نکاتی درباره استفاده از شیاف برای تب کودکان

در ادامه اطلاعات کاملی پیرامون روش استفاده از شیاف برای تب کودکان و دوز مصرفی آن ارائه می‌شود.
چهارشنبه، 9 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نکاتی درباره استفاده از شیاف برای تب کودکان
تب در کودکان مساله‌ای نگران کننده و جدی است که اگر به سرعت درمان نشود ممکن است باعث بروز تشنج، کم آبی بدن و مشکلات جدی در کودک شود. استامینوفن دارویی است که برای کاهش تب در کودکان تجویز می‌شود. این دارو در اشکال گوناگون قطره استامینوفن، شربت و شیاف برای کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد.


روش استفاده از شیاف برای تب کودکان

شیاف استامینوفن برای کاهش تب و درد کودکان استفاده می‌شود. روش استفاده از شیاف به صورت زیر است:

شیاف به صورت مستقیم از راه مقعد وارد می‌شود. راهنمایی‌های موجود بر روی بسته بندی دارو را به دقت دنبال کنید. اگر در مورد روش مصرف دارو هر گونه سوالی دارید، از پزشک یا داروساز مشورت بگیرید.

اگر استامینوفن خوراکی به کودک می‌دهید، مطمئن شوید که از دوز مجاز مصرف دارو تجاوز نمی‌کنید. با توجه به سن (یا وزن) کودک، دوز مناسب دارو را از بسته بندی محصول پیدا کنید.

دست‌های خود را بشویید و ترجیحا از دستکش استریل استفاده کنید. کودک را به آرامی روی زمین یا تخت بخوابانید. پشت کودک بنشینید، پوشش شیاف را باز کنید. شیاف را در دست راست گرفته و به آرامی به مقعد کودک وارد کنید. با انگشت خود، کمی فشار به شیاف وارد کنید. پس از قرار دادن شیاف، در صورت لزوم، انگشت خود را به مدت ۳۰ تا ۶۰ ثانیه در ورودی مقعد نگه دارید تا شیاف کاملا وارد بدن شود. بگذارید کودک به مدت چند دقیقه دراز بکشد تا حرکات روده‌ای کاهش یابد و شیاف بازگردانده نشود. پس از گذشت حدود یک ساعت؛ شیاف جذب بدن می‌شود. شیاف تنها برای استفاده مقعدی است.

دارو‌های ضد درد و تب بایستی با مشاهده اولین علائم استفاده شوند. اگر صبر کنید تا علائم بدتر شود، ممکن است شیاف نیز موثر نباشد.

استفاده بیش از دوز تجویز شده از دارو توصیه نمی‌شود. از شیاف تب بیش از ۳ روز برای کنترل دمای بدن کودک استفاده نکنید، مگر آنکه پزشک توصیه کرده باشد. برای کنترل درد نیز در بزرگسالان، حداکثر تا ۱۰ روز و در کودکان ۵ روز استفاده کنید، مگر آنکه توصیه پزشک باشد. اگر کودک دارای نشانه‌های سرماخوردگی یا آنفولانزا (گلودرد به همراه تب بالا، سردرد یا تهوع / استفراغ) است، به سرعت به پزشک مراجعه کنید.

اگر پس از استفاده از شیاف برای تب کودکان؛ تب همچنان ادامه پیدا کرد یا بالاتر رفت و نشانه‌های جدیدی ایجاد شد، حتما او را نزد پزشک ببرید. اگر به نظرتان کودک دچار یک مشکل جدی پزشکی شده است، بلافاصله به اورژانس پزشکی مراجعه کنید.


اثرات جانبی

شیاف برای تب کودکان معمولا عوارض جانبی ندارد. در صورت بروز عوارض غیرمعمول، بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.

اگر پزشک این دارو را برای شما تجویز کرده است، به این دلیل بوده که منافع آن برای شما بیشتر از عوارض جانبی بوده است. در بیشتر افراد مصرف این دارو عوارض جانبی جدی ایجاد نمی‌کند.

واکنش آلرژیک به این دارو نادر است. با این حال، اگر متوجه علائم یک واکنش شدید آلرژیک مانند: التهابات پوستی، خارش/ تورم (به ویژه در صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه زیاد و مشکل تنفسی شدید، به سرعت به مراکز درمانی مراجعه کنید.

آنچه در بالا گفته شد، شامل همه عوارض جانبی احتمالی نمی‌شود. اگر نشانه‌های دیگری را نیز در کودک مشاهده کردید، با پزشک یا داروساز تماس بگیرید.


احتیاط

قبل از مصرف استامینوفن، اگر به آن حساسیت دارید، پزشک یا داروساز خود را مطلع سازید. این دارو ممکن است دارای مواد غیر فعال باشد که در افراد حساس باعث بروز واکنش‌های آلرژیک و سایر مشکلات شود.

پیش از استفاده از این دارو، در صورت داشتن سابقه پزشکی و شرایط خاص، مساله را با پزشک در میان بگذارید:

داشتن بیماری کبد

مصرف نوشیدنی‌های الکلی

بارداری و شیردهی، استامینوفن وارد شیر مادر شده و به بدن نوزاد می‌رسد.

در صورت مصرف این دارو، پیش از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.


تداخل دارویی

تداخل دارویی باعث ایجاد تغییر در عملکرد دارو یا افزایش خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی می‌شود. فهرستی از تمام دارو‌هایی که استفاده می‌کنید (مانند دارو‌های تجویز شده توسط پزشک / دارو‌های بدون نسخه و محصولات گیاهی) را تهیه و آن را با پزشک خود در میان بگذارید. هیچ دارویی را بدون تجویز پزشک مصرف، قطع مصرف و یا تغییر دوز ندهید.

دارویی که بیشترین احتمال تداخل را دارد کتوکونازول است.

مصرف این دارو ممکن است نتایج تست‌های آزمایشگاهی را تحت تاثیر قرار دهد، و احتمالا باعث بروز نتایج نامعتبر خواهد شد. اطمینان حاصل کنید که پرسنل آزمایشگاهی و پزشکان شما از مصرف این دارو آگاه هستند.


مصرف بیش از حد دارو

بلعیدن شیاف از راه دهان بسیار خطرناک است. اگر فردی به دلیل مصرف بیش از حد دارو، دچار نشانه‌هایی مانند غش کردن و مشکل تنفسی شد، بایستی به سرعت با اورژانس تماس بگیرید. علائم مسمومیت با دارو عبارتند از: حالت تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، عرق کردن، دل‌درد شدید، خستگی زیاد، زرد شدن چشم و رنگ پوست و تیره شدن ادرار.


در صورت فراموشی یک دوز

اگر به طور منظم از این دارو استفاده می‌کنید، در صورت فراموش کردن یک دوز، به محض یادآوری آن را استعمال کنید. در صورتی که زمان مصرف نزدیک به دوز بعدی است، دوز از دست رفته را نادیده بگیرید و طبق دستورالعمل قبلی خود ادامه دهید.


شرایط نگهداری

دارو را در دمای اتاق و دور از گرما نگه دارید. اگر دمای اتاق بالاتر از ۸۰ درجه فارنهایت (۲۷ درجه سانتی گراد) است، دارو را در یخچال قرار دهید. از قرار دادن دارو در حمام و دستشویی خودداری کنید. تمام دارو‌ها را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.

از ریختن دارو در داخل توالت و فاضلاب اجتناب کنید، مگر آنکه در دستورالعمل دارو به آن اشاره شده باشد. در صورت منقضی شدن تاریخ دارو یا عدم استفاده از آن با مشورت داروساز یا شرکت دفع زباله محلی آن را به شیوه‌ای صحیح دور بیاندازید.


سخن آخر

برای مصرف هر گونه‌ای دارویی برای کودکان، با پزشک مشورت کنید و دوز مناسب را با توجه به وزن و سن کودک استفاده کنید. 


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.