شناسنامه کتاب:
عنوان: سیری کوتاه در زندگانی زینب کبری(ع) یا قهرمان زنان جهان
موضوع: سیره حضرت زینب(س)
زبان: فارسی
قطع: جیبی
تیراژ: 5000 جلد
نویسنده: محمود حکیمی
ناشر: نسل جوان
محل چاپ: قم
سال چاپ: 1368
نوبت چاپ: پنجم
تعداد صفحات: 112 صفحه
معرفی کتاب:
نویسنده محترم در مقدمه مینویسد: شخصیت زینب کبری(علیهماالسلام) آنچنان که باید، آشکار نگشته؛ زیرا برای شناخت هر شخصیت باید ذهن را از همه دانستههای مشکوک و نادرست خالی کرد و از دیدگاهی تازه همه جوانب زندگی او را نگریست و سپس داوری کرد.زینب در دنیایی پر از پلیدی، بانگ آزادی و انسانیت سر داد و درباره فضیلتهای انسانی و ارزش آموزههای اسلام سخن گفت.
* پس از مقدمه، متنی از حجت الاسلام جواد محدثی، با عنوان «اسیر آزادیبخش» در مورد حضرت زینب(ع) آمده است.
مطالب کتاب به این شرح است:
* تولد حضرت زینب(ع)، تاریخ تولد و نامگذاری ایشان
* شیوه برخورد حضرت زینب(س) در عصر خلفا و تأثیر غصب فدک و خطبه معروف حضرت فاطمه(س) در شخصیت آن حضرت.
* توضیح مختصردر مورد عصر امام حسن(ع) و اینکه زینب(س) شاهد بود که فرصت طلبان و دنیاپرستان، چه رفتار ناشایستی با برادر بزرگ او داشتند.
*توضیح عصر امام حسین(ع) و اینکه آن حضرت برای اینکه با یزید بیعت نکند، به همراه جمعی از خویشان نزدیک خود، به سوی مکه حرکت کرد و در این سفر، زینبکبری(س) نیز همراه ایشان بود. در مورد نامههای کوفیان و سفر مسلم بن عقیل به کوفه و شهادت ایشان و بیعتشکنی کوفیان نیز مطالبی آمده و نبرد کربلا توضیح داده شده است.
* پس از شهادت امام حسین(ع) و یارانش، کاروان اسرا را به کوفه بردند و حضرت زینب(س) در این شهر خطبهای ایراد فرمود.
* در مجلسی که ابنزیاد قصد داشت خاندان پیامبر(ص) را تحقیر کند، با جوابهای دندانشکن و مستد حضرت زینب(س) و امام سجاد مواجه گردید و احساس حقارت کرد.
*سرانجام، کاروان اسرا به قصر یزید در دمشق رسیدند. حضرت زینب(س) در پاسخ به یزید، خطبهای کوبنده بیان فرمود. امام سجاد(ع) نیز از هر فرصتی برای بیان مقام والای خاندان خویش و فاجعه کربلا استفاده میکرد که یک مورد از آنها در مسجد دمشق بود.
*یزید برای فریب افکار عمومی، دستور داد برای شهدای کربلا مجلس سوگواری برگزار کنند و همه کوششهای عوام فریبانه او برای خاموش کردن آتش خشم مردم بود.
* به دستور یزید، که اسیران به مدینه بازگشتند و در مدینه هم حکومت یزید چون از سخنان شورانگیز و خردمندانه حضرت زینب(س) احساس خطر کرد از ایشان خواست که مدینه را ترک کند و به مصر برود. ولی آن حضرت مصر نیز به رسالت خویش ادامه داد.
تذکر: فهرست مطالب در ابتدای کتاب و فهرست منابع به صورت خیلی مختصر در پاورقی بیان شده است. مطالب فصل بندی نشده است.
منبع مقاله :
pajuhesh.irc.ir