راهكارهای ساده و سخت برای نجات سیاره زیبای ما

هر روز، روز زمین است

دوم اردیبهشت ماه برابر است با روز زمین پاك، كه بسته به نوع نگاه شما می‌تواند خبر خوب یا بدی باشد. خوب از آنجا كه ما تاكنون 45 بار زمین پاك را گرامی داشته‌ایم و بد از این نظر كه در میان 16436 روزی كه از اولین روز زمین پاك
سه‌شنبه، 6 مهر 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
هر روز، روز زمین است
هر روز، روز زمین است

 

نویسنده: حمیدرضا هدایت پناه





 

 راهكارهای ساده و سخت برای نجات سیاره زیبای ما
دوم اردیبهشت ماه برابر است با روز زمین پاك، كه بسته به نوع نگاه شما می‌تواند خبر خوب یا بدی باشد. خوب از آنجا كه ما تاكنون 45 بار زمین پاك را گرامی داشته‌ایم و بد از این نظر كه در میان 16436 روزی كه از اولین روز زمین پاك می‌گذرد، ما تنها چهل و شش بار زیبایی‌های دنیا را جشن گرفته‌ایم.
خوشبختانه این روزها تلاش برای كمك به زمین، طرفداران زیادی پیدا كرده و در بسیاری از شاخه‌ها، شاهد پیشرفت‌های بزرگی هستیم، اما راستش را بخواهید اینها به هیچ وجه كافی نیست و ما باید كارهای بسیار بیشتری انجام دهیم. هر فرد می‌تواند برای كمك به ادامه حیات پاك و سالم روی زمین، كارهایی انجام دهد.
***
هر روز، روز زمین است

كمتر رانندگی كنیم

این حقیقت، كه ما اقتصاد و فرهنگ مدرن خود را روی چرخ‌های اتومبیل ساخته‌ایم، موضوعی انكار ناپذیر است. حقیقت ماجرا این است كه زمین نمی‌تواند زیر بار آلودگی 1/2 میلیارد خودرو كه امروزه در جهان وجود دارند، برای مدت زیادی دوام بیاورد. اگرچه باور كردنش سخت خواهد بود اما هر روز به صورت متوسط 30 درصد انرژی مصرفی جهان را صرف حمل و نقل می‌كنیم كه در یك كلام غیرقابل قبول است.
پس دفعه بعد كه می‌خواهید سوار اتومبیل شخصی شوید، از خود بپرسید آیا این كار واقعاً ضروری است؟ آیا راه حل‌های دیگر مانند پیاده روی یا استفاده از دوچرخه وجود دارند؟ خبر خوب اینكه در صورت انتخاب روش‌های دوم، علاوه بر صرفه جویی در هزینه‌های سوخت و خودرو درواقع به سلامتی و شادابی خودتان هم كمك كرده‌اید.

دوباره استفاده كنیم

این روزها مصرف كردن تبدیل به ارزش شده، اما راستش را بخواهید هنر، دوباره استفاده كردن از چیزهایی است كه هنوز می‌شود از آنها استفاده كرد! برای مثال اگر ما از كیسه پلاستیكی خرید، دوبار استفاده كنیم، سالانه میلیون‌ها تن كمتر زباله غیرقابل تجزیه وارد زمین می‌شود.
همانگونه كه می‌بینید تغییرهای كوچك در رفتار ما، می‌تواند تأثیرات فوق العاده، روی زیست بوم زمین داشته باشد. استفاده مجدد از ظروف یكبار مصرف، مانند ظروف پلاستیك ماست، پنیر و یا مانند آن، اگرچه خیلی پیش پا افتاده به نظر می‌رسد، اما در صورت تبدیل شدن به یك فرهنگ، می‌تواند كارساز باشد.

از لامپ‌های كم مصرف، مخصوصاً LEDها استفاده كنید

خوشبختانه استفاده از لامپ‌های كم مصرف امروزه در كشور ما تبدیل به یك فرهنگ شده، اما این حقیقت كه این لامپ‌ها در داخل خود دارای تركیباتی سمی هستند و بحث‌هایی چون ایجاد پرتوهای uv به وسیله آنها، نگران كننده است. امروزه بیشتر توجه به لامپ های LED معطوف شده، این لامپ‌ها با كارایی انرژی در حدود 80 درصد كارآمدترین مشعل‌های نورانی هستند كه ما تا به امروز ساخته‌ایم. خبر خوب اینكه قیمت آنها نیز در طول سال‌های اخیر، با كاهش قابل توجهی همراه بوده و حالا می‌تواند به رقابت با دیگر محصولات بپردازد.

آب گرمكن‌های خورشیدی نصب كنیم

علیرغم به بازار آمدن سلول‌های خورشیدی كارآمد و توربین‌های بادی خانگی، این حقیقت كه آب گرمكن‌های خورشیدی ترمودینامیكی هنوز هم از نظر كارایی، بهترین گزینه ما برای مصارف خانگی هستند، بسیار جالب توجه است. خوشبختانه كشور ما هیچگاه از نظر آفتاب در تنگنا نبوده و امروزه تولیدكنندگان داخلی با قیمتی منطقی، نسبت به فروش و نصب این تجهیزات اقدام می‌كنند. پس اگر شما می‌خواهید از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده كنید، این بهترین راه حل خواهد بود.

محلی خرید كنیم

بخشی از غله موردنیاز كشورمان از كشور روسیه یا به عبارتی از 2000 كیلومتر آن طرف‌تر وارد می‌شود. علاوه بر این، گوشت‌های منجمد تولید شده در برزیل، دور دنیا را می‌چرخد تا به خانه‌های ما برسد و در تمام این مدت باید یخ زده باقی بماند.
برنج هندی، ذرت آمریكایی، میوه‌های استوایی و خلاصه غذاهایی كه از هزاران كیلومتر آن طرف‌تر به آشپزخانه‌های ما می‌رسند.
اینكار فشار عظیمی را در بخش حمل و نقل به زمین وارد می‌كند، در نتیجه این ایده كه ما از محصولات محلی خودمان برای تغذیه استفاده كنیم بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این امر مستلزم تغییراتی در رژیم غذایی خواهد بود، فراموش نكنید ما بیش از 30 درصد غذای خود را دور می‌ریزیم! از نظر تغذیه هم، چاقی با میزان نگران كننده در حال گسترش است، ما به این همه غذا نیاز نداریم و كشور می‌تواند غذای موردنیاز خود را تولید كند.
مثل همه موارد، حركت به این سمت به معنای امنیت و صرفه جویی نیز خواهد بود. بیایید هر روزمان روز زمین باشد.
منبع مقاله:
ماهنامه‌ی نوآور، سال دوازدهم، اردیبهشت 95، شماره‌ی 140.



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط