين كار را در خانه انجام مي دهند. اين روزها اگر كسي به مسئول يك آرايشگاه مراجعه كندو بخواهد وقتي براي انجام تاتو بگيرد، مسئول آرايشگاه ابتدا با قيافه اي حق به جانب مي گويد: «ما مجوز اين كار را نداريم» .
اما لحظاتي بعد شماره تلفني را كه روي كاغذ نوشته كف دستتان مي گذارد و اين بار در حالي كه سعي مي كند لبخند بزند، مي گويد:« كارش حرف ندارد. قبلا‌ همين جا بود از وقتي كه وزارت بهداشت تاتو را توي آرايشگاه ممنوع كرد توي خانه كار مي كند »!
اصولا تاتو ‌براي بازسازي و يا زيباسازي بخشي از پوست مورد استفاده قرار مي گيرد . اين كار جنبه پزشكي دارد و فقط بايد توسط پزشك انجام شود . اين در حالي است كه متاسفانه بسياري مردم بدون در نظر گرفتن مضرات انجام تاتو توسط افراد غير متخصص تن به اين كار مي دهند و بعد از اين كه دچار مشكل شدند، تازه به اين فكر مي افتند كه به پزشك مراجعه كنند يا براي برطرف كردن مشكل به توصيه هاي اطرافيان گوش مي دهند !؟
از سوي ديگر، انجام تاتو يكي ديگر از روش هاي مبتلا‌ شدن به ايدز يا هپاتيت است . خيلي از كساني كه كار تاتو را انجام مي دهند از سوزن هاي تاتو يكبار استفاده نمي كنند! اين سوزن ها در اصل يكبار مصرف هستند اما اصولا‌ براي چند نفر مورد استفاده قرار مي گيرند، همين استفاده همگاني عامل موثري در مبتلا‌ شدن افراد به بيماري هاي ياد شده است. در ادامه این نوشتار، شما خواننده گرامی با پدیده تاتو و مشکلات ناشی از آن بیشتر آشنا خواهید شد.
این روزها بسیاری از خانم ها و آقایان را می بینم که در صورت و بدنشان تاتو دارند . با تاتوی ابرو ، به ابرو ها مدل می دهند و یا دم ابروها را بالا می برند ، خط لب را بالاتر از لب تاتو می کنند تا جلوه لبهایشان بزرگتر نماید و یا خط چشم دائمی در لبه بسیار حساس پلک ایجاد میکنند . بعضی ها هم از بدنشان نقش و نگارهای مختلف تاتو می کنند غافل از اینکه اینگونه مواد رنگی که در پوست وارد می کنند چه عوارضی می تواند داشته باشد .
عوارض تاتو با مواد رنگی می تواند سبب ایجاد Reloid ( به اصطلاح عام ، گوشت اضافی ) ، سبب عفونت در محل ، حساسیت ، Sarroidosis ، گرانولوم و اسکار نماید . عفونت می تواند سطحی باشد به شکل زرد زخم و تبخال منتشر و یا عمقی تر به شکل سلولیت.
آلرژی می تواند به مواد رنگی ایجاد شود که معمولا با رنگهائی که از ترکیبات جیوه ( در رنگ قرمز ) است بیشتر دیده می شود . تاتو همچنین می تواند سبب انتقال انواع بیماری های واگیردار از جمله AIDS (ایدز) و هیپاتیت شود . از عوارض دیگر تاتو این که در صورتیکه شخص نیاز به تصویر برداری با MRI داشته باشد ، تاتو در محل می تواند بدلیل وجود فلزات سنگین مانند اکسید آهن با اینگونه تصویر برداری ها تداخل نماید و تشخیص را دچار مشکل نماید .
با گذشت زمان ، رنگ تاتو کم رنگ تر می شود و یا کلا تغییر می کند و از قهوه ای به قرمز و یا از مشکی به کبودی می گراید و یا بدلیل تغییرات مد روز در مدل ابرو ، شخص از تاتو انجام شده خسته می شود و تصمیم به پاک کردن و یا ازبین بردن آن می گیرد که معمولا به همان فردی که تاتو انجام داده مراجعه می نماید . این افراد معمولا با رنگهای همرنگ ، پوست محل تاتو شده را مجددا تاتو می کنند و به اصطلاح آن رنگ قبلی را پاک می کنند . این درحالی است که رنگهای قبلی در پوست موجود می باشند و رنگ جدید که همرنگ پوست است فقط رنگهای قبلی را به عمق می فشارد و جایگزین آن می شود و در بعضی موارد دیده می شود که یک خانم جوان در زیر ابرویش 2 – 3 و یا حتی 4 خط ابروی متعدد روی هم انباشته و مواد رنگی همرنگ پوست پاک شده که ظاهری ناخوشایند ایجاد می کند .
متاسفانه در بعضی موارد بدلیل عدم آگاهی افراد غیر حرفه ای و یا عدم اطلاعات کافی بهداشتی و طبی ، مراجعه کنندگان به فردی که تاتو انجام می دهد فقط به صرف اینکه برای او یک سوزن استریل باز می کند ، خیالشان راحت می شود که هیچ خطر انتقال ایدز و یا هیپاتیت برای آنان وجود ندارد . در صورتیکه اگر افراد آرایشگر و یا کسی که تاتو را انجام می دهد از یک ظرف رنگ برای افراد مختلف استفاده کند بدلیل اینکه باید مرتب سوزن را در رنگ بزند می تواند از طریق ظرف حاوی رنگ ، بیماری را به دیگر افراد منتقل کند ، حتی با وجود استفاده از سوزن استریل ! بنابر این باید برای هر فرد یک ظرف استریل و یا حداقل ضد عفونی شده و یک سوزن استریل و یک جفت دستکش استریل استفاده شود . در بسیاری از موارد که تاتو انجام می شود یک مرحله ترمیم نیز برای شخص مقرر می شود که بعد از گذشت یک ماه انجام می شود و متاسفانه دیده می شود . بدلیل صرفه جوئی و یا عدم آگاهی ، سوزنی که برای مراجعه کننده باز می شود و استفاده می شود به او تحویل داده می شود تا در جلسه بعدی از همان سوزن مجددا استفاده شود ، غافل از اینکه این سوزن ، یکبار مصرف است و حتی با وجود اینکه فقط برای یک شخص استفاده می شود ولی بدلیل آلودگی که در آن ایجاد می شود ، خود می تواند منبع ورود عفونت به پوست باشد . لذا باید برای هر جلسه ترمیم از یک سوزن استریل جدید استفاده شود .
اخیرا طی یک بررسی که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شده است دیده شده است که در افرادی که تاتوی ابرو انجام داده اند تعداد پیازهای موی ابرو کاهش یافته است و این می تواند به دلیل ترومایی باشد که در موقع تاتو به فولیکیول وارد می شود و خونریزی که در فولیکول حاصل می شود سبب فیبروز و از بین رفتن دائمی مو می شود .
بنابر این اولا توصیه می شود که حتی الامکان از انجام تاتو در ابروها خود داری شود و فقط در مواردی مانند کاهش شدید موی ابرو ، آلوپسی آرئتا ، دست به این کار بزنند و همچنین بهتر است این کار زیر نظر فردی باشد که با رعایت کامل اصول بهداشتی ، دست به این کار می زند و دارای مجوز بهداشتی باشد و در صورت نیاز به از بین بردن تاتو به پزشک متخصص پوست مراجعه نمایند تا در صورت امکان با استفاده از انواع لیزر ، تاتو را از بین ببرند .
http://zendegisalem.ir




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.