سیمای پرفروغ

نویسنده محترم پس از بیان این حقیقت که امیرمؤمنان(ع)، سرچشمه کرامت و قله بلند فضایل و کمالات انسانی است، می‌نویسد. «این قله فضیلت به قدری باشکوه و شگفت‌آور است که حتی دشمنان و کینه ورزان خود را هم
پنجشنبه، 14 دی 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
سیمای پرفروغ
   سیمای پرفروغ



 

شناسنامه کتاب:
عنوان: سیمای پرفروغ (پژوهشی درباره فضایل و مناقب امیرالمؤمنین(ع))
موضوع: مقامات اخروی حضرت علی(ع) / مقامات حضرت علی(ع) / علم حضرت علی(ع) / کرامات حضرت علی(ع) / فضایل حضرت علی(ع) / کتابشناسی
زبان: فارسی
قطع: وزیری
نویسنده: سید اصغر ناظم زاده قمی
ناشر: مرکز انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
محل چاپ: قم
سال چاپ: 1379
نوبت چاپ: 1
تعداد صفحات: 368 صفحه

معرفی کتاب:

نویسنده محترم پس از بیان این حقیقت که امیرمؤمنان(ع)، سرچشمه کرامت و قله بلند فضایل و کمالات انسانی است، می‌نویسد. «این قله فضیلت به قدری باشکوه و شگفت‌آور است که حتی دشمنان و کینه ورزان خود را هم به تحسین واداشته و به عظمتش اعتراف کرده‌اند. حقیقت طلبان و نیک‌اندیشان، اعم از مسلمان و غیرمسلمان هم در شرح فضایل آن حضرت آثار ماندگاری از نظم و نثر به جای گذاشته‌اند... حتی فضایل علی(ع) محدود به این دنیا نیست، بلکه در عرصه آخرت و صحنه قیامت نیز ترازوی حق و باطل و میزان اعمال است. آن حضرت تقسیم‌گر بهشت و جهنم و شفیع صحرای محشر است و پیروانش از رستگارانند».
هر چه آرزو و همت شناوری در عظمت شخصیت آن حضرت بیشتر شود، موج‌های بلندی از فضایل و کمالاتش بر کشیده می‌شود و ذهن و ضمیر آدمی را سیراب می‌سازد. معرفی این فضیلت‌ها ضرورتی است که اینک جامعه به ویژه نسل جوان، بدان‌ها سخت نیازمند است. از این رو نویسنده در راستای پژوهش‌های خود درباره امیرمؤمنان علی(ع)، شمه‌ای از فضایل آن سیمای پرفروغ را با استفاده از آیات و احادیث نوشته است.
مجموعه مباحث این اثر در شش بخش به شرح زیر آمده است:
_ مقدمه: (ارائه تصویری از عظمت امام علی بن ابی‌طالب(ع) و ضرورت آشنایی با زندگی آن حضرت)
بخش اول: منزلت علی(ع) نزد پیامبر(ص) (اظهار علاقه پیامبر(ص) به علی(ع)، کنیه و لقب خاص برای علی(ع)، هجرت علی(ع) با پیامبر(ص)، با پیامبر(ص) در معراج، ردّالشمس برای علی(ع))
بخش دوم: توصیه‌های پیامبر(ص) پیرامون علی(ع) (دوستی با علی(ع)، علی(ع) پدر امّت، علی(ع) ترازوی حق)
بخش سوم: علی(ع) در عرصه علم و دانش (علی(ع) میراث دار علم نبوت، در عالی‌ترین مراحل علمی، داناترین صحابه)
بخش چهارم: معجزات و کرامات علی(ع) (علی(ع) و معجزه و کرامت، نمونه‌های از خبرهای غیبی امام(ع)، نمونه‌هایی از کرامات امام(ع))
بخش پنجم: علی(ع) در عرصه ایمان و اخلاق (قوت ایمان، شوق به شهادت، شجاعت و هیبت، بردباری، جوان‌مردی، فروتنی، یاور محرومان، صبر و شکیبایی، سخاوت علی(ع))
بخش ششم: منزلت علی(ع) در سرای واپسین (علی(ع) بر بالین محتضر، علی(ع) تقسیم‌گر بهشت و جهنم، علی(ع) میزان اعمال، مقام والای علی(ع) در قیامت، رستگاری شیعیان علی(ع) در قیامت)
قسمت پایانی کتاب به کتابنامه (معرفی منابع) و فهرست تفصیلی مطالب اختصاص یافته است.
منبع مقاله :  pajuhesh.irc.ir 
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط