چطور با مسمومیت غذایی مبارزه کنیم؟

هوا به تدریج گرمتر می‌شود. ممکن است شما هم تصمیم داشته باشید به سفر و یا پیک نیک بروید و غذاهای خوشمزه بخورید.
پنجشنبه، 1 تير 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
چطور با مسمومیت غذایی مبارزه کنیم؟
چطور با مسمومیت غذایی مبارزه کنیم؟

مترجم: پریسا مرتضوی
منبع:راسخون
 



هوا به تدریج گرمتر می‌شود. ممکن است شما هم تصمیم داشته باشید به سفر و یا پیک نیک بروید و غذاهای خوشمزه بخورید.
اما درجه حرارت بالا شانس مسمومیت غذایی را افزایش می‌دهد. اگر می‌خواهید بیرون از منزل غذا درست کنید و میل کنید ممکن است برای شستن دستها، سرد نگه داشتن مواد غذایی و یا طبخ غذا در دمای مناسب دچار مشکل شوید. همه این مسائل برای جلوگیری از مسمومیت غذایی ضروری اند.
مسمومیت غذایی هنگامی رخ می‌دهد که غذاهایی که می‌خورید حاوی میکروب های خاص و یا سمومی که آنها تولید می‌کنند، باشند. با خوردن این سموم شما سریعا بیمار می‌شوید همچنین ورود میکروبها به روده شما و تکثیر آنها میتواند باعث بیماری شما شود.
هر ساله، در حدود 1 نفر از هر 6 نفر آمریکایی به دلیل غذاهای آلوده بیمار می‌شوند. اکثر بیماری‌های ناشی از مواد غذایی به طور ناگهانی به وجود می‌آیند و تنها زمانی کوتاه ادامه پیدا می‌کنند؛ اما گاهی اوقات مسمومیت غذایی می‌تواند منجر به مشکلات جدی‌تری شود. بیماری‌های ناشی از مواد غذایی هر سال حدود 3،000 نفر را از بین می‌برند. نوزادان، افراد مسن، و کسانی که بدنشان #سیستم ایمنی# ضعیفی دارد بیشتر در معرض خطر هستند.
بسیاری از مردم علائم مسمومیت غذایی را می‌شناسند: استفراغ، اسهال، درد شکم، تب و لرز. بیماری ممکن است خفیف یا شدید باشد و می‌تواند از چند ساعت تا چند روز طول بکشد. علائم و طول مدت بیماری به نوع میکروب های بیماری زا یا سمی که وارد بدن شما شده است، بستگی دارد.
علت اصلی شیوع بیماری های غذایی در ایالات متحده نورو ویروس است. این ویروس که بسیار مسری است هر ساله بیش از 20 میلیون نفر را درگیر کرده و به استفراغ و اسهال دچار می‌کند. اگر کسی که برای شما غذا تهیه می‌کند با نورو ویروس تماس داشته و دستهای خود را نشسته باشد غذایی که شما می‌خورید آلوده به این ویروس خواهد بود. خوردن تنها مقدار اندکی از این ویروس می‌تواند شما را بیمار کند. نشانه‌های عمومی عفونت نورو ویروسی تهوع، استفراع (بیشتر در کودکان)، اسهال آبکی (بیشتر در بزرگسالان) و نفخ معده است. همچنین گاهی نشانه‌هایی همچون تب خفیف، لرز، سردرد، درد عضلانی، خستگی مفرط را با خود دارد. البته بیشتر این نشانه‌ها خیلی جدی نیستند و چندان جای نگرانی نیست، اما اسهال و استفراغ ممکن است موجب کمبود آب در بدن شوند. کودکان و سالمندان بیشتر مستعد کم‌آبی هستند. بنابراین برای پیشگیری از کم‌آبی بدن باید آب و مایعات بیشتر بنوشید. از نوشیدن مایعات حاوی شکر، الکل و کافئین خودداری کنید، زیرا کم آبی بدن را شدیدتر می‌کنند و باعث وخیم‌تر شدن اسهال می‌شوند. نشانه‌های کم آبی بدن سرگیجه، خشکی دهان، و کاهش ادرار است. اگر کم‌آبی شدت پیدا کرد با پزشک تماس بگیرید. نورو ویروس‌ها نیز مانند سایر ویروس‌ها به آنتی‌بیوتیک‌ها که برای مبارزه با باکتری‌ها ساخته شده‌اند واکنش نمی‌دهند. حتی داروهای ضدویروس هم برای درمان نورو ویروس اثری ندارد. این بیماری پس از گذشت دو روز خود به خود بهبود پیدا می‌کند و معمولا مشکلات بلند مدتی را برای بیمار ایجاد نخواهد کرد.
انواع مختلفی از باکتری‌ها نیز می‌توانند باعث مسمومیت غذایی شوند. برخی از مواد غذایی که می‌خرید-مانند گوشت خام و یا میوه ها و سبزیجات- ممکن است از قبل به باکتری آلوده باشند شما باید برای از بین بردن باکتری ها آنها را به خوبی بشویید و یا بپزید. همچنین بعضی از مواد غذایی اگر بخوبی نگهداری نشوند می‌توانند تبدیل به مکان مناسبی برای رشد باکتری ها شوند.
باکتری مانند استاف و باسیلوس سرئوس می‌تواند شما را به سرعت و در عرض 1 تا 7 ساعت بیمار کنند. این باکتریها در مواد غذایی (مانند گوشت یا لبنیات برای استاف، و غذاهای نشاسته دار مانند برنج برای باسیلوس سرئوس) تولید سم می‌کنند. برای کند یا متوقف کردن رشد این باکتریها لازم است چنین غذاهایی در دمای 40 ° F یا سردتر نگهداری شوند.

باکتری های دیگر مانند سالمونلا و کمپیلوباکتر، تا زمانی که که وارد بدن نشده و تکثیر نکنند شما را بیمار نمی کنند. پس از گذشت 12 ساعت یا چند روز از ورود آنها به بدن، شما احساس بیماری خواهید کرد. علائم می‌توانند شامل تب، گرفتگی عضلات و گاهی اوقات اسهال خونی باشند.
اگر به مسمومیت غذایی دچار شدید لازم است مقدار زیادی مایعات بنوشید.اما اگر خون دفع کردید حتما به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر فرزندتان به مسمومیت غذایی مبتلا شد حتما او را نزد پزشک ببرید.
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط