چگونه دوستی هایمان را مستحكم كنیم؟

حضرت علی (ع) می فرماید: دوست ( در حقیقت) دوست نیست مگر آن كه رعایت نماید دوست خود را در سه وقت: در رنج و گرفتاری ( به جان و مال همراهی كند) و در نبودن او( از گفتن و شنیدن سخنان ناروا حفظش نماید) و در وفات و بدرود زندگی ( به دعا و استغفار یادش كند) آیا بین شما و دوستتان مشكلی پیش آمده؟ آیا فراموش نمودن رنجش های قدیمی سخت است؟ كسی كه بتواند با این قبیل مشكلات مبارزه كرده و از خطراز دست دادن یك دوست یا دوستان، به منظور بهبود روابط دوستانه استقبال كند،
چهارشنبه، 1 آبان 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چگونه دوستی هایمان را مستحكم كنیم؟
چگونه دوستی هایمان را مستحكم كنیم؟
چگونه دوستی هایمان را مستحكم كنیم؟

حضرت علی (ع) می فرماید: دوست ( در حقیقت) دوست نیست مگر آن كه رعایت نماید دوست خود را در سه وقت: در رنج و گرفتاری ( به جان و مال همراهی كند) و در نبودن او( از گفتن و شنیدن سخنان ناروا حفظش نماید) و در وفات و بدرود زندگی ( به دعا و استغفار یادش كند)
آیا بین شما و دوستتان مشكلی پیش آمده؟ آیا فراموش نمودن رنجش های قدیمی سخت است؟ كسی كه بتواند با این قبیل مشكلات مبارزه كرده و از خطراز دست دادن یك دوست یا دوستان، به منظور بهبود روابط دوستانه استقبال كند، كسی است كه در برقراری و حفظ ارتباطات دوستانه موفق است.
ارتباطات دوستانه و روابط بی شائبه و بی غل و غش انسانی، موهبتی است خداداد كه این روزها به دلیل گرفتاری های خاص و مشغله فراوان، به نظر می رسد كم رنگ و گسسته تر شده است. دوستی تعریف می كرد: سالها پیش به منظور ادامه تحصیل به یكی از كشورهای اروپایی رفتم. محل اقامت من در نزدیكی دانشگاه بود و در آن خانه به جز من ۵ دختر دانشجوی دیگر زندگی می كردند. برای من كه یك ایرانی ام رفتار خشك آنها قابل تحمل نبود. تصمیم گرفتم كه ارتباط دوستانه قوی ای بین جمع به وجود آورم. ابتدا یك به یك دوستانم را به شام دعوت كردم و پس از چندی به بهانه نزدیك شدن سال نو مسیحی همه را به شام دعوت كردم. سر شام ، همه از غذای اصیل ایرانی تعریف می كردند و من ابراز تمایل كردم كه در صورت موافقت آنان، این مهمانی كوچك را ماهی یك بار برقرار كنیم. چندی نگذشت كه ما برنامه خود را به نحوی تنظیم كردیم كه بتوانیم شام را با یكدیگر بخوریم. در پایان سال تحصیلی جمع ۶ نفره ما به حدی صمیمی شده بود كه تصمیم گرفتیم سال تحصیلی بعد را هم در همین خانه بمانیم. اكنون پس از گذشت ۲۵ سال هنوز از طریق نامه، تلفن و پست الكترونیك باهم در تماسیم. در حال حاضر، هلن و ماریا كه ایرلندی الاصل بودند، به ایرلند بازگشته اند ، تریسا كه اسكاتلندی بود، در استرالیا ساكن است و جانت و ملانی هم ساكن انگلستان هستند و ما كماكان ارتباط خود را حفظ كرده ایم. من عقیده دارم، زمانی كه انسانها، با ملیت های مختلف و تربیت و آداب و رسوم متفاوت توانسته اند ارتباط دوستانه خود را گرم و صمیمانه حفظ كنند، چرا نتوانند با هم وطن و هم زبان خود ارتباط صمیمانه داشته باشند. هر بار مسئله ای باعث شد كه كدورتی پیش آید، فكر كنید كه بهار نزدیك است و ما باید خانه تكانی كنیم و همان گونه كه برای استقبال از سال نو، خانه و سرای خود را از گرد و غبار پاك می كنیم، سرای دلمان را نیز از غبار كدورت ها پاك كنیم و اجازه ندهیم لذت هم صحبتی و دوستی با یك دوست را به خاطر كدورت جزیی، از دست بدهیم.
حضرت علی (ع) می فرماید: دوست ( در حقیقت) دوست نیست مگر آن كه رعایت نماید دوست خود را در سه وقت: در رنج و گرفتاری ( به جان و مال همراهی كند) و در نبودن او( از گفتن و شنیدن سخنان ناروا حفظش نماید) و در وفات و بدرود زندگی ( به دعا و استغفار یادش كند) و در نكوهشِ به رنج انداختن دوست فرموده است: بدترین دوستان كسی است كه شخص برای او به رنج افتد و درباره از دست دادن دوست می فرماید
هرگاه مؤمن دوست خود را به خشم آورد و یا شرمنده سازد، امكان جدایی با او را فراهم نموده است.
این چند نكته را به خاطر بسپارید:
۱) بعضی اوقات، تنها چیزی كه می تواند كدورت پیش آمده را از بین ببرد، یك ملاقات است. به دیدار یكدیگر بروید و درباره مشكل پیش آمده صحبت كنید. این مسئله باعث می شود كه این بار شما با دید بازتری به مسئله نگاه كنید، چه بسا دریابید كه این مشكل، در واقع چیزی جز یك سوء تفاهم كوچك نبوده است.
۲) به هنگام صحبت با دوست خود صداقت داشته باشید و همه ی نظرات خود را به وضوح بیان كنید و به دوست خود نیز اجازه دهید كه عقاید و نظراتش را بیان كند. فكر نكنید كه پس از مشكل پیش آمده، این هم صحبتی ساده و آسان باشد. به هر حال، بعضی اوقات، فراموش كردن كدورت ها به زمان طولانی تری نیاز دارد.
۳) سعی كنید حس بخشش خطای طرف مقابل و علاقه به دوست را در خود تقویت كنید. با این كار آمادگی پیدا می كنید كه اگر واقعاً خطا از جانب دوست شما باشد، او را ببخشید و روابط دوستانه تان را بهبود بخشید.
۴) اگر از ملاقات حضوری واهمه دارید و یا احساس شرم می كنید، ابتدا برای او یادداشتی بفرستید. ذكر كنید كه چقدر از شرایط پیش آمده و موجود متأسفید و آرزو دارید او را دوباره ملاقات كنید.
برای استحكام دوستی چه می شود كرد؟ بعضی اوقات، علیرغم توجه و تلاش، ارتباط دوستانه شما سست می شود و حفظ آن، نیاز به تلاشی دوباره دارد. به نكات زیر توجه كنید:
۱) می توانید نظرات خود را روی نوار ضبط كرده و برای دوستتان بفرستید و یا این كه از پست الكترونیك استفاده كنید.
۲) اگر مدت هاست كه با یكدیگر صحبت نكرده اید، كتابی را انتخاب كرده و با هم بخوانید . سپس در مورد آن به بحث و تبادل نظر بنشینید.
۳) كتاب یا مجله ای را كه مورد علاقه دوستتان است، تهیه كنید. روی آن بنویسید كه به یاد او هستید و آن را برای دوستتان پست كنید و نشان دهید كه به یاد او هستید.
۴) نامه ای به دوستتان بنویسید و از او بخواهید با اضافه كردن مطالب مورد نظرش، آن را برای دوست مشتركتان پست كند و به همین ترتیب به دوست سوم و چهارم و در نهایت نامه به خود شما بر می گردد، به این طریق ، شما از نظرات دوستانتان مطلع شده و می توانید مطالب جدید را به همین طریق برای یكدیگر ارسال كنید.
۵) اگر احساس می كنید كه باید با دوستی صحبت كنید، بی معطلی این كار را انجام دهید. شاید او نیز در صدد تماس با شما بر آمده باشد. به این طریق شاید از دوستی كه بیش از ده سال بی خبر مانده اید، خبری بگیرید.




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط