چگونه گوشی موبایل با کیفیت بخریم؟

شاید اگر 10 سال پیش برای خرید گوشی هوشمند سری به بازار می زدید در عرض چند ساعت بهترین را انتخاب و خریداری می کردید. اما حالا هر ماه چندین گوشی جدید وارد بازار می شوند و جای تعدادی گوشی قدیمی تر را می گیرند.با رعایت چند نکته ساده میتوان یک گوشی با کیفیت خریداری کرد.
چهارشنبه، 6 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چگونه گوشی موبایل با کیفیت بخریم؟

راهنمای خرید گوشی

به دلیل گستردگی بازار خرید و فروش تلفن های همراه، شاید برای بسیاری از ما که آشنایی چندانی با تکنولوژی ساخت گوشی های تلفن همراه نداریم، انتخاب یک مدل مناسب و به صرفه، کار چندان راحتی نباشد. به همین منظور مجبور به تکیه به نظرات دیگران در این خصوص هستیم که گاها ممکن است بر اثر دخالت سلیقه دیگران در نظر دهی، به مدل مد نظر خود نتوانیم دست پیدا کنیم.

اما اگر بتوان خودمان اطلاعاتی را در این خصوص بدست آورده و با توجه به دانش و نیاز خود، یک تلفن همراه انتخاب نماییم، می توان با درصد اطمینان بیشتری از محصول مورد نظر خود، نسبت به خرید آن اقدام نمایید. در ادامه نیز با توجه به همین مورد، قصد داریم تا یک راهنمای خرید گوشی را برای تمامی افراد حرفه ای و مبتدی، ارائه دهیم.
 
بودجه و هزینه مورد نیاز
می توان گفت که مهمترین و محدود کننده ترین عامل خرید یک گوشی، بحث هزینه و بودجه ای است که می توانیم برای خرید یک تلفن همراه، صرف کنیم.
تقریبا در هر راهنمای خرید گوشی ، به بحث بودجه مورد نظر برای انتخاب یک گوشی تلفن همراه، اشاره شده است.

به این ترتیب باید گفت که اگر ما قصد داریم یک تلفن همراه برای خود تهیه نماییم، باید قبل از هرچیز به بودجه ای که می توانیم برای آن اختصاص دهیم، بیاندیشیم. به عنوان مثال ما قصد داریم تنها 2 میلیون تومان بابت یک گوشی بپردازیم، یا بودجه ما نهایتا 1 میلیون تومان برای خرید گوشی می باشد.

پس با توجه به این مورد، انتخاب های ما بسیار محدودتر خواهد شد. حال که بودجه مشخص گردید، می توان گزینه های مختلف خرید را بررسی و در نهایت گوشی مورد نظر خود را با توجه به بودجه، انتخاب نمود.
 
سیستم عامل
پس از بحث بودجه در راهنمای خرید گوشی ، نوبت به انتخاب سیستم عامل گوشی  می رسد. با توجه به سازندگان مختلف گوشی، سیستم عامل های متنوعی نیز وجود دارند که روی برند های مختلف گوشی نصب گردیده اند، اما در کشور ما بیشتر افراد سیستم عامل های ios مخصوص گوشی های ایفون و اندروید را به عنوان سیستم عامل محبوب خود می شناسند.

البته مایکروسافت ویندوزفون نیز درصد کمی از بازار را در اختیار دارد که روز به روز در حال کاهش می باشد. با این حال، اگر علاقه مند به امنیت و سرعت و قدرت بیشتر در کار با تلفن همراه خود هستید از ios و اگر از جمله کسانی هستید که سادگی، سرعت بالا و از همه مهمتر، اختیارات بیشتر در کار با تلفن همراه، از فاکتورهای اصلی شما برای خرید گوشی می باشد، از اندروید استفاده نمایید.
 
قدرت پردازنده
پس از انتخاب سیستم عامل در راهنمای خرید گوشی ، نوبت به انتخاب نوع پردازشگر یا همان CPU تلفن همراه می رسد. همانطور که می دانید، این بخش مهمترین بخش محاسباتی تلفن همراه بوده و هرچه از قدرت و سرعت بیشتری در انجام محاسبات برخوردار باشد، در نتیجه گوشی شما از قدرت و سرعت بالاتری بهره خواهد بود.

در حال حاضر بهترین پردازنده های موجود در بازار، پردازنده های محصولات اخیر اپل، نظیر ایفون ایکس و ایفون 8 می باشد که با نام A11 شناسایی می شود. در بخش گوشی های اندرویدی نیز پردازنده های Snapdragon 835 و Kirin 960 و Exynos 8895 در حال حاضر جزو قدرتمندترین پردازنده های موجود هستند. علاقه مندان می توانند از طریق کلیک روی لینک بررسی CPU به بررسی قدرت پردازشگرهای مختلف در تلفن های همراه بپردازند.

این نکته را باید به خاطر بسپارید که قدرت یک سی پی یو، رابطه مستقیمی با تعداد هسته ها و فرکانس پردازش دارد و هر چه این موارد از اعداد بالاتری برخوردار باشند، می توان گفت که پردازشگر از قدرت بیشتری برخوردار می باشد. البته در همه موارد این فرضیه درست نیست اما می توان تا حدود بسیار زیادی به آن اتکا کرد. در شمارش تعداد هسته های CPU باید توجه داشته باشید که Dual یعنی دو هسته، Quad یعنی چهار، Hexa یعنی 6 و Octa به معنی وجود 8 هسته می باشد.
 
اندازه و کیفیت صفحه نمایش
در راهنمای خرید گوشی ، اندازه و کیفیت صفحه نمایش نیز یکی از عوامل تعیین کننده در بحث خرید گوشی محسوب می شود. دقت داشته باشید که لزوما اندازه صفحه نمایش بزرگتر به معنی کیفیت بیشتر نمی باشد. در بسیاری از موارد یک صفحه نمایش 4.5 اینچی از کیفیت بسیار بیشتری از یک صفحه نمایش 6 اینچی برخوردار می باشد که وابسته به نوع طراحی و دیزاین صفحه نمایش دارد.

در صفحه نمایش گوشی، علاوه بر اندازه، باید به تعداد پیکسل های صفحه نمایش نیز توجه نمود. هر چه تعداد این پیکسل ها بیشتر باشد، به معنی کیفیت بیشتر صفحه نمایش می باشد. به عنوان مثال یک صفحه نمایش 1920×1080 از کیفیت بیشتری در مقایسه با یک صفحه نمایش 1334×750 برخوردار می باشد. همچنین میزان ppi یا پیکسل بر اینچ نیز در انتخاب یک صفحه نمایش با کیفیت تاثیر به سزایی دارد. مقدار ppi در حقیقت تراکم پیکسلی صفحه نمایش را نشان می دهد که هر چه بیشتر باشد، یعنی کیفیت بیشتری را شاهد خواهیم بود.
 
حافظه
بحث بسیار مهم دیگری که در راهنمای خرید گوشی امده است و باید به ان توجه نماییم، میزان حافظه رم و حافظه داخلی تلفن همراه می باشد. اگر به دنبال این هستید که تلفن همراهی با قدرت اجرای چندین برنامه به صورت همزمان داشته باشید، باید از گوشی هایی با میزان رم بالاتر استفده نمایید.

در حال حاضر اکثر تلفن های همراه پیشتاز از رم های 4 و 6 گیگابایتی برخوردار هستند که در میان رده ها، رم 2 گیگابایتی نیز پاسخگوی نیازها می باشد. البته در مدل ایفون به دلیل تفاوت در ساختار سیستم عامل، طراحان آیفون 8 از رم 2 گیگابایتی برای محصولات خود بهره برده اند که کلیه نیازهای کاربر را فراهم می آورد.

پس از انتخاب میزان رم، بحث مقدار حافظه داخلی و میزان پشتیبانی از حافظه خارجی، با اهمیت می باشد. در معمول ترین حالت ممکن یک تلفن همراه میان رده باید دارای 8 الی 16 گیگابایت حافظه داخلی و توانایی پشتیبانی از 16 الی 32 گیگابایت حافظه خارجی (کارت SD) داشته باشد. هرچه این مقادیر بالاتر رود، به معنی میزان بیشتر فضای ذخیره سازی و افزایش منابع گوشی، محسوب می شود.
 
دوربین
یکی دیگر از مواردی که بسیاری از خریداران تلفن های همراه به آن توجه داشته و در راهنمای خرید گوشی به آن اشاره شده است، دوربین پشت و جلوی گوشی می باشد. تقریبا می توان گفت که همه ما با مفهوم مگاپیکسل آشنایی داشته و می دانیم که میزان این عدد چه ارتباطی با کیفیت تصویر گرفته شده توسط دوربین خواهد داشت.

اما تنها میزان رزولوشن تصویر تعیین کننده قدرت یک دوربین در تلفن همراه نیست. مسائل دیگری از قبیل میزان شفافیت تصویر، مقدار باز شدن دریچه دیافراگم، مقدار زوم، توانایی فوکوس خودکار و سایر موارد نیز در انتخاب یک دوربین گوشی خوب، موثر می باشند. علاقه مندان به بحث مقایسه دوربین های مختلف گوشی برای راهنمای خرید گوشی ، می توانند از طریق وبسایت DxOMark که از منابع مطمئن جهت تست دوربین ها می باشد دیدن کرده تا دوربین های گوشی های مختلف را با یکدیگر مقایسه نمایند.
 
میزان ظرفیت باتری
یکی دیگر از مهمترین نکات در زمینه خرید تلفن همراه، میزان ظرفیت باتری و مدت زمان نگهداری شارژ آن می باشد. معمولا ظرفیت باتری های گوشی را با یکای mAh می سنجند که به معنی میلی آمپر ساعت می باشد. هرچه مقدار این عدد بیشتر باشد، یعنی ظرفیت باتری گوشی ما بیشتر است.

از طرفی میزان نگهداری شارژ تنها به باتری گوشی وابسته نیست و ممکن است یک گوشی به دلیل مصرف بالای منابع ان مثل صفحه نمایش یا CPU با داشتن ظرفیت بالای باتری، زودتر از بقیه گوشی های شارژ خود را تخلیه نماید. مدت زمان نگهداری شارژ که معمولا با زمان مکالمه با یک بار شارژ نشان داده می شود، هر چه بیشتر باشد یعنی گوشی ما در این زمینه قدرت بیشتری دارد. همچنین با تکنولوژی Fast Charge می توان گوشی های تلفن همراه را در مدت زمان کوتاهی شارژ نمود که اگر تلفن همراه ما به این تکنولوژی مجهز باشد، می توان گفت که این گوشی ارزش خرید بالاتری را دارا می باشد.
 
سایر موارد مهم در راهنمای خرید گوشی
مواردی که به آنها اشاره شد، تقریبا مهمترین عوامل در خرید گوشی هوشمند می باشند. اما باز هم مواردی از این دست وجود دارند که می تواند روی روند خرید گوشی تاثیر گذار باشد.

از جمله اینکه گوشی مورد نظر ما از چه ابزار ارتباطی بهره می برد. در حال حاضر بهتر است که تلفن همراهی که ما قصد خریداری آن را داریم، از تکنولوژی ارتباطی 4g بهره مند باشد.

داشتن یکسری از امکانات مثل حسگر اثر انگشت، توانایی تشخیص چهره، لرزشگیر دوربین، جک هدفون 3.5 میلی متری، و سایر موارد نیز از جمله عامل هایی هستند که می توان در برتری یک گوشی نسبت به سایر مدل ها، دخیل دانست. به این ترتیب می توان گفت که برای خرید یک گوشی خوب و به صرفه باید به تمامی موارد ذکر شده در فوق توجه نمود تا بتوان دقیقا به آن چیزی رسید که مد نظر نظر ماست.


منبع: سایت نظارت بر خانواده


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط