نویسنده: صمصام صانعی
لوبیاها گونههای مختلفی دارند. در هر کدام از کشورها به دلیل تغییرات ژنتیکی در آنها گونههای متنوع دیگری به وجود آوردهاند. نسبتاً تمام لوبیاها با هم وجه مشترکی دارند که وجه مشترک آنها میتواند در خواص، شکل ظاهری، گل، ترکیبات شیمیایی یا در مواد مؤثره آنها باشد. در اینجا به چند نوع از لوبیاها اشاره شده است لوبیا سبز، لوبیا سفید، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی و لوبیا چیتی که این چند لوبیا در ایران بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. لوبیاهای ذکر شده از نظر خواص درمانی، داروی قوی و مؤثری برای سیستم عروق قلبی میباشند و در ضمن کاهنده کلسترول بد (LDL)، تنظیم کننده انسولین در بدن، پایین آورنده فشار خون و جلوگیری کننده از بروز سرطانها میباشند.
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
نکته:
عوامل تولید تومور در هر سلول طبیعی و سالم همیشه وجود دارند و هرگاه به طریقی فعال شوند تولید تومور سرطانی مینمایند. لوبیاها تا حدودی اثری شبیه شیمی درمانی در منکوب کردن فرآیندهای سرطانی از خود بروز میدهند. لوبیاها علاوه بر اینکه تخلیه مدفوع را تنظیم و افزایش میدهند باکتریهای داخل رودهی بزرگ را نیز تحریک مینمایند که مواد شیمیایی از نوع اسیدهای چرب فرّار با زنجیر کوتاه ایجاد نمایند و این مواد شیمیایی در کاهش کلسترول و فشار خون و در مهار کردن سرطان کولون تأثیر زیادی دارند.بیشتر بخوانید: لوبیا و انواع آن
توصیه:
برای جلوگیری از ایجاد نفخ و گاز در دستگاه گوارش بهتر است لوبیاهایی را که قصد پختن آن را دارید در آب جوش بریزید تا 4 ساعت خیسانده شود سپس هنگام پختن آب آن را دور ریخته و به آن آب اضافه کرده بپزید. این روش برای کلیه حبوبات صدق میکند.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.