25 بهمن 1387 / 17 صفر المظفر 1430 / 13 فوریه 2009

1) 25 بهمن سال 1367 هجري شمسي: حكم تاريخي حضرت امام خميني ( ره ) رهبر فقيد انقلاب اسلامي مبني بر اعدام نويسنده و ناشران كتاب كفرآميز آيات شيطاني صادر شد. اين كتاب سراسر دروغ و كفر سلمان رشدي نويسنده هندي تبار انگليسي نوشت و انتشارات پنگوئن در انگليس چاپ و منتشر كرد. در پي انتشار آن، امام راحل در پيامي تاريخي خطاب به مسلمانان جهان تأكيد كردند: «مؤلف كتاب آيات شيطاني كه عليه اسلام پيامبر و قرآن تنظيم و چاپ شده است، محكوم
چهارشنبه، 23 بهمن 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
25 بهمن 1387 / 17 صفر المظفر 1430 / 13 فوریه 2009
25 بهمن 1387 / 17 صفر المظفر 1430 / 13 فوریه 2009
25 بهمن 1387 / 17 صفر المظفر 1430 / 13 فوریه 2009

25 بهمن 1387 / 17 صفر المظفر 1430 / 13 فوریه 2009 1) 25 بهمن سال 1367 هجري شمسي: حكم تاريخي حضرت امام خميني ( ره ) رهبر فقيد انقلاب اسلامي مبني بر اعدام نويسنده و ناشران كتاب كفرآميز آيات شيطاني صادر شد. اين كتاب سراسر دروغ و كفر سلمان رشدي نويسنده هندي تبار انگليسي نوشت و انتشارات پنگوئن در انگليس چاپ و منتشر كرد. در پي انتشار آن، امام راحل در پيامي تاريخي خطاب به مسلمانان جهان تأكيد كردند: «مؤلف كتاب آيات شيطاني كه عليه اسلام پيامبر و قرآن تنظيم و چاپ شده است، محكوم به اعدام است». انتشارات كتاب آيات شيطاني در جهت مبارزه غرب با اسلام صورت گرفت اما با فتواي تاريخي حضرت امام و حساسيّت شديد مسلمانان سراسر جهان به اين توطئه، غرب مفتضحانه شكست خورد و قدرت و عظمت الهي بار ديگر در جهان به نمايش در آمد. در پي ممنوعيت انتشار كتاب سلمان رشدي در كشورهاي اسلامي، چاپ و توزيع آن در برخي كشورهاي اروپايي نيز به حالت تعليق در آمد.
25 بهمن 1387 / 17 صفر المظفر 1430 / 13 فوریه 2009 2) 25 بهمن ماه سال 1357 هجري شمسي: در پي پيروزي امت مسلمان و انقلابي كشورمان و سقوط رژيم منفور ستمشاهي حضرت امام خميني (ره) رهبر كبير انقلاب اسلامي در پيامي از مردم خواستند كه به منظور سازندگي و آغاز زندگي نوين به اعتصابات چندين ماهه و سراسري خاتمه داده ، به كار و سازندگي مشغول شوند.
25 بهمن 1387 / 17 صفر المظفر 1430 / 13 فوریه 2009 3) عزل احمد شاه قاجار از فرماندهي كل قوا و واگذاري آن به "رضاخان" با تصميم مجلس (1303 ش): رضاخان سردار سپه پس از گسترش قدرت و نفوذ خود در سراسر كشور، تنها از يك چيز بيم داشت و آن بركناري وي از سوي احمدشاه بود، همان طور كه پيشتر در حادثه جمهوري چنين شد. به همين علت كوشيد تا فرماندهي كل قوا را كه به موجب قانون اساسي در اختيار شاه بود، از آنِ خود سازد. اما مخالفت مدرس و اقليت هوادار او، مانعي جدّي در نيل به اين هدف بود. از اين رو سردار سپه به مدرس چنين وانمود كرد كه تسليم او شده و از اين پس هرچه مدرس بگويد پذيرفته مي‏شود. در اواسط بهمن ماه، سردار سپه به منزل مدرس رفت و در اين ملاقات و ملاقات‏هاي بعدي، از توطئه‏هاي دربار بر ضد خود گله كرد و خواستار اعطاي فرماندهي كلّ قوا گرديد. مدرس نيز كه قصد داشت با حمايت از رضاخان، مانع از انجام كارهاي غيرقانوني وي شود، همكاري با او را پذيرفت. به همين علت فراكسيون‏هاي مختلف مجلس با مشورت يكديگر، طرحي براي اين منظور تهيه كردند كه در 25 بهمن 1303 به تصويب نمايندگان رسيد. بدين ترتيب، رضاخان به فرماندهي كلّ قواي ايران دست يافت و احمدشاه قاجار با از دست دادن مهم‏ترين اهرم قدرت سلطنت خويش، قدرت خود را از كف داد و زمينه براي برانداختن قاجار، بيش از پيش فراهم شد. در حقيقت بايد از اين تاريخ، سلطان احمدشاه را پادشاه مخلوع ايران دانست و رضاخان پهلوي را پادشاه جديد ايران خواند.
4) افتتاح دانشگاه ملّي ايران (1339 ش)
5) درگيري خونين ساواكي‏ها و عناصر ضدانقلاب با نيروهاي انقلابي در تبريز (1357ش): عناصر ضدانقلاب و ساواكي‏ها كه در نقاط مختلف شهر تبريز موضع گرفته بودند، با تيراندازي‏هاي گسترده، عده زيادي از مردم شهر را به خاك و خون كشيدند. نيروهاي وفادار به انقلاب در صدد دفع تهاجمات دشمنان برآمدند و با كشتن تعدادي و دستگيري 150 تن و فرار ساير مزدوران، اين واقعه به پايان رسيد.
6) حمله هوايي رژيم بعث به شهرهاي بهبهان و مسجد سليمان در جريان جنگ تحميلي (1362ش)
7) 17صفرسال1255هجري قمري: شيخ عبدالّحيم سلطانُ القُراء تبريزي ازعالمان بزرگ علم تجويد قاريان برجسته قرآن مجيد درشهرتبريزقدم به عرصه حيات گذاشت. وي فرزند شيخ ابوالقاسم تبريزي مشهور به قاري ازاستادان نام آورقرائت بود. سلطان القراء پس ازفراگيري اين علم نزد پدر، با شيخ شامل داغستاني آشنا شد و هنگاميكه شيخ شامل، قشوني فراهم آورد تا برضدّ روسها قيام كند وي دراين نهضت با شيخ به سوي داغستان عزيمت كرد و قواي روسيه را شكستي سخت داد؛ و سپس به تبريزبازگشت و حوزه اي به منظورتدريس قرآن و قرائت آن تشكيل داد. اين قاري برجسته قرآن عاقبت درسال1336هجري قمري درتبريزديده ازجهان فروبست و آثاري چون « اَلدُّرَرُ المَنثور، حاشيه برمقدمه جَزَريّه و رساله اي درعلم تجويد» ازخود بجاي گذاشت.
8) 17صفرسال896 هجري قمري: « محمّد مصطفي عمادي» معروف به« خواجه چَلَبي» و مشهوربه «اَبوالسُّعود» فقيه و مفسّرحنفي مذهب متولد شد. او ابتدا نزد پدربه شاگردي نشست و دراندك مدتي به مدد هوش و استعداد سرشارش مدرسي برگزيد ه شد. آوازه شهرت خواجه چَلَبي درجهان اسلام آن روزگارچنان گسترش يافته بود كه معاصرانش وي را ابوحنيفه ثاني مي خواندند. ازخواجه چلبي تأليفاتي چون «مغروضات، دعانامه، قانون نامه ها و اِرشادُ العَقل السَّليم» باقي مانده است.
9) 13فوريه سال1809ميلادي: ژنرال گاردان افسرفرانسوي و رئيس هيئت اعزامي ناپلئون بناپارت درعهد فتحعليشاه قاجاردرپايان مأموريت خود به فرانسه بازگشت. ناپلئون براي مقابله با انگلستان و ايجاد ضعف و بي ثباتي درمستعمرات آن كشور درصدد بود تا ازطريق ايران به هندوستان راه يابد. ازاين رو با اعزام هيئتي به ايران روزنه‎اي براي نفوذ به مستعمرات انگلستان گشود. مأموريت اين هيئت 24نفره با شكست مواجه شد اما نظمي درسپاه ايران بوجود آورد و قشون ايران استفاده توپ و تفنگ را به شيوه اروپائيان آموخت.با اقدام ناپلئون مبني برلغو قرارداد فين كن اِشتاين اين هيئت تاچاربه فرانسه مراجعت كرد و ايران براي مقابله با روسيه به انگلستان روي آورد.
25 بهمن 1387 / 17 صفر المظفر 1430 / 13 فوریه 2009 10) 13فوريه سال1961ميلادي: پاتريس لومومبا نخست وزيرجمهوري كنگو و انقلابي مشهورسرزمين اِفريقا به قتل رسيد. او درسال1959ميلادي به عضويت دائم كنفرانس مرم سراسراِفريقا و رياست نهضت ملي كنگو انتخاب شد. لومومبا پس از برقراري جمهوري دمكراتيك كنگو به نخست وزيري و وزارت دفاع منصوب گرديد. درسپتامبرسال1960ميلادي با شورش نظاميان كنگو، و ورود نظاميان بلژيكي به اين كشور، كاساووبو رئيس جمهور كنگو لومومبا را ازمقام خود بركناركرد و درپي اين حادثه اغتشاشات داخلي كشور را فراگرفت. سرانجام لومومبا درسال1961ميلادي درزندان كاتانگا به قتل رسيد. مشهورترين اثربجاي مانده ازلومومبا كتابي به نام «سرزمين من كنگوست».
11) قرائت اعلاميه موسوم به حقوق در انگلستان (1689م): 13 فوريه 1689م اعلاميه موسوم به حقوق انگليس خوانده شد و حكومت اين كشور به مشروطه سلطنتي تبديل گرديد. براساس اين اعلاميه اختيارات مهمّي چون اجراي قوانين، اخذ ماليات و سربازگيري از پادشاه سلب شد و بعدها در اختيار مجلس قرار گرفت. حكومت انگليس همچنان مشروطه سلطنتي است و پادشاه در آن جنبه تشريفاتي دارد و قدرت اصلي در دست نخست وزير است.
25 بهمن 1387 / 17 صفر المظفر 1430 / 13 فوریه 2009 12) درگذشت "ريچارد واگنر" موسيقي‏دانِ شهير آلماني (1883م): ريچارد واگْنِر آهنگ‏ساز شهير آلماني در 22 مه 1813م در لايْپْزيك آلمان به دنيا آمد. وي از كودكي به موسيقي علاقه داشت و از 14 سالگي در اين فكر بود كه اثري در اين زمينه پديد آوَرَد تا اين كه توانست اپراي خود را به نام پريان‏ها بنويسد. واگنر در سال‏هاي بعد مورد توجه قرار گرفت و به رياست اُركِسْتْر يكي از تئاترهاي شهر انتخاب شد. وي در سال 1848م قصد داشت تا يك اپراي بزرگ تهيه كند، اما در جريان انقلاب سال 1848م آواره شد و سيزده سال از وطن دور افتاد. واگنر در سال‏هاي پاياني عمر خود در شهر بايروت آلمان اقامت گزيد و ساختمان يك تئاتر را ساخت كه در آن شاه‏كارهاي خود را اجرا كرد. واگنر با وجود نبوغ هنري و آثار جاويداني كه به وجود آورد، از نظر اخلاقي درسطح پاييني قرار داشت و نيمي از عمر خود را به علت بدهي‏هاي ناشي از بي‏بندوباري و عياشي، فراري و متواري بود. با اين حال، موسيقي واگنر، هنري برگزيده و داراي جنبه جاودانگي بود و طرفداران فراواني داشت. واگنر سرانجام در سيزدهم فوريه 1883م در هفتاد سالگي درگذشت.
25 بهمن 1387 / 17 صفر المظفر 1430 / 13 فوریه 2009 13) تولد "ژرژ سيمنون" نويسنده برجسته فرانسوي (1903م): ژُورْژْ سيمْنون، نويسنده و داستان‏نويس برجسته فرانسوي در سيزدهم فوريه 1903م در شهر ليِژ بلژيك زاده شد و فعاليت ادبي خود را از روزنامه‏نگاري در اين شهر آغاز كرد. هواي تيره شهر زادگاهش در او تمايلي به فضاي مه آلود، غمناك و غم افزا به وجود آورد كه از ميان آن، شخصيت‏هاي داستان‏هاي گوناگونش برخاسته‏اند. سيمنون سالياني در امريكا به سر برد، سپس در فرانسه اقامت گزيد و با نام‏هاي مستعار به نشر رمان‏هاي عامه پسند و كارآگاهي پرداخت. اين امر باعث شد تا ژرژ سيمنون نزد عامه مردم، به ويژه طبقه كارآگاهان و پليس جنايى محبوبيت فراوان به دست آورد و او را به ثروت و شهرت رساند. او در سال 1931م داستان آقاي گاله را منتشر و در آن، شخصيت كارآگاه مَگْرِه را خلق كرد كه در عالم داستاني، شخصيتي جهاني يافت. شخصيت تزلزل‏ناپذير كارآگاه مَگْرِه در كشف جرايم و جنايتها، بيشتر به الهامات، هوش و زيركي خود او بستگي مي‏يابد تا به روش‏هاي علمي. سيمنون از آن پس به طور پياپي داستان‏هاي خود را انتشار داد كه خانه كانال، ناشناسان در خانه و كركره‏هاي سبز و يك‏صد و پنجاه رمان ديگر، از آن جمله است. هنر داستان‏نويسي سيمنون از لحاظ ارزش انساني در درجه‏اي بالاتر از حدّ معمول داستان‏هاي كارآگاهي و جنايى قرار دارد. سيمنون در خلق محيط مناسب و گروه‏هاي خاص بشري و قهرماناني كه از خصوصيت‏هاي روحي غيرعادي برخوردارند، استادي كامل داشت. شخصيت‏هاي داستان‏هاي سيمنون طوري ساخته شده‏اند كه همه بر حسب عواطف و صفات روحي خود رفتار مي‏كنند، بي‏آنكه خود نويسنده در وراي چهره آنان پنهان باشد و آنها را راهنمايى كند. سيمنون داستان‏هاي جنايى را با حوادثي واقعي مي‏آميزد و در لفافِ اسراري از زندگي آدمي كه رنگي شاعرانه دارد، مي‏پيچد. داستان‏هاي سيمنون علاوه بر دسيسه‏ها، از تجزيه و تحليل رواني دقيق برخوردار است و از پرخواننده‏ترين آثار جنايي به شمار مي‏آيد كه به غالب زبان‏ها ترجمه و از بيشتر آنها فيلم سينمايي ساخته شده است. ژرژ سيمنون سرانجام در سال 1989م در 86 سالگي درگذشت.
14) پايان كنفرانس محدود كردن تسليحات بين‏المللي در واشينگتن (1922م): كنفرانس "محدود كردن تسليحات بين‏المللي" از سيزدهم نوامبر 1921م در واشينگتن، پايتخت امريكا آغاز به كار كرد. اين كنفرانس در ششم فوريه 1922م، با امضاي قراردادي به نام قرارداد پنج جانبه توسط پنج كشور از كشورهاي شركت كننده به كار خود پايان داد. به موجب اين قرارداد كه به امضاي امريكا، انگليس، فرانسه، ايتاليا و ژاپن رسيد، استفاده از هرگونه گاز سمّي و شيميايي كشنده يا بي‏حس‏كننده در جنگ‏ها ممنوع شد. چند سال بعد در ژوئن 1925م منع به كارگيري گازهاي كشنده در جنگ‏ها از سوي تعداد بيشتري از كشورها مورد توجه قرار گرفت و طي پروتكلي در ژنو به امضاي اكثر آن كشورها رسيد. با اين حال، همين كشورها در موارد متعدد از اين سلاح‏هاي ممنوعه استفاده كرده‏اند.




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط