معرفی کتاب همگام با پیامبر در حجّة الوداع

این کتاب، سفرنامه‌ای است از حج پیامبر که در آن با مباحثی درباره تفاوت‌های حج در دوران مختلف، حج‌های پیامبر، پیش از هجرت و عمره‌های پیامبر، پس از هجرت بیان شده است. این کتاب از جمله سفرنامه‌های نادری
پنجشنبه، 17 اسفند 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
معرفی کتاب همگام با پیامبر در حجّة الوداع
  معرفی کتاب همگام با پیامبر در حجّة الوداع

شناسنامه کتاب:
عنوان: همگام با پیامبر در حجّة الوداع
موضوع: سفرنامه
زبان: فارسی
قطع: وزیری
تیراژ: 3000 نسخه
شابک: 9 ـ 8 ـ 94228 ـ 964
نویسنده: حسین واثقی
ناشر: دانش حوزه
محل چاپ: قم
سال چاپ: 1383
نوبت چاپ: اول
تعداد صفحات: 360 صفحه

معرفی کتاب:

این کتاب، سفرنامه‌ای است از حج پیامبر که در آن با مباحثی درباره تفاوت‌های حج در دوران مختلف، حج‌های پیامبر، پیش از هجرت و عمره‌های پیامبر، پس از هجرت بیان شده است. این کتاب از جمله سفرنامه‌های نادری است که به زبان فارسی نوشته شده است. محتوای کتاب عبارتند از: طلیعه (که به‌عنوان مقدمه مؤلف محسوب می‌شد)
در این مجموعه، توضیحاتی در زمینه آستانه سفر و فراهم کردن اسباب سفر، مسائل مطرح در میقات، آداب احرام و آموزش احکام احرام به‌ وسیله پیامبر، حرکت پیامبر به‌سوی مکه و ورود به مکه و مسجدالحرام، بوسیدن و لمس‌کردن حجرالاسود و اینکه چرا باید این کار صورت گیرد، بیان شده است. سپس درباره طواف پیامبر و مقام ابراهیم و بیان توضیحاتی از زبان پیامبر در زمینه پیشینه زمزم، مطالبی گردآوری شده است. به دنبال آن، انجام دادن اعمال حج تمتع و حضور زنان و کودکان در حجة الوداع و پیوستن امیرمؤمنان در مکه به رسول خدا(ص)، از جمله نکاتی است که در این کتاب به چشم می‌خورد. از جمله نکات برجسته کتاب، خطابه مهم پیامبر در روز عرفه است که در حاشیه این امر مهم، مسائلی نیز مطرح می‌شود. دعاهای پیامبر در روز عرفه نیز از دیگر نکات برجسته این کتاب است.
در نهایت، کوچ از عرفات به‌سوی مشعرالحرام صورت می‌گیرد و تفسیر و توضیح پیامبر در زمینه تفاوت ذکر الله و ذکر اسم الله مطرح می‌شود. در این کتاب، مسائل مورد بحث در حجة الوداع به‌صورت ریز و با تمامی نکات بیان شده که ما در اینجا تنها به نکات برجسته آن پرداختیم.
تذکر: در بخش پایانی کتاب، عنوان‌های مختلفی است که در آن توضیحات مهمی وجود دارد. در بخش پیوست‌ها تفاوت حج‌های جاهلی با حج‌ها اسلامی بیان شده است؛ مسائلی چون طواف برهنگان، نرفتن قریش به عرفات، ممنوع بودن عمره در موسم حج و روشنگری درباره جایز بودن خرید و فروش در موسم حج و اینکه سعی صفا و مروه از شعائر الهی است نه از سنت‌های جاهلی.
حج‌های پیامبر پیش از هجرت: در اینجا به بیان حج‌های عمره پیامبر، از جمله: ..، القضا و عمره ناتمام حدیبیه می‌پردازد.
خاطراتی از معصومان از مکه و بخشی به نام کتابنامه در پایان کتاب آورده شده است. بعضی از منبع‌ها به ترتیب حروف الفبا تنظیم و بعضی به‌صورت پاورقی آورده شده است.
منبع مقاله : pajuhesh.irc.ir
 


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط