فضائل و برکات سوره حجرات

سوره حُجُرات چهل و نهمین سوره و از سوره‌های مدنی قرآن است که در جزء ۲۶ جای دارد. این سوره ۱۸ آیه دارد. حجرات جمع حُجره به معنای اتاق است. این واژه در آیه چهارم آمده است.
يکشنبه، 1 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
فضائل و برکات سوره حجرات

فضائل قرائت سوره حجرات

پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم در فضیلت این سوره فرموده‌اند: هر کس سوره حجرات را قرائت نماید ده برابر کسانی که ده برابر کسانی که خدا را اطاعت کرده و او را معصیت کرده‌اند. حسنه به او داده می‌شود.
 
امام صادق علیه السلام نیز فرموده‌اند: هر کس سوره حجرات را هر شب یا هر روز قرائت نماید، از زیارت کنندگان حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم خواهد بود.

این سوره، درباره آداب برخورد با پیامبر (صلی اله علیه و آله) و نیز اخلاق اجتماعی همچون سوء ظن، تَجَسُّس و غیبت، سخن می‌گوید. آیه اُخُوت از آیات مشهور سوره حجرات است که مؤمنان را برادر یکدیگر معرفی کرده و بیان داشته است که در صورت وقوعِ درگیری میان آنان، دیگر مسلمانان وظیفه دارند آنان را آشتی دهند.

این سوره دربرگیرندهٔ دستورالعمل‌هایی است که با آنها، سعادت زندگی فردی، تکمیل و نظام اجتماعی انسان، اصلاح می‌شود. از جملهٔ آن دستورالعمل‌ها، آداب ارتباط با خدا، آدابی که می‌بایست در ارتباط با پیامبر (صلی اله علیه و آله) رعایت کرد و آداب مربوط به نحوه ارتباط افراد با یکدیگر در جامعه است.

این سوره همچنین درباره ملاک برتری افراد بر دیگران، سخن گفته و در پایان به حقیقت ایمان و اسلام اشاره کرده است. دانشنامه قرآن این سوره را سوره اخلاق، ادب و نظم اجتماعی دانسته است که علاوه بر آداب معاشرت با پیامبر (صلی اله علیه و آله)، دستور می‌دهد به شایعات تحقیق‌نشده توجه نکنند، از غیبت و بدگویی به دیگران و تجسس و تفحص در عیوب مردمان اجتناب کنند و در پی گمان نروند، میان مسلمانان، صلح و آشتی برقرار کنند.
 

تفسیر نمونه محتوای سوره حجرات را به شکل زیر خلاصه کرده است

بخش اول، آیات آغازین سوره است که آداب برخورد با پیامبر (صلی اله علیه و آله) را بیان مى‏‌کند.

بخش دوم، دربرگیرندهٔ اصول مهم اخلاق اجتماعى است که به‌کاربستن آنها، محبت، صمیمیت، امنیت و اتحاد را در جامعه موجب می‌شود.

بخش سوم، دستوراتى است مربوط به چگونگى مبارزه با اختلافات و درگیری‌ها میان مسلمانان.

بخش چهارم، از معیار ارزش انسان در پیشگاه خدا و اهمیت مسئله تقوا سخن مى‌‏گوید.

بخش پنجم، بر این نکته تأکید دارد که ایمان تنها به گفتار نیست و علاوه بر اعتقاد قلبى، باید آثار آن در عمل هم آشکار شود.

بخش ششم، این مطلب را بیان می‌کند که اسلام و ایمان، هدیهٔ‌خدا به مؤمنان است؛ بنابراین آنان نباید به جهت ایمانشان، منت بگذارند.

بخش هفتم، از علم خداوند و آگاهى او به اسرار نهان عالم هستى و اعمال انسان‌ها سخن به میان می‌آورد.
 

آثار و برکات سوره

 
۱) در امان یافتن از ترس و باز شدن در‌های خیرات
از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم نقل شده است: هر کس سوره حجرات را بنویسد و با خود همراه داشته باشد و در جنگ و نزاعی شرکت کند از آنچه می‌ترسد در امان خواهد ماند و خداوند با دستان او در‌های خیرات و خوبی‌ها را می‌گشاید.

پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم در فضیلت این سوره فرموده‌اند: هر کس سوره حجرات را قرائت نماید ده برابر کسانی که ده برابر کسانی که خدا را اطاعت کرده و او را معصیت کرده‌اند. حسنه به او داده می‌شود
 
۲) در امان ماندن از صرع
امام صادق علیه السلام فرمودند: هر کس سوره حجرات را بنویسد و با خود همراه داشته باشد اگر بیماری صرع داشته باشد بهبود یافته و از شر شیطان در امان می‌ماند و دوباره به سوی او باز نمی‌گردد و از هر عامل خوف و ترسی در امان می‌ماند.
 
۳) جهت زیاد شدن شیر زن شیرده و مصون ماندن طفل از خطرات
امام صادق علیه السلام فرمودند: اگر زنی که شیرش کم است از آب نوشته آن (سوره حجرات) بنوشد شیرش زیاد می‌شود و اگر زن باردار از آن بنوشد فرزند در شکم او حفظ می‌شود و خود زن از هر امر خوف آور و ترساننده‌ای به اذن خداوند محفوظ می‌ماند.


منبع: سایت فردا نیوز


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.