هر آنچه راجع کیلاگر باید بدانیم

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چرا پلیس فتا همیشه به شما توصیه می کنند که در هنگام انجام خریدهای اینترنتی از صفحه کلیدهایی که بصورت مجازی در صفحه ورود بانک یا پرداخت وجود دارند استفاده کنید و رمز عبور خودتان را با استفاده از کلیدهای کیبورد یا صفحه کلید وارد نکنید؟ این دقیقا بهترین مثالی است که می توانیم در خصوص مفهوم Keylogger برای شما بزنیم.
چهارشنبه، 6 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
هر آنچه راجع کیلاگر باید بدانیم

Keylogger چیست؟

همانطور که در ابتدا هم گفتیم Keylogger ابزاری برای جاسوسی و نظارت است که به صورت نرم افزاری و سخت افزاری قابل استفاده است. نمونه نرم افزاری آن که امروزه بسیار پیشرفته تر شده اند به طوری که به اسم خود هم نمی خورند، قابلیت هایی بیشتر از فقط ثبت کلید های فشرده شده توسط کاربر را دارند.

Keylogger که با واژه های دیگری مانند Keystroke logging هم شناخته می شود در واژه به معنای ثبت کلید است یعنی کار این برنامه ثبت تمامی کلید هایی است که توسط ورودی مانند کیبورد فشرده می شود. ولی نرم افزار های Keylogger امروزی قابلیت های پیشرفته تری دارند از جمله گرفتن اسکین شات از نمایشگر به صورت زمان بندی شده و ارسال آن به شخصی که قصد نظارت یا جاسوسی دارد.
 

انواع Keylogger

همانطور که در ابتدا هم گفتیم انواع کیلاگر هم بر دو گونه نرم افزاری و سخت افزاری هستند که البته نوع کاربردی و رایج تر آن Keylogger نرم افزاری است چرا که به طور کلی قطعات سخت افزاری در کار های نظارتی دارای محدودیت هایی هستند که آنقدر مورد استقبال کاربر قرار نمی گیرند.

البته هم کیلاگر نرم افزاری و هم سخت افزاری ویژگی ها و معایب خاص خود را دارند ولی بارز ترین ویژگی کیلاگر نرم افزاری این است که قابلیت های بیشتری به کاربر ارائه می دهد، روی تعداد دستگاه های یبشتری قابل نصب و استفاده است و بر روی انواع دستگاه ها مانند دستگاه های اندرویدی، ویندوز و… قابل استفاده است.

اما عیب این نوع کیلاگر ها امکان شناسایی شدن توسط آنتی ویروس ها است. در مقابل کیلاگر سخت افزاری توسط آنتی ویروس ها قبال شناسایی نیست و اعتماد بیشتری به مکارکرد آن وجود دارد چرا که روی مادربورد متصل می شود و تا زمانی که به صورت فیزیکی اتصال ان قطع نشود به کار خود ادامه می دهد.

در این بین امروزه به دلیل این که تلفن های هوشمند راه خود را میان عموم مردم باز کرده اند یکی از رایج ترین نوع کیلاگر ها کیلاگر اندرویدی است که روی گوشی تلفن نصب می شود. برنامه کارمندکنترل نوعی کیلاگر هم برای سیستم های کامپیوتری و هم برای گوشی های هوشمند است.
 

کاربرد های مختلف Keylogger چیست؟

Keylogger ها در سازمان های فناوری اطلاعات برای عیب یابی مشکلات فنی در کامپیوتر ها و شبکه های تجاری به کار می روند. حتی این نوع ابزار جاسوسی می توانند در یک خانواده برای مراقبت های والدین مورد استفاده قرار بگیرند تا به اینترنت فعالیت فرزندان نظارت شود.

در نهایت می توان یک کاربرد دیگر هم به Keylogger نصب داد و آن هم استفاده از کیلاگر روی کامپیوتر های عمومی یا شخصی برای به سرقت بردن اطلاعات مهمی مانند پسورد ها، اطلاعات کارت های بانکی و… است.
 

Keylogger چه اطلاعاتی را ثبت می کند؟

قابلیت کیلاگر ها متغیر است ولی معمولا اگر روی یک دستگاهی نصب شوند عملکرد های زیر را خواهند داشت:

دریافت تمامی پسورد هایی که توسط کاربر سیستم وارد می شود

گرفتن اسکرین شات از نمایشگر در دوره های متناوب زمانی

ثبت URL هایی که با مرورگر وب باز شده اند و شاید حتی گرفتن اسکرین شات از آن صفحه وب

ثبت فهرستی از برنامه ها که توسط کاربر سیستم اجرا شده اند

ثبت گزارش پیام های همه پیام رسان ها

ثبت یک کپی از هر ایمیل ارسال شده

ارسال خودکار همه این اطلاعات ذخیره شده از طریق ایمیل، FTP یا HTTP

بیشتر کیلاگر ها به قابلیت ثبت ورودی های کیبورد بسنده نمی کنند و قابلیت ثبت تصویر از نمایشگر را هم در خود دارند. بعضی از کیلاگر ها اطلاعات خود را در خود سیستم قربانی ذخیره می کنند در حالی که بعضی از آن ها در یک ساعات خاصی اطلاعات را به مکان دیگری ارسال می کنند.
 

چگونه در صورت وجود Keylogger را شناسایی کنیم؟

بعضی از سازنده ها کیلاگر هایی که می سازند را به صورت رایگان در اینترنت برای دانلود قرار می دهند. در حالی که بعضی دیگر پولی هستند و برای دانلود و استفاده از ان ها باید هزینه پرداخت کنید که معمولا به خاطر خدمات ارزشمندی است که ارائه می دهند.

بعضی مواقع کیلاگر ها در قالب یک بسته نرم افزاری که قرار است کاربرد دیگری داشته باشند روی سیستم شما نصب می شوند و شما از همه یز بی اطلاع خواهید بود و حتی پس از نصب هم ساز و کار بسیاری از کیلاگر ها به صورت است که پنهان می شوند و پیدا کردن آن ها کار دشواری است.
 
از نظر طراحی، کیلاگر ها به شکل های زیر پیاده سازی می شوند
در مسیر های مخفی در سیستم هدف نصب می شوند

به صورت هوشمندانه از Task Manager سیستم عامل پنهان می شود و هیچ اثری به صورت ظاهری از آن نخواهد ماند.

در صورتی که احتمال می دهید، روی سیستم یا گوشی تلفن همراه شما کیلاگر به صورت نزم افزاری نصب شده باشد، یکی از بهترین راهکار ها برای ایمن دستگاه شما، نصب و استفاده از آنتی ویروس است. اگر گوشی شما اندرویدی است، نصب آنتی ویروس رایگان AVL را پیشنهاد می کنیم.

به یاد داشته باشید که این گونه برنامه تا زمانی که از شما اجازه نصب نگیرند نمی توانند کار خود را آغاز کنند بنابراین پیش از نصب هر نرم افزار یا اپلیکیشینی مطمئن شوید که مورد اعتماد است و یا اجازه دسترسی اشخاص ناشناسبه سیستم شخصی خود را ندهید.


منبع: سایت نظارت بر خانواده


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط