چت و اثرات آن بر هویت
یکی از تهدیدهایی که چت روم ها برای جوانان دارد، تأثیر منفی بر هویت و فرهنگ ایرانی است. افرادی که وارد فضای مجازی چترومها می شوند، اغلب به لحاظ عزت نفس دچار خود کم بینی هستند و فرهنگ خود را به راحتی زیر سؤال می برند.
شنبه، 2 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ظهور تکنولوژیهای نوین ارتباطی در عصر حاضر به همراه تحولاتی که در فضای مجازی به وجود آمده است، بسیاری از کار کردهای خانواده ها را دچار اختلال کرده است. در مباحث آسیب شناختی نهاد خانواده، یکی از محورهای مهم، بررسی آسیب های ناشی از تحولات خانواده است. تحولاتی که خود منشأ بروز دگرگونی هایی عمیق و اساسی در نوع روابط و ارزش های خانوادگی می باشند. بسیاری از این تحولات و دگرگونی ها از بیرون، بر خانواده تحمیل می شود. از زمانی که اینترنت وارد فضای زندگی انسان شده تا به امروز، علی رغم تمام محاسن و مزایای آن، یکسری دغدغه ها و نگرانی هایی را بر خانواده ها تحمیل نموده است. موضوعی که در تمام جوامع موضوعیت داشته و محدود به جامعه و یا گروهی خاص نمی شود. به دلیل ویژگیهای خاص فضای مجازی و نو بودن این پدیده، بسیاری از والدین فرصت، امکان و یا توان کافی برای شناخت دقیق این فضا و کاربردهای آن را به دست نیاورده اند و عدم آشنایی مناسب آنها با این فضا و در مقابل استفاده روزمره نوجوانان و جوانان و حتی کودکان از این فضا باعث شده است که یک فضای محرمانه و خصوصی در داخل خانه برای فرزندان ایجاد شود و آنها بدون دغدغه و بدون احساس وجود ناظر بیرونی به سایتهای مختلف در این فضا دسترسی یافته و بعضا به دلیل ویژگیهای سنی و شخصیتی و کنجکاوی های خود متأثر از فضاهای ناسالم موجود در اینترنت گردند.
هدف: بررسی تأثیر دنیای مجازی بر آسیب های خانوادگی می باشد که در این میان می توان به کاهش روابط خانوادگی و انزوای اجتماعی، اعتیاد، هویت نامشخص و غیره اشاره کرد.
روش تحقیق: روش تحقیق حاضر به صورت توصیفی و مروری بوده و اطلاعات به صورت کتابخانهای جمع آوری شده اند.
یافته ها: نارضایتی های خانوادگی، اعتیاد به اینترنت، بحران هویت، شکاف نسلها، فردگرایی، انحرافات اخلاقی و جنسی و... از عمده ترین آسیب های خانواده متأثر از فضای مجازی است.
نتیجه گیری: افراد باید برای ورود به دنیای مجازی اطلاعات کافی در اختیار داشته باشند تا دچار مشکلات هویتی نشوند. ارتباطات سالم در فضای مجازی و لزوم هوشیاری جوانان و خانواده ها نسبت به تهدیدات فضای سایبری در درجه نخست اولویت قرار دارد. پیشگیری از آسیب های اجتماعی و توجه والدین به رفتار فرزندان بسیار مهم می باشد و برای جلوگیری از هم پاشیدگی خانواده ها، والدین باید تا حدودی به فنآوریهای روز دنیا مسلط باشند و آگاه باشند که تغییر در رفتار فرزندان به معنای ایجاد تغییر در طرز فکر آنهاست و هنگامی که بنیان فکری و شخصیت آنها به صورت ناصحیح شکل گیرد، راه نفوذ شیادان به حریم خصوصی افراد و محیط امن خانواده باز می شود. لذا، چنانچه خانواده ها نسبت به شیوه های جدید ارتباط فرزندان خود آگاهی و شناخت کافی و لازم را داشته باشند، از انجام بسیاری از جرایم و ارتباطات پنهانی آنان جلوگیری به عمل می آید.
دولتها همواره به دنبال کسب منافع و تحقق اهداف خود هستند، در این راستا دولتها از دیرباز با استفاده از دیپلماسی سعی کرده اند تا سایر دولت ها را به جهت مورد نظر خود سوق دهند. با گذشت زمان ابزارهای دیپلماسی نیز تغییر یافته اند، با انقلاب در تکنولوژی و ارتباطات کشورهای صنعتی از این شرایط به خوبی استفاده نموده اند. دیپلماسی عمومی و اقتصادی از جمله دیپلماسی های رایجی هستند که کشورهای غربی در فضای مجازی برای تأثیر گذاری بر مردم کشورهای جهان سوم از آن استفاده می کنند. کشورهای غربی در فضای مجازی از طریق ابزارهایی همچون تبلیغات و معرفی محصولات خود سعی در تغییر خواسته ها و نیازهای جوامع جهان سوم و ایجاد بازارهای مصرفی برای محصولات خود و سوق دادن سرمایه ها به سوی جامعه خود را دارند و از این طریق زمینه را برای وابستگی و تغییر الگوهای مصرف در این جوامع را فراهم کنند. از طرف دیگر کشورهای غربی از طریق جهت دهی اخبارها و وقایع در فضای مجازی سعی در تغییر نگرش مردم جوامع هدف خود نسبت به اخبار و وقایع، و آماده کردن فضای عمومی داخلی و خارجی نسبت به اقدامات آینده و هم چنین مشروع جلوه دادن اقدامات خود را دارند. در این تحقیق سعی می شود به این سؤال پاسخ داده شود که، کشورهای غربی تا چه حد از فضای مجازی به عنوان ابزاری برای هویت زدایی از جوامع هدف خود بهره می گیرند؟
فرضیه این تحقیق عبارت است از این که کشورهای غربی توانسته اند تا حد مطلوبی از فضای مجازی به عنوان ابزاری در جهت بکار گیری دیپلماسی اقتصادی و فرهنگی برای تأثیر گذاری هویتی بر مردم سایر جوامع به خصوص جوامع جهان سوم استفاده کنند.
روش این تحقیق همبستگی است که در آن سعی بر نشان دادن تأثیر فضای مجازی در بکار گیری دیپلماسی فرهنگی و اقتصادی از سوی کشورهای غربی در مقابل کشورهای جهان سوم می باشد.
منبع: فضای مجازی و هویت، دکتر شقایق حیدری، انتشارات تمدن ایرانی، چاپ دوم، تهران، 1394
مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
چگونه چت را در واتس اپ مخفی کنیم؟
يکشنبه، 12 آبان 1398
محافظت از هویت در فضای مجازی
پنجشنبه، 9 آبان 1398
ساعات اداری مَجازی برای دانش آموزان
سهشنبه، 7 آبان 1398
اینترنت و کاربردهای آن در زندگی روزمره ما
دوشنبه، 6 آبان 1398
تأثیر فضای مجازی بر هویت
پنجشنبه، 2 آبان 1398
برساخت هویت در فضای مجازی
پنجشنبه، 2 آبان 1398
شکل گیری هویت در فضای مجازی
پنجشنبه، 2 آبان 1398
اینترنت، تحول در ذهنیت جوانان
پنجشنبه، 2 آبان 1398
مد و چالشی به نام هویت
سهشنبه، 23 مهر 1398
سپاه توانسته عناصر معنوى و نظامى پیوند بزند
سهشنبه، 31 ارديبهشت 1398
تازه های مقالات
معرفی کوتاه بانوان قرآن نویس
تحلیل شبهه هدر رفتن خون شهدا و پاسخ به آن
پنج گوهر درخشان میراث فاطمی
لیفت سینه: جراحی جوانسازی و رفع افتادگی سینهها برای ظاهری جذاب
ترفند افزایش سرعت اینترنت تا 100 برابر
رزرو هتل پارس شیراز برای سفر خانوادگی
هتل بینالمللی کیش یا پارمیدا مشهد: مقایسه اقامت در دونقطه متفاوت
قیمت ایمپلنت کامل فک بالا و پایین
چطور بلیط های چارتر لحظه آخری را با بهترین قیمت پیدا کنیم؟
گیتار بیس یا گیتار الکتریک؛ یادگیری کدامیک آسانتر است؟
بیشترین بازدید هفته
نحوه خواندن نماز والدین
چهار زن برگزیده عالم
اقدامات مهم و اورژانسی پس از چنگ زدن گربه
داستان انار خواستن حضرت زهرا(س) از امام علی(ع)
زنگ اشغال برای برخی تماس گیرندگان
اهل سنت چگونه نماز می خوانند؟
پیش شماره شهر های استان تهران
نماز استغاثه امام زمان (عج) را چگونه بخوانیم؟
چگونه تعداد پروتونها، نوترونها و الکترونها را تشخیص دهیم؟
لیست کاملی از خدایان و الهههای یونانی
موارد بیشتر برای شما
معرفی کوتاه بانوان قرآن نویس
بیانات رهبر انقلاب در دیدار مداحان اهلبیت علیهمالسلام
تحلیل شبهه هدر رفتن خون شهدا و پاسخ به آن
رستوران و کافه نزدیک هتل لیلیوم کیش
فراخوان شصت و سومین سال جایزه (نخبگانی) سال 1404
حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک خودرو در غزه
رهبر انقلاب: روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم
رهبر انقلاب: فردای منطقه به لطف الهی از امروز بهتر خواهد بود
نقشه شوم آمریکا برای جهان به روایت رهبر انقلاب
پزشکیان: حضور زنان در آینده کشور مؤثر تر از من است که اینجا ایستادهام
اهدای جوایز به زنان موفق در مراسم آیین تجلیل از مقام زن
رهبر انقلاب: مداحی یک رسانه تمام عیار است
رهبر انقلاب: مهمترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
سرود جمعی با اجرای نوشهور در حسینیه امام خمینی(ره)
مدیحه سرایی احمد واعظی در محضر رهبر انقلاب