مواد غذایی روزانه‌ای که به دشواری هضم می‌شوند

با ولع خوردن بستنی و یا ناگت مرغ می‌تواند موجب داشتن اوقات سختی برای هضم این مواد غذایی شود. این مقاله فهرستی از چندین ماده‌ی غذایی که به سختی هضم می‌شوند را فراهم ساخته است.
دوشنبه، 25 مرداد 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
مواد غذایی روزانه‌ای که به دشواری هضم می‌شوند
 مواد غذایی روزانه‌ای که به دشواری هضم می‌شوند

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون



 

با ولع خوردن بستنی و یا ناگت مرغ می‌تواند موجب داشتن اوقات سختی برای هضم این مواد غذایی شود. این مقاله فهرستی از چندین ماده‌ی غذایی که به سختی هضم می‌شوند را فراهم ساخته است.

آیا می‌دانستید؟

به منظور داشتن گوارش مناسب، توصیه می‌شود وعده‌های غذایی را به آرامی خورده و مواد غذایی را به طور کامل بجوید.
داشتن مکرر مشکلات گوارشی را می‌توان به مصرف مواد غذایی نسبت داد که به سختی هضم می‌شوند. مواد غذایی که سرعت فرایند هضم را کاهش می‌دهند، می‌توانند شما را بسیار ناراحت سازند. این مواد غذایی مدت زمان بیشتری را جهت هضم برده و همچنین به معده‌ی شما فشار وارد می‌سازند. همچنین، افراد مبتلا به عوارضی مانند بیماری التهابی روده (IBD)، و یا کسانی که مبتلا به آنفلوآنزای معده شده‌اند، بایستی مراقب مواد غذایی باشند، که هضم آنها به سختی انجام می‌شود.
در این بخش به برخی از مواد غذایی که به سختی هضم می‌شوند و بایستی همیشه در حد اعتدال مصرف شوند، اشاره شده است.

مواد غذایی که به سختی هضم می‌شوند

غذاهای سرخ شده

هضم مواد غذایی سرخ شده کار آسانی نیست و هنگامی که دارای مشکلات گوارشی می‌باشید، بایستی از مصرف آنها خودداری نمایید. عمل سرخ کردن یک ماده‌ی غذایی آن را بسیار چرب و روغنی می‌سازد. غذاهای سرخ شده، مانند ناگت مرغ، می‌توانند برای روده سنگین بوده و عوارضی مانند بیماری‌های التهابی روده را بدتر سازند.

محصولات لبنی

فراورده‌های لبنی، به ویژه بستنی، همچنین می‌توانند به سختی هضم شوند. اکثر بستنی‌ها پر از چربی بوده، در نتیجه هضم آنها را سخت و دشوار می‌سازد. همچنین، چنانچه مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می‌باشید، شیر و محصولات لبنی، مانند پنیر و بستنی، جایی در رژیم غذایی شما نخواهند داشت، به این دلیل که حاوی لاکتوز می‌باشند.

مواد غذایی خام

اگرچه مواد غذایی خامی، مانند سالاد، منابع بسیار خوبی از مواد مغذی می‌باشند، اما هضم آنها به سختی انجام می‌شود. افراد مبتلا به مشکلات هضمی قطعاً قادر به تحمل مصرف مواد غذایی خام نخواهند بود. سبزیجات خام سرشار از فیبر نامحلول بوده که می‌تواند به هنگام مصرف بیش از حد موجب سوء هاضمه شود. کسانی که کلم یا کلم بروکلی خام مصرف می‌کنند در معرض ابتلا به ناراحتی معده قرار خواهند گرفت، به این دلیل که این مواد غذایی تولید گازی کرده که به نفخ معده منجر می‌شود. در واقع، کلم خام به لحاظ شکسته و تجزیه شدن، یکی از سخت‌ترین مواد غذایی است و از اینرو هضم آن به سختی انجام می‌شود. به طور مشابه، خوردن پیاز خام می‌تواند موجب بروز ناراحتی معده شود، به این دلیل که حاوی فیبر بیش از حد بوده که امکان دارد به تشکیل گاز معده بیانجامد.

مواد غذایی اسیدی

مواد غذایی بسیار اسیدی همچنین می‌توانند عامل اولیه‌ی مؤثر در ناراحتی معده محسوب شوند. مواد غذایی اسیدی، مانند گوجه فرنگی، ذرت و عدس، می توانند تعادل pH شما را دچار اختلال کرده و مشکلات گوارشی را تشدید سازند.

مواد غذایی ادویه‌ای

مواد غذایی تند و ادویه‌ای، مانند فلفل چیلی، همچنین در این فهرست مواد غذایی که به سختی هضم می‌شوند، قرار دارند، به این دلیل که موجب بروز علائمی مانند سوزش سر دل می‌گردند. احساس سوزش در حین مصرف مواد غذایی ادویه‌ای می‌تواند علت ناراحتی‌های بزرگ باشد، و علاوه بر این، همچنین می‌تواند لایه‌های پوششی دستگاه گوارش را تحریک کنند.

مواد غذایی فراوری شده

مواد غذایی فراوری شده می‌توانند موجب بروز مشکلاتی در هضم شوند، به این دلیل که فاقد فیبر بوده و ممکن است به یبوست منجر شود. مواد غذایی فرآوری شده‌ای مانند کیک، چیپس، نان سفید، غذاهای آماده، گوشت پیش آماده یا ساندیچی (مانند کالباس، ژامبون و ...)، و آب نبات سرشار از چربی، سدیم و آرد سفید بوده و علاوه بر این، از مواد مغذی بسیار کمی برخوردارند. مصرف مرتب مواد غذایی فرآوری شده، قطعا راه را برای طیف گسترده‌ای از مشکلات گوارشی هموار می‌سازد.

انواع لوبیا

انواع لوبیا همچنین می‌توانند برای معده دردسرساز بوده به این دلیل که هضم آنها به سختی انجام می‌شود. اینها حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات‌های غیر قابل هضم (رافینوز) می‌باشند که می‌توانند موجب نفخ و گاز معده شوند. بنابراین، یک وعده غذایی دلچسب از حبوبات که متشکل از نخود و لوبیا قرمز باشد، موجب احساس نفخ در شما می‌شود.

شکلات

هر چند شکلات حاوی ترکیباتی است که روحیه و خلق و خوی را بهتر می‌سازد، اما در صورت مصرف بیش از حد، می‌تواند موجب بروز مشکل شکمی شود. اکثر محصولات شکلاتی، حاوی میزان بالایی شیر بوده که ممکن است موجب ناراحتی معده شوند. همچنین، افراد مبتلا به بیماری رفلکس اسید یا بازگشت اسید معده ممکن است قادر به تحمل مصرف شکلات نباشند. تئوبرومین، کافئین و کاکائو برخی از ترکیبات مهم محصولات شکلاتی بوده که می‌توانند ماهیچه اسفنکتری را شل کرده موجب شوند، اسید معده وارد گلو شود. بنابراین، مصرف بیش از حد شکلات می‌تواند خطر رفلکس اسید را افزایش دهد.

آب مرکبات

آب میوه‌های طبیعی به طرز فوق العاده‌ای سالم می‌باشند، اما با این وجود موجب فشار گوارشی می‌شوند. ماهیت و طبیعت آب مرکبات اسیدی بوده و موجب تشدید علائم رفلکس اسید شده، و حتی ممکن است باعث تحریک مری گردند. بیماران مبتلا به IBS یا سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر، به احتمال زیاد پس از نوشیدن آب پرتقال دچار ناراحتی معده می‌شوند.

آدامس فاقد قند

شیرین کننده‌های مصنوعی، به خصوص سوربیتول، بخش جدائی ناپذیر آدامس‌های فاقد قند می‌باشند. در حالی که ممکن است از اینکه آدامسی را می‌جوید که فاقد قند است، خوشحال باشید، اما وجود سوربیتول می‌تواند مشکلاتی را برای معده و شکم شما ایجاد نماید. سوربیتول در بدن به آرامی شکسته شده و زمان بیشتری را صرف هضم می‌نماید. سوربیتول تا حدی هضم نشده همچنین می‌تواند تولید گاز در روده نماید. بنابراین، جویدن دائم آدامسی که در آن سوربیتول بکار رفته، ممکن است موجب نفخ، گرفتگی عضلات شکم و باد شکم شود.
مواد غذایی که نام بردیم به سختی هضم می‌شوند، اما آیا این بدان معناست که بایستی به طور کامل از مصرف آنها خودداری نمایید؟ البته که خیر. هنگامی که بحث از خوردن مواد غذایی است که به سختی هضم می‌شوند، بایستی گفت که مصرف آنها در حد اعتدال کلید کار است. زیاده روی در مصرف چیزی است که بایستی جهت حفظ سلامت دستگاه گوارش از انجام آن اجتناب کنید. خوردن سالم، که شامل کنترل بر حجم غذا است جزء لاینفک رژیم غذایی خوب و متعادل می‌باشد و می‌تواند در حفظ هضم طبیعی راهی طولانی طی کند.
در کل، اگر می‌خواهید سلامتی دستگاه گوارش خود را حفظ کنید، ضرورت دارد مصرف مواد غذایی که به سختی هضم می‌شوند را محدود سازید.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه‌ی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه‌های پزشک متخصص در نظر گرفته شود.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.