![مزایای خوردن شلیل در دوران بارداری مزایای خوردن شلیل در دوران بارداری](https://rasekhoon.net/_files/thumb_images700/article/N82982114-72457714-compressed.jpg)
فواید خوردن شلیل در بارداری
۱. سلامت و رشد جنین در بارداری
خوردن شلیل در بارداری به سلامت شما و جنینتان کمک میکند. این میوه مملو از ویتامینهای C , A، کلسیم و آهن است. ویتامین C موجود در شلیل باعث رشد ماهیچه و دندان جنین میشود. همچنین مواد معدنی موجود در این میوه احتمال نقص لولههای عصبی در جنین را به حداقل میرساند.مصرف شلیل در دوران بارداری به تامین آهن جنین کمک شایانی میکند. گرفتگی عضلات در بارداری از ناراحتیهای عمده مادران باردار است که پتاسیم موجود در شلیل این مشکل را تا حدی رفع کرده و باعث شادابی و طراوت مادر میگردد.
۲. جلوگیری از بیماریهای چشم
ضعیف شدن چشم و بیماریهای چشمی در بارداری رواج دارد و خوشبختان خوردن شلیل میتواند به سلامت چشم زنان باردار کمک کند. شلیل حاوی لوتئین، یک آنتی اکسیدان قوی است که خطر ابتلا به بیماریهای مختلف اعم از آب مروارید، کوری و ... را کاهش میدهد. همچنین ویتامینهای موجود در شلیل خطر ابتلا به سرطان فتالمی را از بین میبرد.
۳. کنترل پتاسیم بدن
خوردن شلیل در بارداری خطر ابتلا به هیپوکالمی (کاهش سطح پتاسیم خون) را کاهش میدهد و بر بهبود سلامت سلولها و اعصاب زنان باردار تاثیر مثبتی میگذارد. شلیل همچنین، مملو از پتاسیم است که به سنتز پروتئینها، فرایند سوخت و ساز و تقویت عملکرد عضلات مادر کمک میکند.
۴. تاثیرات شلیل بر روی پوست
خشکی پوست در بارداری مشکلی طبیعی است، خوردن شلیل و استفاده از انواع ماسک شلیل باعث کاهش خشکی پوست زنان باردار میشود. شلیل حاوی ویتامینهایی است که میتوانند روند کلاژن سازی پوست را تقویت کنند و بر شادابی پوست تاثیر بسیار مثبتی بگذارد؛ در نتیجه با خوردن یا اعمال موضعی شلیل شاهد کاهش چین و چروک و بازسازی سلولهای آسیب دیده پوست خواهید بود.علاوه بر این، شلیل با خاصیت آنتی اکسیدانی خود از آسیب به پوست جلوگیری به عمل میآورد. وجود لوتئین در میوه شلیل شرایطی را برای شما فراهم میکند که بدنتان بتواند از پوست خود در برابر آسیب رادیکالهای آزاد و اشعه UV هم محافظت نماید.
۵- بهبود سلامت گوارش
شلیل مملو از فیبر است، با خوردن شلیل، فیبر موجود در آن میتواند سلامت گوارشی را بهبود ببخشد و از یبوست، زخم معده و ... جلوگیری کند. همچنین فیبر رشد باکتریهای مفید روده را تحریک کرده و با قلیایی کردن محیط معده به هضم غذا کمک میکند. علاوه بر تحریک رشد باکتریهای مفید، شلیل خود حاوی مقادیر خوبی از پریبیوتیک است.خوردن شلیل در بارداری موجب افزایش جذب آب در بدن مادر میشود.
۶. بهبود سلامت قلب و تنظیم فشار خون
به علت محتویات غنی شلیل، خوردن آن در دوران بارداری میتواند به کنترل فشار خون کمک کند. همچنین، با خواص آنتی اکسیدانی میوه شلیل و فیبر فراوان موجود در در آن، تا حد زیادی به سلامت قلب کمک میکند.
۷. پیشگیری از سرطان
وجود اسید کلروژنیک در شلیل خطر ابتلا به تومور را کاهش میدهد. این اسید همچنین به بهبود سلامت عمومی بدن شما کمک میکند.
مضرات خوردن شلیل در دوران بارداری
خوردن شلیل به زنان مبتلا به دیابت و آلرژی توصیه نمیشود. به طور کلی، در صورتی که نسبت به هرگونه میوه حساس هستید، قبل از اضافه کردن هر میوهای به رژیم غذایی خود با پزشکتان مشورت کنید.منبع: سایت ستاره