صفرهاي قبض تلفنتان را کم کنيد
مديريت قبض هاي تلفني
کي زنگ بزنم؟
تلفن سالهاست که به بخشي جداييناپذير از زندگي ما تبديل شده است. در خانه همه وجود دارد و بنا به روابط، کم و زياد زنگ ميخورد. گاهي خانهها شبيه خانه مرحوم خانمهاويشام است و صداي تلفنشان جز تماسهاي اشتباه بلند نميشود و برخي هم چون دفتر يک نشريه حتي براي لحظهاي آرام نيست. زندگي امروزه شهري آنقدر خرج و مخارج دارد که گاه مجبوريم سياست رياضت اقتصادي و صرفهجويي را به بخشهايي از آن وارد کنيم. فکر نکنيد حساب و کتاب هزينه تلفنهاي شما کار سادهاي است؛ چيزي است شبيه فرمولهاي سنگين علم رياضي.
تماسهاي تلفني، چه ثابت و چه همراه، چند حالت دارد: تلفن شهري، تلفن بين شهري،خارج از کشور و هزينه اتصال به شبکه جهاني.
در کشور ما هنوز درباره مبالغ فعاليتهاي خدماتي چندان شفافسازي صورت نگرفته است. بعيد است بتوانيد قبضي را که براي شما ميآيد پيشبيني کنيد. به هر حال اين بخش مخصوص کساني است که فاميلي، دوستي، دلداري، فرزندي در شهر ديگري دارند و تماسهاي «بين شهري» آنها زياد است. توجه کنيد بين شهري يعني ميان دو شهر مثل تهران و اهواز يا تهران و اروميه. اما اين طرح شامل تهران و بروکسل نمي شود. بله، درست است که اين دو هم در تقسيمات جغرافيايي شهر محسوب ميشوند ولي فاصلهشان خيلي زياد است و حساب يکي دو مدار جغرافيايي نيست. (مدار و نصفالنهارهاي جغرافيايي نقش مهمي در بالا رفتن هزينههاي تماس شما دارند!) مطمئنا اگر همانطور که مخابرات براي ما توضيح داده، ما هم براي شما بيان کنيم، جز سردرگمي نتيجه ديگري براي شما ندارد. تماس از ثابت به ثابت هم دو حالت دارد؛ در روز به ازاي هر صد کيلومتر مسافت مستقيم، حدود 130 ريال و در شب نزديک به 90 ريال هزينه صحبتهاي طولاني شماست. هيچ مرجعي معناي «مسافت مستقيم» را بيان نميکند. اما براي برنامهريزان و اهالي وزارت مخابرات، شب ساعت 21 است و صبح هم يعني ساعت 8. تلفن همراه دربرگيرنده هزينههاي بيشتري است. به زبان سادهتر هزينههاي بين شهري نام «جابهجايي» به خود ميگيرند. در کل، هزينههاي تلفن همراه در صبح نزديک به 80 تومان و شبها حدود 50 تومان است.
کنفرانسهاي خانوادگي
فاميلهاي باکلاس و اما اقوام دور افتاده و گرفتار غربت. تماس با خارج از کشور هزينهاي به مراتب بيشتر از بين شهري دارد ولي دو روش بسيار مناسب براي تماس با اين اقوام دردسرساز وجود دارد: 1- خريد کارتهاي تلفن بينالملل: اين کارتها که با قيمتهاي مختلف، از دو هزار تومان براي ده ساعت مکالمه، وجود دارد در حقيقت هزينه مسافتي است که شما پيشاپيش ميپردازيد. بازياش اينگونه است که تلفن را برميداريد و يکي از شمارههاي مندرج بر روي کارت را ميگيريد، وصل ميشويد، با شنيدن بوق آزاد رمز (pass word) را ميزنيد و با گرفتن کد و شماره مورد نظر منتظر اظهارنظر اپراتور ميشويد! بعد از گرفتن، اپراتور مسافت و هزينهها را محاسبه کرده و به شما ميگويد که براي چه مدت زماني ميتوانيد با کارتي که در اختيار داريد، صحبت کنيد. به حساب و قبض شما فقط هزينه يک تماس معمولي اضافه ميشود. 2- چت: اگر از آن دسته والديني هستيد که تا اسم «چت» را ميشنويد، فشار و رنگ صورتتان عوض ميشود بايد خدمتتان عرض کنم که اشتباه ميکنيد. شما ميتوانيد از طريق ID فرد مورد نظر، از حال و روز او مطلع شويد. ميتوانيد از طريق کلمات و نوشتار، صدا و حتي تصوير با فرد مقابل ارتباط برقرار کنيد و خيالتان آسوده باشد که هزينهاي به قبضتان اضافهنميشود.
پيامهاي هزينهآور
انتقال مکالمه (divert)، انتظار مکالمه (call waiting)، مکالمه سه نفره، شمارهگيري سريع (speed dial) از ديگر سرويسهاي مخابرات است که به جز مکالمه سه نفره، بقيه رايگان است. هر دقيقه هزينه مکالمه سه نفره، سه برابر تماسهاي عادي است.
ميل، چت، ياهو!
چند وقتي است که شمارههايي ده رقمي از سوي شرکتهاي مختلف براي اتصال بدون کارت معرفي شدهاند. هزينه استفاده از اين کارتها با عنوان «شبکه هوشمند» در قبض تلفن درج ميشود. حرف و حديثهاي زيادي درباره هزينه اتصال با اين شمارهها وجود دارد. از بالا رفتن تصاعدي قيمت آنها تا دوبرابر بودن هزينه آنها در مقايسه با تماس عادي. البته هيچ شخص حقيقي و حقوقي تا به حال در اين رابطه اظهارنظري رسمي نکرده است. به دليل همين سکوت، که به هيچ وجه نشانه خوبي نيست، بهتر است از همان کارتها استفاده کنيد.
منبع: http://www.salamatiran.com