زخم دهان را چگونه با مواد طبیعی درمان کنیم؟

استفاده از سیر برای درمان زخم دهان یکی از روش‌های خانگی پر کاربرد است. می‌توانید سیر را برش دهید و آن را به آرامی بر روی زخم بزنید و پس از مدت زمان ۳۰ دقیقه دهان خود را بشویید.
شنبه، 18 اسفند 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
زخم دهان را چگونه با مواد طبیعی درمان کنیم؟
زخم دهان را چگونه با مواد طبیعی درمان کنیم؟

زخم دهان را چگونه با مواد طبیعی درمان کنیم؟


درمان زخم دهان از طریق روش‌های خانگی از جمله استفاده از یخ، آب لیمو، گوجه فرنگی، سرکه سیب، کرفس و خمیر دندان امکان‌پذیر است.
 زخم دهان همان آفت دهان است که در قسمت داخلی لب‌ها، داخل دهان یا قسمت داخلی گونه‌ها و بر روی لثه ظاهر می‌شوند. زخم دهان عارضه‌ای رنج آور و همراه با درد است. زخم دهان می‌تواند با اختلال در مصرف مواد خوراکی اوقات ناخوشایندی را برای فرد به وجود آورد. اما چه راه‌هایی برای درمان زخم دهان وجود دارد؟ برای شناخت روش‌های درمان خانگی زخم دهان با استفاده از مواد در دسترس با ما همراه باشید.
بیشتر بدانید: علت آفت دهان چیست؟ + روش های درمان آفت دهان

۱. استفاده از یخ 
یکی از راحت‌ترین و در دسترس‌ترین و البته موثرترین راه‌های درمان زخم دهان که در خانه انجام می‌شود استفاده از قالب یخ است. قالب یخ درد زخم دهان را رفع می‌کند. هنگامی که یخ را روی زخم دهان قرار می‌دهید احساس مور مور شدن می‌کنید. همچنین قبل از اینکه زخم سطحی دهان ظاهر شود احساس سوزش دارید. این کار را به صورت روزانه و هر روز چند بار انجام دهید تا به درمان زخم دهان برسید.

۲. آب لیمو
لیمو را به دو قسمت تقسیم کنید. سپس آن را بر روی زخم دهان قرار دهید و اجازه بدهید بماند و آب لیمو به خورد زخم دهان برود و اثر خود را بر جای بگذارد. ممکن است استفاده از لیمو بر روی زخم دهان کار راحتی نباشد و سوزش ایجاد کند، ولی پس از اندک زمانی بی حس می‌شود و بسیار اثر گذار است. در آخر مقداری عسل را بر روی زخم دهان قرار دهید. این کار را به صورت روزانه تا زمان درمان زخم دهان انجام دهید.
 
۳. خمیر دندان
خمیر دندان با داشتن خاصیت ضد میکروبی می‌تواند عامل زخم دهان را نابود کند. همچنین با خاصیت خنک کنندگی خود می‌تواند از سوزش زخم دهان و تشدید درد جلوگیری کند.

۴. سرکه سیب
یکی از ترکیبات قوی برای درمان زخم دهان سرکه سیب است. می‌توانید یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را در نیم فنجان آب ریخته و حل کنید و برای مدت چند دقیقه به شستشوی دهان خود با محلول سرکه سیب بپردازید. این کار را صبح و شب انجام دهید.

۵. گوجه فرنگی
یک یا دو گوجه فرنگی را پس از شستن برش داده و بجوشانید تا آب آن را استخراج کنید. سپس آب گوجه فرنگی را بر روی زخم دهان قرار دهید. این کار را روزانه و روزی سه تا چهار بار انجام دهید.

۶. برگ شنبلیله
به میزان یک فنجان برگ شنبلیله را به دو فنجان آب اضافه کنید و بجوشانید. آب به دست آمده از برگ شنبلیله را صاف کنید. سپس برای چند دقیقه درب آن را بگذارید. سپس به صورت روزانه زخم دهان خود را با آن بشویید و این کار را روزی دو الی سه بار انجام دهید.

۷. کرفس
برای درمان زخم دهان می‌توانید ساقه کرفس را به صورت روزانه به خوبی بجوید و برای گرفتن نتیجه بهتر پالپ کرفس را برای مدت ده دقیقه بر روی زخم دهان قرار دهید. اضافه کردن کرفس به رژیم غذایی خود نیز می‌تواند در درمان زخم دهان مؤثر باشد.

۸. سیر
استفاده از سیر برای درمان زخم دهان یکی از روش‌های خانگی پر کاربرد است. می‌توانید سیر را برش دهید و آن را به آرامی بر روی زخم بزنید و پس از مدت زمان ۳۰ دقیقه دهان خود را بشویید. این کار را به صورت مکرر تا درمان کامل زخم دهان انجام دهید.

۹. شیر نارگیل
برای درمان زخم دهان می‌توانید با استفاده از شیر نارگیل زخم دهان را به صورت روزانه شستشو دهید. علاوه بر این روش می‌توانید با مخلوط کردن یک قاشق غذاخوری شیر نارگیل با کمی عسل ترکیبی اثر بخش تهیه کنید. این ترکیب را بر روی منطقه موردنظر قرار داده و به خوبی ماساژ دهید. این کار را به صورت روزانه و روزی سه الی چهار بار انجام دهید و شاهد درمان زخم دهان خود باشید. برای ماساژ زخم دهان می‌توانید از روغن نارگیل نیز استفاده کنید.

۱۰. جوش شیرین
یک قاشق چای خوری جوش شیرین را در مقداری آب ترکیب کنید تا به صورت یک خمیر نازک در آید. سپس خمیر تهیه شده را بر روی زخم دهان قرار دهید و اجازه بدهید بماند. این کار را به صورت روزانه و چند بار در روز انجام دهید تا زخم دهان درمان شود. می‌توانید از جوش شیرین به صورت مستقیم نیز برای درمان زخم دهان بهره ببرید.

۱۱. عسل
یک چوب پنبه را درون عسل فرو ببرید و به خوبی آن را به عسل آغشته کنید. سپس بر روی زخم دهان کشیده و مالش دهید. این کار را به صورت روزانه و تا زمان درمان زخم دهان انجام دهید. لازم به ذکر است که برای درمان زخم دهان ناشی از «پرتو درمانی» بهترین کار استفاده از عسل مانوکا است.
 
۱۲. ژل آلوئه ورا
یک برگ آلوئه ورا را برداشته و به خوبی بشویید. سپس ژل درون آن را به طور کامل خارج کنید و بر روی زخم دهان قرار دهید. این کار را به صورت روزانه و چند بار در روز انجام دهید تا زمانی که به درمان زخم دهان خود برسید. ژل آلوئه ورا را در فروشگاه‌ها نیز می‌توانید تهیه کنید. همچنین می‌توانید آب آلوئه ورا را جایگزین ژل آلوئه ورا کنید.
بیشتر بدانید: درمان خانگی زخم دهان (درمان آفت دهان با طب سنتی)

سخن پایانی
اگر زخم دهان به وجود آمده با علائم بالینی از جمله سردرد، اسهال، تب و اختلالات پوستی همراه بود و یا اینکه زخم دهان بزرگ و غیر معمولی به نظر آمد و برای مدت طولانی مثلا بیشتر از دو هفته در دهان باقی ماند و به صورت کامل بهبود پیدا نکرد حتما باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر مدام به زخم دهان مبتلا می شوید حتما با پزشک خود مشورت کنید تا دلیل تکرر بروز زخم دهان را بررسی کنید.


منبع:سایت ستاره





ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط