در طب سنتی چگونه بیماری سالک را درمان میکنند؟

برای کمک به بهبود و درمان این زخم از طریق طب سنتی، می توانید فلوس را شکسته، آن را در آب خیس کنید تا هسته از شیره آن جداشود.
چهارشنبه، 15 اسفند 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
در طب سنتی چگونه بیماری سالک را درمان میکنند؟
در طب سنتی چگونه بیماری سالک را درمان میکنند؟

در طب سنتی چگونه بیماری سالک را درمان میکنند؟


بیماری سالک در اثر گزش نوعی پشه خاکی به انسان منتقل میشود. پانسمان زخم سالک با حنا و عسل، شیره خرما و فلوس از روشهای طب سنتی درمان سالک است.
بیماری سالک که در اثر گزیدگی نوعی پشه به همین نام در انسان ایجاد میشود در نواحی گرمسیر و نیمه گرمسیر دنیا شیوع بیشتری دارد. در ایران نیز در برخی شهرهای کشور مانند مشهد، تهران، اصفهان، قم، کاشان و طبس بیشتر از مناطق دیگر مشاهده شده و بخصوص مهمترین کانون آن در نواحی شرق، شمال و شمال شرق اصفهان می باشد.
هم اکنون نیز در بسیاری از روستاهای کویری کشور چهره زخم دیده بعضی افراد مشاهده میشود که در گوشه ای از صورت یا دستشان آثار زخمهای کهنه سالک و التهاب آن وجود دارد. در کتاب ابن سینا از نوعی زخم به نام خیرونیه نام برده شده است که دوام آن طولانی و درمانش بسیار مشکل بوده است.

سالک چیست؟
سالک یا لیشمانیوز جلدی بیماری مزمن پوستی از گروه بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش پشه خاکی به انسان منتقل می‌شود. جای زخم ناشی از گزش این پشه در برخی موارد تا آخر عمر همراه فرد باقی می ماند. سالک در دو نوع خشک و مرطوب وجود دارد. در نوع خشک آن زخم خشک بوده و از آن ترشحی خارج نمیگردد و بیشتر در مناطق شهری مشاهده میگردد. نوع مرطوب آن دارای دوره کوتاهتری بوده لیکن محل زخم مرطوب است و از آن ترشحاتی خارج میگردد. نوع مرطوب بیشتر در مناطق روستایی مشاهده میشود.

درمان زخم سالک در طب سنتی
با وجود روشهای متداول دارویی که برای این بیماری وجود دارد ولی توصیه میگردد از راهکارهای طب سنتی هم در حد ضرورت اطلاع داشته باشید تا تا در صورت ابتلای احتمالی به نیش این نوع پشه خاکی و عدم دسترسی فوری به پزشک، اقدامات اورژانسی لازم برای بهبود محل گزیدگی پشه و جلوگیری از گسترش زخم، انجام گرفته باشد و بسته به محلی که در آن زندگی می کنید و امکاناتی که در اختیار دارید، می توانید هر یک از اقدامات زیر را تا زمان مراجعه به پزشک انجام دهید.

حنا + عسل
یکی از راههای درمان این زخم شستشو و پانسمان زخم با حنا و عسل یا شیره خرما است. لازم به ذکر است این روش برای درمان کامل زخم مفید بوده، لیکن ممکن است جای آن باقی بماند، لذا توصیه میشود برای از بین جای زخم حتما با پزشک نیز مشورت نمایید.

فلوس
برای کمک به بهبود و درمان این زخم از طریق طب سنتی، می توانید فلوس را شکسته، آن را در آب خیس کنید تا هسته از شیره آن جداشود. شیره را که در آب حل شده با حرارت کم غلیظ کنید و بر روی محل زخم قرار دهید. روی آن را با پارچه تمیز بپوشانید و در صورت عدم دسترسی سریع به پزشک، پس از یکی دوروز مجددا با آب جوشیده ولرم موضع را شستشو دهید و این عمل را تکرار کنید تا محل زخم بهبودی یابد.

ازگیل
یکی دیگر از روشهای خانگی درمان سالک، استفاده از برگهای ازگیل است. به این منظور 50 گرم برگ ازگیل را در یک لیتر آب پانزده دقیقه بجوشانید ، بعد ده دقیقه بگذارید دم بکشد، در نهایت صاف کرده و آب آن را روزی سه مرتبه روی زخم سالک بمالید.

سرکه + اسفرزه
مقداری اسفرزه را با سرکه مخلوط کنید و اجازه دهید مدتی خیس بخورد. سپس آن را کوبیده تا به صورت خمیر در آید و به صورت ضماد بر روی محل زخم بمالید.

برگ گل شبو + کتیرا
مقداری کتیرای نرم شده را با آب برگ و گل شبوی تازه مخلوط کنید و مانند مرهم در محل زخم قرار دهید.

آهک + روغن زیتون
استفاده از آهک مخلوط با روغن زیتون نیز یکی از روشهای درمان زخم این بیماری در طب سنتی است. به این منظور آهک تصفیه شده را با مقداری روغن زیتون مخلوط نموده و مانند مرهم بر روی محل گزیدگی پانسمان نمایید.

گل ارمنی
گل ارمنی یکی از خاک‌های سرخ‌رنگی است که جنبه درمانی دارد. یکی از مهم‌ترین کاربردهای این خاک خاصیت ضدخونریزی آن است که از آن برای کاهش خونریزی افرادی که دچار جراحت می‌شدند، استفاده می‌شده است. برای درمان سالک در طب سنتی یکی از توصیه ها استفاده از مخلوط این گل در سرکه و استعمال موضعی آن در محل زخم است.

حجامت
انجام حجامت یا بادکش نیز میتواند در درمان این بیماری موثر باشد.
در پایان لازم است بدانیم انتخاب روش مناسب برای درمان سالک در صلاحیت پزشکان متخصص پوست بوده و روشهای ذکر شده تنها در مواقع ضروری و برای تکمیل درمان مفید است. همچنین توصیه میشود همزمان چند درمان به کار گرفته شود تا از مقاومت دارویی بیماری پیشگیری شده و احتمال باقی ماندن جای زخم به حداقل کاهش یاید.


منبع:سایت ستاره



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما