مضرات خاکشیر

خاکشیر جزو آن دسته از خوراکی‌هایی است که خوردن آن باعث از بین رفتن عطش و تشنگی می‌شود ولی جدای از این‌ها خاکشیر درمان مناسبی برای مشکلات دختران لاغر است چرا که اشتها می‌آورد و معده را تقویت می‌کند.
پنجشنبه، 16 اسفند 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مضرات خاکشیر
مضرات خاکشیر

مضرات خاکشیر


خاکشیر یکی از گیاهان سنتی و ملین است که در درمان بیماری‌هایی مثل یبوست تاثیرگذار است.با مضرات خاکشیر در صورت مصرف بیش از اندازه آن آشنا شوید
زمانی که صحبت از طب سنتی به میان می‌آید معمولا افراد به فکر فواید زیادی که این طب برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها دارد می‌افتند. اگرچه گیاهان دارویی سال‌هاست مورد استفاده قرار گرفته‌اند اما باید بدانید مصرف بیش از اندازه در هر چیزی مضر است. خاکشیر از گیاهانی است که خواص زیادی در درمان بیماری‌هایی همچون یبوست دارد. اما در صورت مصرف نادرست ممکن است خود باعث بروز بیماری در فرد گردد. شاید بهتر باشد علاوه بر فوایدی که برای آن ذکر می‌شود با مضرات خاکشیر هم آشنا شوید.

خاکشیر
خاکشیر یا در اصطلاح عامیانه خاکشی گیاهی یکساله یا دوساله از تیره شب‌بویان است. تخم این گیاه که همان خاکشیر است، ریز و کمی دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد: قرمز که دارای طعم کمی تلخ است و دیگری قرمز تیره. خاکشیر در مصرف معمول گیاهی ملین است و دارای طبعی معتدل می‌باشد و افراد می‌توانند روزی یک بار از این دارو به مقدار یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب خیسانده و استفاده نمایند.

فواید مصرف خاکشیر
خاکشیر جزو آن دسته از خوراکی‌هایی است که خوردن آن باعث از بین رفتن عطش و تشنگی می‌شود ولی جدای از این‌ها خاکشیر درمان مناسبی برای مشکلات دختران لاغر است چرا که اشتها می‌آورد و معده را تقویت می‌کند. همچنین خاکشیر التیام‌دهنده زخم و جراحات است و ادرار آور، تب‌بر و بازکننده صداست. فواید خاکشیر برای یبوست هم که از مدت‌ها پیش مشخص شده است. بنابراین می‌توان آن را یک درمان طبیعی برای یبوست های دانست. اما این تنها یک طرف ماجراست. خواصی که برای خاکشیر بیان شد در صورتی در بدن عملکرد صحیحی دارد که به صورت مناسب و به دور از افراط مصرف شود.

درباره مضرات خاکشیر بدانید
یادمان باشد که همه خوردنی‌ها و از جمله میوه‌ها و سبزی‌ها، مزاج خاص خود را دارند و زیاده‌روی در مصرف آن‌ها، گرچه ممکن است مشکلاتی از جمله یبوست فرد را برطرف کند، ولی احتمال دارد که در دراز مدت فرد را دچار مشکلات دیگری در همین دستگاه گوارش یا دیگر اعضای بدن کنند. نکته مهم اینجاست که درمان اصولی یبوست، بدون تشخیص علت آن، ممکن نیست و اگرچه مصرف برخی گیاهان می‌تواند در ظاهر یبوست را کاهش دهد یا موقتا از بین ببرد، اما از سوی دیگر ممکن است علت اصلی یبوست را شدیدتر کند یا ناخوشی‌های دیگر فرد را افزایش دهد.

توجه: بعضی از افراد هنگامیکه خاکشیر می‌خورند ممکن است سردرد بگیرند، اینگونه اشخاص باید خاکشیر را با کتیرا بخورند.

زمانیکه خاکشیر خود باعث یبوست می‌شود
امروزه با انواعی از یبوست مواجه هستیم که به دلیل مصرف دراز مدت یا خودسرانه برخی ملین‌ها ایجاد شده‌اند. متأسفانه بسیاری از مردم و حتی برخی از پزشکان گمان می‌کنند که ملین‌های گیاهی موجود در بازار، چون برگ سنا، خاکشیر و ...، به دلیل گیاهی یا طبیعی بودنشان، حتما عارضه‌ای ندارند و گاهی افرادی را می‌بینیم که حتی سال‌هاست از یک ملین گیاهی مانند خاکشیر و یا ترکیبات سنا که در بازار موجودند، استفاده کرده‌اند.
در این باره ناصر رضایی پور دستیار تخصصی طب سنتی می‌گوید: در چنین مواردی، کمترین عارضه، کاهش قدرت طبیعی روده بزرگ است که موجب می‌شود، اجابت مزاج طبیعی و بدون استفاده از مسهل، مشکل‌تر شود. در این موارد، احساس ماندن مدفوع در روده و ضعف در هنگام دفع، از علائم بارزی هستند که نشان‌دهنده یبوست به علت ضعف روده‌ها هستند و نه خشکی آن‌ها.

درباره مضرات خاکشیر و دیگر گیاهان ملین ثابت شده است که مصرف دراز مدت آن‌ها، موجب تنبلی روده و وابستگی به آن می‌شود و همچنین عارضه‌ای به نام «مگاکولون» یعنی گشادی و نارسایی عضلانی روده بزرگ را ایجاد می‌کند که بیماری سخت و خطرناکی است. علاوه بر این مصرف زیاد خاکشیر  در دوران شیردهی ممکن است سبب افزایش موقتی نفخ شکم مادر و بروز نفخ و دل درد در نوزاد شود.


منبع:سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط