شناسنامه کتاب:
عنوان: در انتظار امام زمان(عج)
موضوع: سیره امام زمان(عج)
زبان: فارسی
تیراژ: 3000
نویسنده: عبدالهادی فضلی
مترجم/مصحح: حبیب روحانی
ناشر: بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی
محل چاپ: مشهد مقدس
سال چاپ: 1372
نوبت چاپ: اول
تعداد صفحات: 150 صفحه
معرفی کتاب:
این دفتر با عنوان فی انتظار الامام(ع) به زبان عربی نگارش و سپس در ضمن صد و پنجاه صفحه و هشت فصل به فارسی ترجمه شده است. مجموعه مطالب آن در ارتباط با معارف امام زمان(ع) و موضوع حکومت در دوره غیبت و حکومت جهانی تدوین یافته است.همان گونه که مترجم در مقدمه آورده است: نویسنده محترم در مطالب گوناگون این کتاب از دلایل عقلی، آیات قرآنی، روایات معتبر و اندیشههای استدلالی و اجتهادی بسیاری از دانشمندان اسلامی و مراجع بزرگ شیعه استفاده کرده است. در بیشتر شبهات موجود در این زمینه، پاسخهای کوتاهی آورده است.
در اینجا جهت آشنایی بیشتر با مطالب آن، به عنوانهای فصل های مختلف آن اشاره میشود.
به دنبال دو مقدمه از نویسنده و مترجم در فصل اول که با عنوان حقیقت مشخص شده است، مطالبی چون: مذهبی بودن مسئله امام منتظر(ع)، دسته بندی روایات امام زمان(ع)، همگانی بودن عمومیت اعتقاد به مهدی(ع) و... مورد اشاره قرار میگیرد.
در فصل دوم سخن امام درباره امام با استفاده از روایات، سلسله نسب و امامت امام زمان(عج) به همراه مطالبی در زمینه غیبت به چشم میخورد.
فصل سوم: وجود امام در این بخش به همراه سه بخش مطالبی در مورد طول عمر امام(عج) آورده شده است.
فصل چهارم: دولت امام: به بررسی حکومت امام و تفاوت بین آن با دولت پیامبر(ص) و... میپردازد.
فصل پنجم: موضوع انتظار و حکومت در زمان غیبت و... با عنوان انتظار امام بررسی شده است.
فصل ششم: رییس دولت: به نقد و بررسی سخنان گوناگون در مورد حاکم جامعه اسلامی در زمان غیبت پرداخته و موضوع ولایت فقیه را تبیین میکند.
فصل هفتم: تشکیل دولت: بحث هایی درباره ساختار حکومت و بخش های مختلف آن، نقش مردم و حیطه حکومت اسلامی و... مورد اشاره قرار گرفته است.
فصل هشتم: با فراخوانی برای برقراری دولت: به موضوع ضرورت تشکیل حکومت اسلامی و شیوههای تشکیل آن، پاسخ به شبهات موجود در آن زمینه، روش های دعوت به تشکیل حکومت و... پرداخته میشود.
در پایان هم در چند صفحه، منابع کتاب مورد اشاره قرار گرفته است.
منبع مقاله :
pajuhesh.irc.ir