چگونه از عهده بچه های شر و شیطان برآییم؟

در بسیاری از خانواده‌ها اتفاق می‌افتد که کودکی در عین آرام بودن به ناگاه برآشفته و شرور می شود. باید به دنبال علت این اتفاق بود. در برخی موارد رفتارها و خواسته‌های تحمیلی خانواده علت این امر است و در برخی...
پنجشنبه، 7 تير 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چگونه از عهده بچه های شر و شیطان برآییم؟
با تحمیل خواسته‌های خود فرزندانی شرور تر خواهیم داشت
 
چکیده
در بسیاری از خانواده‌ها اتفاق می‌افتد که کودکی در عین آرام بودن به ناگاه برآشفته و شرور می شود. باید به دنبال علت این اتفاق بود. در برخی موارد رفتارها و خواسته‌های تحمیلی خانواده علت این امر است و در برخی موارد اشتباهات رفتاری والدین در تشویق و تنبیه کودکان.

تعداد کلمات 766/ تخمین زمان مطالعه 4 دقیقه
چگونه از عهده بچه های شر و شیطان برآییم؟
مترجم: میثم نریمانی


جویسی همیشه منتظر کارهای غیرمنتظره پسر هشت‌ساله‌اش میلو است. میلو می تواند در ظرف چند ثانیه از یک بچه شیرین و بانمک و خوشحال به یک بچه کج خلق و بد اخلاق و وحشی تبدیل شود. جویسی دیگر از تلفن‌های معلم‌های پسرش که به او زنگ می زنند و کارهای میلو را گزارش می دهند و از اینکه چگونه میلو بچه دیگری را کتک زده  یا در محوطه بازی دعوا و درگیری ایجاد کرده، خسته شده و از پا درآمده است. بیشر اوقات وقتی میلو در سوپر مارکت و فروشگاه اشیایی را پرت می کند، مادرش او را می‌زند و تنبیه می‌کند و این درست زمانی است که جویسی احساس می کند که برای حل این مشکل به کمک نیاز دارد.
او با یکی از دوستانش تماس گرفت. دوستی که با رفتارهای سخت و دشوار مشابهی از سوی بچه خودش مواجه شده بود؛ رفتارهایی مثل فریاد زدن و مشت و لگد زدن و یکی به دو کردن. این یک نمونه بارز و خاص از نقش‌بازی کردن بچه‌ها بود که لزوما به منزله آشفتگی ذهنی و روانی نیست.
دوست جویسی کتاب " بچه پر دردسر" اثر دکتر استنلی تورکی را به او پیشنهاد کرد.
بر طبق نظر دکتر تورکی، درحالیکه بعضی از بچه‌ها از بیماری و کسالت روحی و روانی صدمه خورده‌اند، بیماری‌ای که واکنشی از سوی بدن آنها نسبت به داروهایی مانند ریتالین است، خیلی از والدین دوباره به دارو روی می‌آورند بدون اینکه دقیقا بررسی کنند و ریشه  و علت رفتار بچه‌هایشان را پیدا کنند. در حالیکه علت رفتار بچه ممکن است خیلی ساده و پیش پا افتاده باشد.
به عنوان نمونه، جویسی داشت تلاش می‌کرد تا از میلو یک فوتبالیست بسازد، صرفا به این دلیل که برادر دیگر میلو هم یک فوتبالیست بود. یک‌بار وقتی که او از میلو پرسید که او ترجیح می دهد چه چیزی را به جای فوتبال انجام دهد، برخلاف انتظار جویسی، میلو گفت که می خواهد از کتابخانه بازدید کند. به محض اینکه آنها شروع کردند به اینکه چند روز در هفته به کتابخانه بروند، رفتار میلو در مدرسه شروع به پیشرفت کرد.
به نظر می‌رسید کتابخانه برای میلو این امکان را فراهم می‌آورد که زمانی را در اختیار داشته باشد تا منابع و ذخایر عاطفی و احساسی خودش را باور کند.

 
بیشتر بخوانید: درمان شلوغی کودکان

علاوه بر اینکه اجازه می‌دهید تا طبع و خلق و خوی فرزندتان، فعالیت‌های او را رهبری و هدایت کند، در اینجا نیز چند راهنمایی و پیشنهاد برای روبرو شدن با مسائل رفتاری و احساسی در بچه‌ها برای شما داریم.

1. توقعات و آرزوهای روشن و واضحی را در دسترس بچه‌هایتان قرار دهید. والدینی که بی‌برنامه و بی‌نظمند یا مرزبندی روشن و واضحی ندارند مایلند که برای خودشان دردسر و زحمت بیشتری ایجاد کنند. بنابراین قابل اعتماد و مهربان باشید در عین حال که ثابت قدم هستید و با ثبات قوانین خودتان و نیز آرزوهای فرزندانتان راپیگیری می‌کنید.

2. رویکرد و نگرش تربیت مثبت خانوادگی را اعمال کنید. یک روان‌پزشک به نام گئورگیا دگانگی، نویسنده کتاب " تربیت کارآمد و موثر برای بچه‌های سرسخت" پیشنهاد می‌کند که والدین فرزندانشان را خوب بدانند و در برابر پذیرش و تصدیق از جانب آن‌ها به ایشان پاداش و جایزه بدهند. او معتقد است که والدین نباید در برابر رفتارهای بد فرزندانشان که عمدا انجام می‌دهند جایزه و احیانا پاداشی بدهند.

3. سیگنال‌ها و پیام‌های هشدار استرس را در خودتان به رسمیت بشناسید و جدی بگیرید و از سلامتی خودتان مراقبت کنید. پیدا کردن راههای مناسب برای مقابله و کنترل رفتارهای بچه های سرسخت ، ضروری و لازم است. زمانی را برای استراحت و ریلکسیشن با روش‌های سالمی که در هر جا ممکن است، اختصاص دهید و اطمینان حاصل کنید که هیچ احساس گناه و خطا و یا کوتاهی و بطور کلی هیچ احساس منفی در شما پرورش نمی‌یابد که این در واقع به‌ منزله سم مهلکی برای شما خواهد بود.

4. اگر نیاز دارید کمکهای حرفه‌ای را جستجو کنید. نباید از اینکه برای گرفتن کمک دستتان را به سوی کسی دراز می‌کنید، خجالت بکشید. هر گاه رفتار بچه‌ها به گونه‌ای پیش می‌رود که به نظر غیرقابل کنترل  می‌رسد خصوصا اگر آن رفتارها بر خانواده یا پیشرفت موفقیت‌آمیز بچه‌ها اثر می‌گذارد، حتما از کسی که وارد است کمک بگیرید.

 

برگرفته از سایت: psychology.com
منبع: راسخون



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما