سوء هاضمه شدیدسوء هاضمه شدید

علائم سوء هاضمه شدید را ممکن است بتوانید با مصرف داروهای بدون نیاز به نسخه فرونشانید. اما این کار علت اصلی و نهفته‌ی این مشکل را درمان و یا برطرف نمی‌سازد. اجازه دهید از طریق این مقاله علل سوء هاضمه شدید و
سه‌شنبه، 10 اسفند 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
سوء هاضمه شدیدسوء هاضمه شدید
سوء هاضمه شدید

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون
 

علائم سوء هاضمه شدید را ممکن است بتوانید با مصرف داروهای بدون نیاز به نسخه فرونشانید. اما این کار علت اصلی و نهفته‌ی این مشکل را درمان و یا برطرف نمی‌سازد. اجازه دهید از طریق این مقاله علل سوء هاضمه شدید و چگونگی کنترل آن را دریابیم.
سوء هاضمه در میان تمام گروه‌های سنی شایع بوده و علائمی را به همراه دارد که می‌توانند بسیار آزار دهنده باشند. علل سوء هاضمه عوامل مختلفی را شامل می‌شود که به عادات خوردن و نوشیدن ساده و نیز سایر عوارض پزشکی ارتباط می‌یابند. گاهی اوقات، ایجاد تغییرات اندکی در رژیم غذایی و شیوه‌ی زندگی ممکن است به درمان و حل این مشکل کمک کند. با این حال، در برخی موارد، ممکن است نیاز به مداخله‌ی پزشکی شود.

چگونگی درمان سوء هاضمه شدید

درمان سوء هاضمه به طور عمده با پرداختن به علت اصلی این عارضه سروکار دارد. غیر از پیروی از توصیه‌های پزشک، در این بخش چند اقدام خود مراقبتی ساده را معرفی می‌کنیم که ممکن است به حل این مشکل کمک نمایند.
 توصیه می‌شود و در واقع عادت خوبی خواهد بود که در حین خوردن، دهان خود را باز نکرده و صحبت نکنید. به آرامی غذا خورده و اطمینان حاصل کنید که هر ذره از غذا را به خوبی بجوید. از نوشیدن آب و یا مایعات در طول صرف وعده‌های غذایی خودداری کنید. می‌توانید پس از اتمام غذا از آب یا نوشیدنی استفاده کنید. پس از صرف وعده‌ی غذایی به خود زمان دهید. این کار هضم مناسب را تضمین می‌سازد.
 یکی از امیدوار کننده‌ترین درمانهای کنترل سوء هاضمه داشتن برنامه‌ی ورزشی منظم است. انجام تنها 30 تا 60 دقیقه حرکات جسمانی سبک به حفظ وزن کمک کرده در نتیجه هضم بهتر را تسهیل می‌سازد. با این حال، بایستی از هرگونه فعالیت فیزیکی بلافاصله پس از صرف غذا خودداری کنید.
 مدیتیشن، یوگا و سایر برنامه‌هایی که می‌توانند به کنترل استرس کمک کنند را امتحان کنید. این تکنیکهای آرامش بخش شما را آرام ساخته و عملکرد اندامهای بدنی را بهبود می‌بخشند.
 نوشیدن دمنوش یا چای‌های گیاهی نیز جهت رفع این مشکل خوب است.
 همچنین اهمیت دارد که با کمک پزشکتان داروهایی که مصرف می‌کنید را مورد بررسی قرار دهید. همانطور که پیش از این عنوان شد، برخی داروها ممکن است موجب بروز سوء هاضمه و یا تشدید آن شوند. بنابراین، تحت چنین شرایطی، داروهای مصرفی خود را مورد بررسی قرار داده و از روش درمانی که توسط پزشک تجویز شده است پیروی نمایید.
در این بخش چند درمان خانگی سریع و آسان را جهت مقابله با سوء هاضمه در اختیارتان قرار می‌دهیم.
• مصرف آب آناناس پس از وعده‌ی غذایی
• مصرف ترکیبی از آب لیمو، زنجبیل و عسل در آب ولرم
• مصرف آب پرتقال و یا آب آنگور
• مصرف ترکیبی از جوش شیرین و آب
• مصرف ترکیبی از زیره‌ی سبز در یک لیوان آب
• مصرف آب برگ گشنیز، مخلوط شده با یک سر انگشت نمک
• مصرف ریشه‌ی تازه زنجبیل 5 تا 10 دقیقه پیش از صرف وعده غذایی
• مصرف چای زنجبیل و یا نعنا

علائم

یکی از علائم معمول سوء هاضمه شدید درد شدیدی است که به نظر می‌رسد در ناحیه‌ی بین جناغ سینه (استخوان مسطحی که به ترقوه و اولین هفت جفت دنده متصل است) و ناف احساس می‌شود. غیر از درد شدید، ممکن است شخص احساس سوزشی داشته باشد که در همان ناحیه پراکنده می‌شود. افرادی که از این مشکل رنج می‌برند پس از صرف حتی یک وعده‌ی غذایی کوچک احساس سیری کرده و این احساس برای مدت زمان زیادی باقی می‌ماند. تهوع، استفراغ، نفخ، وجود طعم اسیدی در دهان، آروغ، صدای معده، و دل درد دیگر علائمی بوده که ممکن است نشان از این اختلال باشند. ممکن است علائم دیگری وجود داشته باشد که ماهیت شدیدی داشته و بایستی مراقبت پزشکی از آنها صورت گیرد. این علائم، کاهش وزن، اشتهای ضعیف، مدفوع سیاه، یرقان یا زردی، تنگی نفس، استرس یا فشار و درد قفسه سینه را شامل می‌شوند.
سوء هاضمه معمولاً منجر به عوارض شدیدی نمی‌شود. با این حال، ممکن است به شدت بر روی شیوه‌ی زندگی فرد اثر گذارد. این عارضه، هنگامی که نادیده گرفته شده و درمان نشود، ممکن است همچنین موجب بروز اختلالات خوردن شود که ممکن است برای سلامت ضرر داشته باشد. همچنین در صورتی که هرگونه عارضه‌ی نهفته وجود داشته که موجب بروز سوء هاضمه شده است، آنگاه نمی‌توان این واقعیت را انکار کرد که ممکن است مشکلات و پیچیدگی‌های خاص خود را داشته باشد. بنابراین تشخیص زود و درمان مناسب مورد نیاز است.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه‌ی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه‌های پزشک متخصص در نظر گرفته شود.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما