دوره‌ی مسری بودن سرماخوردگی

اکثر افراد خواستار دانستن دوره‌ی مسری بودن سرماخوردگی هستند به طوریکه بتوانند از گسترش عفونت جلوگیری کنند. این مقاله اطلاعات حیاتی را در این زمینه در اختیارتان قرار می‌دهد.
يکشنبه، 26 دی 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
دوره‌ی مسری بودن سرماخوردگی
دوره‌ی مسری بودن سرماخوردگی

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون
 

اکثر افراد خواستار دانستن دوره‌ی مسری بودن سرماخوردگی هستند به طوریکه بتوانند از گسترش عفونت جلوگیری کنند. این مقاله اطلاعات حیاتی را در این زمینه در اختیارتان قرار می‌دهد.
سرماخوردگی که همچنین تحت عنوان عفونت ویروسی دستگاه تنفسی شناخته شده است، می‌تواند با انواع مختلفی از ویروسها بروز نماید که رینوویروس (rhinovirus) شایع‌ترین آنها است. مشخص شده است که این عفونت بزرگسالان را حدود 2 تا 4 مرتبه در سال تحت تأثیر قرار می‌دهد، در حالی که خردسالان آسیب پذیری بیشتری نسبت به این بیماری داشته و حدود 10 مرتبه در سال دچار آن می‌شوند.

برای چه مدت سرماخوردگی مسری باقی می‌ماند؟

» هیچ مطالعه‌ و تحقیقی وجود نداشته که بتواند مدت زمان واقعی دوره‌ی مسری بودن سرماخوردگی را توضیح دهد. کارشناسان بر این باورند که فرد مبتلا ممکن است شروع به سرایت این بیماری از 2 تا 3 روز پیش از نشان داده شدن علائم آن نماید.
» بر اساس مطالعات موردی انجام شده، بیماران این عفونت را تا زمانی که علائم آن فروکش نموده و یا از بین بروند، به سرایت دادن آن به دیگران ادامه می‌دهند. بنابر این تئوری، دوره‌ی مسری بودن این عفونت شایع می‌تواند به مدت 2 هفته به طول انجامد. لیکن مجدداً خاطر نشان می‌شود که این وضعیت برای تمام موارد صدق نمی‌کند و از فردی به فرد دیگر متغیر است.
» فرد بیمار در طول روز دوم و چهارم سرماخوردگی بیشترین حالت سرایت دهندگی را دارد. در طول این دوره است که علائم در بدترین حالت خود می‌باشند.
» هنگامی که ویروسی راه خود را به درون بدن باز می‌کند، شروع به تکثیر نموده و بر سلولهای سالم بدن غلبه می‌نماید. هنگامی که این وضعیت در حال جریان است، بدن هیچ علامتی را از خود نشان نمی‌دهد. و سپس زمان آن فرا می‌رسد که سلولهای آلوده و مبتلا شروع به از بین رفتن می‌کنند و این چیزی است که علائم معمول سرماخوردگی مانند آبریزش بینی، گلو درد، و غیره شروع به تظاهر می‌نمایند. این زمانی است که سیستم ایمنی بدن وارد عمل شده و شروع به از بین بردن پاتوژن‌ها (عوامل بیماری زا) می‌کند. بنابراین تا زمانی که سیستم ایمنی کارا بوده و مسئولیت این کار بر عهده آن است، پاتوژنها برای آن بدنامترین دشمن بوده و این توضیح علائم شدیدی است که نشان داده می‌شود و بیمار در این زمان در بیشترین حالت سرایت دهندگی خود قرار دارد.

راهنمایی:

• همانطور که علائم شروع به بهبود می‌نمایند، احتمال انتقال ویروس نیز کاهش می‌یابد.
• در بسیاری از افراد، عفونت پس از هفته‌ی اول دیگر مسری نخواهد بود.

انتقال

سرماخوردگی می‌تواند به راحتی از طریق تنها سرفه، عطسه و یا صحبت کردن به دیگران انتقال یابد. پاتوژنی که موجب بروز سرماخوردگی شده است، از طریق دهان و یا بینی وارد بدن می‌شود. طرق دیگر انتقال بیماری، تماس دست با دست با فرد بیمار و یا استفاده‌ی مشترک از وسایل شخصی بیمار را شامل می‌شود. حتی لمس چشمها پس از تماس با فرد بیمار شما را در معرض ابتلاء به سرماخوردگی قرار می‌دهد.

علائم

علائم بارز سرماخوردگی عبارتند از:
• عطسه‌ی پی در پی
• گرفتگی و یا مسدود شدن بینی
• آبریزش تمام مدت بینی
• احساس سوزش در چشمها
• سردرد خفیف در نواحی اطراف بینی و چشمها
• تب (39 درجه سانتیگراد)
• سرفه
• احتقان
• گلو درد
• خستگی

درمان

هیچ درمانی برای سرماخوردگی وجود ندارد. این عارضه یک عفونت خود کران بوده به این معنی که به خودی خود از بین می‌رود، به این دلیل که ویروس دوره‌ی خود را طی خواهد کرد و به خودی خود تجزیه می‌شود. با این حال، ممکن است شماری از علائم برای یک هفته‌ی دیگر و یا همین حدود ادامه داشته باشند. به فرد مبتلا توصیه می‌شود در صورتی که علائم به مدت بیش از دو هفته باقی مانده باشند، به دنبال درمان پزشکی باشد، به این دلیل که این وضعیت ممکن است نشان دهنده‌ی بیماریهای نهفته‌ی دیگری باشد.
در حالی که برای درمان آن کار زیادی از دست شما برنمی‌آید، چند نکته وجود داشته که به منظور کاهش علائم و ناراحتی می‌توانید آنها را مد نظر قرار دهید.
» نوشیدن آب و مایعات فراوان به درمان گرفتگی بینی کمک می‌کند.
» مصرف سوپ مرغ داغ به تقویت سلولهای سیستم ایمنی کمک کرده و احتقان بینی را فرو می‌نشاند.
» از مصرف کافئین، الکل و کشیدن سیگار خودداری کنید، به این دلیل که این مواد کاری غیر از تشدید علائم نمی‌کنند.
» به خود استراحت داده و از کار مرخصی گرفته و کودکان را به مدرسه نفرستید، حداقل تا زمانی که به نظر می‌رسد عفونت در بیشترین حالت سرایت دهندگی خود است. این کار نه تنها به جلوگیری از احتمال انتقال عفونت به دیگران کمک می‌کند، بلکه از بدتر شدن بیماری ناشی از هوای بیرون از خانه جلوگیری می‌نماید.
» برای رهایی از درد گلو، هر روز صبح و هرزمان که احساس هرگونه تحریک و یا سوزش در گلو می‌کنید با آب گرم مخلوط شده با مقداری نمک غرغره کنید.
» قطره‌های نمکی بینی در هر داروخانه‌ای به راحتی موجود بوده و می‌توانند برای خردسالان و نوزادان مورد استفاده قرار گیرند. این کار به تسکین هرگونه گرفتگی بینی کمک کرده و در نتیجه خواب را بهبود می‌بخشد.
خلاصه اینکه، سرماخوردگی 2 تا 3 روز پیش از شروع علائم سرایت پذیر شده و تا زمان ناپدید شدن علائم به طول می‌انجامد. اما از آنجا که این عفونت به خودی خود از بین می‌رود، درمانهای فوق‌الذکر را دنبال کرده و علائم را تحت کنترل درآورید.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه‌ی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه‌های پزشک متخصص در نظر گرفته شود.

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط