توصیه هایی درباره خوردن خیار در دوران بارداری

خیار سرشار از مواد مغذی است و برای افزایش باروری و افزایش میزان تخمک گذاری در زنان شناخته شده است. اما آیا خوردن خیار در بارداری، عوارضی برای مادر و جنین در پی دارد؟ و مزایای خوردن آن چیست؟
شنبه، 5 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
توصیه هایی درباره خوردن خیار در دوران بارداری

مزایای خوردن خیار در بارداری

خوردن خیار در بارداری مزایای زیادی در پی دارد. دانستن این موارد موجب می‌شود که آن را حتما به رژیم غذایی خود در دوران بارداری بیافزایید.


۱. کالری کم

خوردن خیار به تنهایی باعث چاقی نمی‌شود. خیار به دلیل دارا بودن فیبر زیاد، احساس سیری ایجاد می‌کند و از چاقی پیش گیری می‌کند. آیا می‌دانید خیار چند کالری انرژی دارد؟ فقط ۸ کالری برای نصف فنجان خیار آن‌هم همراه با پوست!


۲. ویتامین K و استخوان‌های قوی

ویتامین کا یک ماده غذایی ضروری برای داشتن استخوان‌های قوی و سالم است. خیار هم چنین دارای ویتامین B (ویتامین ضروری برای سلامت قلب و مغز)، آهن، اسید فولیک و منیزیم است.


۳. جلوگیری از کم آبی بدن

خیار دارای مقادیر زیادی آب میان‌بافتی است. خوردن خیار در بارداری از عدم تعادل الکترولیت بدن به دلیل کمبود آب پیش گیری می‌کند.


۴. تقویت الاستیسیته پوست

اگر سه ماهه اول بارداری خود را سپری می‌کنید، خیار را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. خیار با کلاژن سازی، الاستیسیته پوست را افزایش داده و آن را برای بزرگ شدن سایز شکم آماده می‌کند.


۵. جلوگیری از تورم

خیار یک دیورتیک طبیعی است و از تورم دست و پا‌ها در بارداری پیشگیری می‌کند.


۶. بهبود روحیه

ویتامین‌های B موجود در خیار‌ها به عنوان "ویتامین‌های حال خوب" شناخته می‌شوند که برای مغز مفیدند و باعث افزایش روحیه می‌شوند.


۷. رشد جنین

خیار دارای خواص ویتامین B3، اسید فولیک، روی، پتاسیم، منیزیم و آهن است که همه این مواد برای رشد جنین ضروری هستند و از بروز اختلالات رشدی جلوگیری می‌کنند.


۸. جلوگیری از یبوست

خیار دارای محتوای فیبر بالاست. این بدان معنی است که از بروز یبوست در دوران بارداری و هموروئید پیشگیری می‌کند!


۹. افزایش سطح ایمنی بدن

خیار غنی از آنتی اکسیدان‌های حیاتی است که منجر به افزایش سطح ایمنی و جلوگیری از گسترش عفونت در سراسر بدن می‌شود.


۱۰. تنظیم میزان قند خون

اگر دچار دیابت بارداری شده اید، بهتر است بدانید که خوردن خیار در بارداری فشار خون و سطح قند خون در بدن را تنظیم می‌کند.


عوارض جانبی خوردن خیار در بارداری

البته خوردن خیار در بارداری، ممکن است با مشکلاتی نیز همراه باشد.


۱. گاز معده

گاز معده یکی از شایع‌ترین مشکلات ناشی از خوردن خیار در بارداری است. همچنین ممکن است دچار دل درد و آروغ زدن شوید.


۲. تکرر ادرار

خوردن خیار در بارداری موجب تکرار ادرار می‌شود. رفتن پیاپی به دستشویی در دوران بارداری ناراحت کننده است.


۳. آلرژی

اگر به خیار حساسیت دارید، خوردن آن ممکن است باعث تورم و خارش شود.


۴. مسمومیت

خیار دارای سمومی مانند cucurbitacins و triterpenoids tetracyclic است که باعث طعم تلخ آن می‌شود. به همین دلیل مصرف زیاد خیار می‌تواند موجب مسمومیت شود.


۵. ابتلا به Hyperkalemia (هایپرکالمی: افزایش پتاسیم در خون)

در صورت مصرف بیش از حد خیار، به دلیل میزان بالای پتاسیم موجود در آن؛ دل درد، نفخ و حتی ناراحتی کلیه ایجاد می‌شود!


موارد منع مصرف خیار در بارداری

در زنانی که سابقه حساسیت غذایی دارند، خوردن خیار در بارداری موجب بروز واکنش‌های آلرژیک می‌شود و معمولا برای مصرف در دوران بارداری نامناسب است.

به عنوان یک قاعده کلی، اگر هر یک از شرایط زیر را دارید، خوردن خیار در بارداری را فراموش کنید!

کولیت

نفریت مزمن

پیلونفریت

هپاتیت

گاستریت


نکاتی پیرامون خوردن خیار در بارداری

اگر پزشک مصرف خیار را برایتان منع نکرده است، وقت آن است که از مزایای آن لذت ببرید. در اینجا چند نکته برای لذت بردن بیشتر از آن برایتان بازگو می‌کنیم.

شستشوی کامل: مطمئن شوید که مواد شیمیایی، خاک و گرد و غبار موجود بر روی پوست خیار را به طور کامل پاک کنید. خیار را در مغازه یا مستقیما از جعبه برندارید و بخورید! حتما پیش از خوردن آن را بشویید و تمیز کنید.

استفاده از خیار در سالاد و اسموتی: خیار افزودنی شگفت انگیزی برای سالاد‌ها و اسموتیهای شماست. به نوشیدنی‌های سم زدا (دیتاکس) خیار را اضافه کنید و از آن لذت ببرید.

خوردن خیار با نمک: کمی نمک به خیار اضافه کنید و برای ۳۰ دقیقه آن را در یخچال نگه دارید. این شیوه‌ی کلاسیک خوردن خیار است!

استفاده از خیار در ساندویچ: ساندویچ پنیر و خیار و گوجه فرنگی! اشتها آور و خوشمزه! همچنین می‌توانید خیار را در کنار غذا‌های کبابی و باربکیو سرو کنید.

مخلوط آبمیوه با خیار: نوشیدن آب میوه باعث افزایش میزان باروری و حفظ تعادل هورمون‌ها در بدن می‌شود. خیار را با میوه‌ها و سبزی‌های دیگر در مخلوط‌کن بریزید و آبمیوه‌های خوشمزه تهیه کنید.

ماست و خیار: ماست و خیار  ترکیبی جادویی و سنتی است که همیشه طرفدار دارد. افزودن کمی نمک، گل سرخ، کشمش و موسیر با توجه به ذائقه تان، از خیار یک میان وعده عالی و مغذی برای دوران بارداری می‌سازد.


سخن آخر

اگرچه خیار یک سبزی خوشمزه و دوست داشتنی است، اما برای خوردن خیار در دوران بارداری، حتما نظر پزشک خود را جویا شوید. سپس با اطمینان خاطر از آن استفاده کنید.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط