مذهبی ها تندرست ترند؟
نکاتی چند در باره اثر باورهای دینی بر سلامتی بیماران سالمند
بر پایه بررسیهای مؤسسه نظرسنجی گالوپ [امریکا]، پنجاه و سه درصد امریکاییهای 65 ساله و حتی سالخوردهتر، ابراز داشتهاند که هفته گذشته در مراسم دعا و عبادت منعقد در کلیسا شرکت جستهاند. پزشک یاد شده در یکی از مطالعاتش از بیماران سالمند یک جامعه نیمه غربی خواست که چگونگی آشنایی با پنج نفر از یاران صمیمیشان را توصیف کنند. نیمی از این افرادِ آزمونی پاسخ دادند که این آشنایی و الفت در نمازخانه (کلیسا) صورت گرفته است.
دکتر «کینگ» را عقیده بر این است که پیران بر اثر شرکت در مراسم مذهبی، از امتیازات فراوان جسمی بهرهمند میشوند. بر حسب پژوهشی که روی 000/20 امریکایی صورت گرفت، معلوم شد آن عده که در هفته بیش از یک دفعه در چنین مراسمی شرکت جستهاند، میانگین عمرشان هفت سال فزونتر از دیگران بوده است و این میزان برای آفریقاییان ساکن امریکا، چهارده سال بود.
پزشک مزبور اظهار میدارد: بیماران سالخوردهای که گرفتار افسردگیاند، چنانچه باطنا و حقیقتا به باورهای دینیشان پایبند باشند، سرعت بهبودیشان به 70 تا 100 درصد افزایش مییابد.
پس سبب چیست؟ از چه رو کسانی که در مراسم مذهبی (کلیسا) شرکت میجویند، به نسبت سایران از تندرستی جسمانی رضایتبخشتری سود میجویند؟ پزشک مذکور در کتاب جدیدش به این پرسش، جواب داده و ضمن آن عامل عمده را قدرت شفادهنده اعتقادات مذهبی میانگارد. وی ضمنا میافزاید: «اشخاصی از این دست، حتی میل بیشتری به تداوم زندگانی و انجام تمرینات ورزشی دارند و امکان ترک سیگار و مشروبات الکلی هم در ایشان بیش از دیگران است. آنها اجتماع را پشتیبان خویشتن میپندارند. در این قبیل افراد، افسردهدلی ندرتا دیده میشود، از زندگی رضایت کامل دارند و از عهده رفع مشکلات کاملاً برمیآیند. در ضمن داروهای خود را سر وقت مصرف و هرچند وقت یک بار نزد پزشک میروند، زیرا افرادی آبرومند و وظیفه شناسند.»
منبع: پیام زن
تصاوير زيبا و مرتبط با اين مقاله