شناسنامه کتاب:
عنوان: زندگی امام حسین (ع)
زبان: فارسی
تیراژ: 3300 نسخه
شابک: 7 ـ 002 ـ 401 ـ 964
نویسنده: زینالعابدین رهنما
ناشر: زوّار
محل چاپ: تهران
سال چاپ: 1381
نوبت چاپ: نوزدهم
تعداد جلد: 2 جلد در 1 جلد
تعداد صفحات: ج 1: 294 صفحه ؛ ج 2: 464 صفحه
معرفی کتاب:
جانبازیای که حسین(ع) در راه ایمان و عقیده خود کرد، در تاریخ بشریت همتا ندارد. مؤلف محترم در این کتاب، پس از بیان دستنوشتههایی از افراد مختلف، فاجعه سال 61 هجری را از همان سال شروع نکرده، بلکه از زمان خلافت ابوبکر بررسی کرده است و در قسمت پیشگفتار، نکات مهمی را که در دو جلد این کتاب آنها را روشن کرده، نگاشته است.در جلد اول مطالب در 38 فصل دستهبندی شده است:
فصل اول: این کاخ، کاخ تو نیست. در مورد سعد بن ابی وقاص، فاتح ایران است که در شهر کوفه مستقر شد و از خلیفه دوم، اجازه مسجدی بزرگ را خواست که در شأن مسلمانان باشد و پس از تمام کردن بنای مسجد، سرای باشکوهی برای خود ساخت که خلیفه دوم به محض باخبر شدن از اقامت او، دستور داد درِ آن را آتش زدند.
در سال 50 هجری، زیاد بن ابیه که ولایت کوفه را به عهده گرفت، دستور داد همان کاخ را برایش آماده کنند.
فصل دوم: در مورد مهر مردم نسبت به سعد و کینه آنها نسبت به زیاد بن ابیه است.
فصل سوم: آیا این، شکست ایرانیان بود؟: در مورد پادشاهان ساسانی و شکستهای تصورنشدنی که برای ایران رخ داد، توضیح داده است و شکستها را شکست ایرانیان نمیداند، بلکه شکست آخرین روزهای سلطنت ساسانی و نوع فرمانروایی آنها میداند.
فصل چهارم: برای که و برای چه میجنگیدند؟: در این فصل به سال 12 هجری و رویدادهای پس از آن برگشته و در مورد جنگهای ایرانیان با مسلمانان توضیح میدهد.
فصل پنجم و ششم: علت پیروزی مسلمانان را پیروزی فکر و ایمان میداند نه پیروزی سران و فرمانروایان.
فصل هفتم تا بیست و ششم: در مورد ویژگیهای یزید اینطور مینویسد که حاصل عمرش، زن، شراب و عشق بود و داستان «ارینب» را مینویسد که دختری دلفریب بود و یزید سودای همسری او را در دل داشته است و به همسری عبدالله بن سلام درمیآید و... .
فصل بیست و هفتم و بیست و هشتم: در مورد داستان «بیبی شهربانو» و مقام او نزد امام حسین(ع) است.
فصل بیست و نهم و سیام: در مورد پناه بردن ارنیب به نور باطن امام حسین(ع) است.
فصل سی و یکم تا سی و هشتم: جنگ نهاوند و مقدمات آن و در نتیجه، شکست آن را شرح میدهد.
تذکر: مطالب این کتاب با قلم زیبا و روانی نگاشته شده است، ولی فصلبندی انجام شده، با سرفصلها همخوانی ندارد و سرفصلها بهصورت جزئی نوشته شده است. فهرست مطالب در ابتدا ذکر شده و فهرست منابع در بعضی موارد، بهصورت پاورقی آمده است.
منبع مقاله :
pajuhesh.irc.ir