چگونه بیماری قلبی بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد

از آنجا که قلب عضو مهمی در سیستم گردش خون به حساب می‌آید، واضح است که عارضه‌ی قلبی عملکرد طبیعی اندام‌های دیگر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این مقاله در خصوص چگونگی تأثیر بیماری قلبی بر بدن به تفصیل توضیح خواهد داد.
چهارشنبه، 31 شهريور 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
چگونه بیماری قلبی بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد
چگونه بیماری قلبی بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع : راسخون


 

از آنجا که قلب عضو مهمی در سیستم گردش خون به حساب می‌آید، واضح است که عارضه‌ی قلبی عملکرد طبیعی اندام‌های دیگر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این مقاله در خصوص چگونگی تأثیر بیماری قلبی بر بدن به تفصیل توضیح خواهد داد.
همانطور که همه ما می‌دانیم، بیماری قلبی و عوارض ناشی از آن علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. هرگونه اختلال در قلب و یا رگ‌های خونی به بیماری‌ قلبی اشاره دارد. در نتیجه این اصطلاح شرایط پزشکی بسیاری مانند بیماری عروق کرونر، نقص مادرزادی قلب، مشکلاتی در ریتم قلب (آریتمی)، حمله قلبی، آنژین صدری، کاردیومیوپاتی (بیماری عضله قلب)، و سکته مغزی را دربرمی‌گیرد.

اثرات آن بر بدن

به منظور درک چگونگی تأثیر بیماری قلبی بر بدن، بسیار ضروری است که درک بهتری از عملکرد دستگاه گردش خون و نقش قلب بدست آوریم. سیستم گردش خون (سیستم قلبی و عروقی) که از خون، قلب و رگ‌های خونی تشکیل شده است، مسئول عرضه‌ی خون اکسیژن دار و مواد مغذی به تمام قسمت‌های بدن است.
اکسیژن و مواد مغذی که به سلول‌ها و بافت‌های بدن رسانده می‌شوند، به عملکرد طبیعی بدن کمک می‌کنند، به طور دقیق‌تر بایستی گفت که وجود آنها برای بقا ضروری است. هر گونه اختلال و یا نقص در سیستم گردش خون، که کم و بیش به بیماریهای قلبی ارتباط می‌یابد، می‌تواند متابولیسم کلی بدن را تحت تأثیر قرار دهد.
بیماری‌های عروق کرونر قلب و یا تصلب شرایین نوعی بیماری بوده که در آن تشکیل پلاک در دیواره‌های شریانی وجود دارد. آخرین پیامد آن تنگی یا انسداد عروق خونی در جایی است که پلاک‌ها وجود دارند.
تشکیل پلاک در عروق خونی که خون را به مغز می‌رسانند، می‌تواند منجر به سکته‌ی مغزی شود، در حالی که در صورت تنگی یک رگ خونی در قلب ممکن است به حمله‌ی قلبی بیانجامد. در صورت انسداد در کلیه، کلیه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. پیامدهای بالقوه‌ی آن ممکن است فشار خون بالا، اختلال در عملکرد کلیه، و یا حتی نارسایی کلیوی باشد. انسداد شریانی در ناحیه‌ی روده ممکن است موجب ایجاد مشکل در جریان خون به روده‌ها گردد.
چنانچه انسداد عروق در بازوها و پاها رخ دهد، به بیماری عروق محیطی (PVD) ارتباط می‌یابد. این امر ممکن است توانایی حرکت دستها و پاها را مختل سازد، که به نوبه خود، می‌تواند به معلولیت، قانقاریا، ایجاد زخم، و قطع عضو (در موارد شدید) منجر شود. گاهی اوقات، این پلاک‌ها می‌توانند پاره شده و به بسته شدن عروق منجر شوند.
اجازه دهید مثالی بیاوریم از خانمی که با یک بیماری مادرزادی قلب، یعنی بیماری که در آن یک نقص در ساختار قلب یا عروق بزرگ سیستم گردش خون وجود دارد، متولد شده است. در چنین حالتی، این خانم پیش از اقدام به بارداری بایستی عوامل خطر بالقوه‌ که هم برای مادر و هم نوزاد وجود دارد را مورد بررسی قرار دهد. در غیر این صورت، خطر مرگ مادر و یا جنین در طول دوران بارداری وجود دارد.
به این ترتیب، بیماری قلبی عملکرد کلی بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. چنانچه در فردی این عارضه تشخیص داده شد، ممکن است موجب ایجاد استرس و یا افسردگی در فرد گردد. حتی اگر ادعا شود که استرس و بیماری‌های قلبی به یکدیگر ارتباط می‌یابند، هیچ مدرک بالینی وجود ندارد که اثبات کند چگونه استرس می‌تواند موجب بوجود آمدن بیماری قلبی شود. به منظور جلوگیری از چنین وضعیتی، ضروری است که عوامل خطر یعنی، کشیدن سیگار، کلسترول تام بالا، فشار خون بالا، دیابت، عدم تحرک جسمانی، اضافه وزن، افسردگی، انزوای اجتماعی را تماماً کاهش داده و یا از بین ببریم.

سلب مسئولیت:

اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه‌ی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه‌های پزشک متخصص در نظر گرفته شود.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.