تنفر بچه‌ها از غذا

اگر فرزندتان علاقه ای به خوردن صبحانه ندارد؛ نگران نباشید. توصیه های زیر را بخوانید و به کار ببندید.
پنجشنبه، 5 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تنفر بچه‌ها از غذا
شما می توانید برخی موادغذایی که فرزندتان به خوردن آنها علاقه‌ای ندارد را با مواد غذایی دیگری که او دوست دارد، ترکیب کنید. مثلا پیاز یا گوجه فرنگی داخل غذا را رنده کنید تا او متوجه وجود آنها نشود یا اینکه مواد غذایی را به شکلی که او دوست دارد، تهیه کنید. مثلا اگر گوشت تکه ای نمی خورد، برایش کتلت درست کنید. یک راه دیگر برای تشویق کردن بچه ها به خوردن انواع مواد غذایی، کنجکاو کردن آنها نسبت به خوراکی های مختلف است.
 
به این ترتیب که مثلا چند مرتبه کمی سبزیهای پخته را کنار ظرف ماکارونی یا کتلتش بگذارید و اجازه بدهید که خودش نسبت به خوردن آنها ترغیب شود. البته می توانید کنار ظرف غذای خودتان را هم با خوراکی های مغذی بپوشانید و مدام با خوردن و تعریف کردن از طعم و خواص آنها بچه ها را نسبت به امتحان کردن طعم های جدید کنجکاو کنید. استفاده از بشقاب و لیوان های رنگی با رنگ های نارنجی، ارغوانی و قرمز هم می تواند باعث افزایش اشتهای بچه ها شود. در ضمن هرگز فراموش نکنید که برای تشویق کردن بچه ها به خوردن تمام گروه های غذایی، صبر و حوصله بیشتر از زور و تهدید به کار می آید! 
 
اگر فرزندتان علاقه ای به خوردن صبحانه ندارد!  نگران نباشید. توصیه‌های زیر را بخوانید و به کار ببندید. امیدوارم کودکان تان صبحانه خور حرفه ای شوند. کودک شما هم جزء آن دسته از کودکانی است که هنگام خوردن صبحانه بهانه می گیرند و به اصطلاح جیم می شوند؟ نگران نباشید. توصیه های زیر را بخوانید و به کار ببندید. امیدوارم کودکانتان صبحانه خور حرفه‌ای شوند.
 
۱- میز را بچینید : به همراه فرزند خود، از شب قبل، میز صبحانه فردا را بچینید. البته هنگامی که کودک تان خوابید مواد فاسدشدنی را، دوباره در یخچال قرار دهید. صبح هنگام نیز، ابتدا میز را مثل شب پیش آماده کنید بعد کودکتان را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پیش از خوردن صبحانه بیدار کنید تا دستگاه گوارشی او کم کم شروع به کار کند.
 
۲- نوشیدنی های اشتهاآور:‌ پیشنهاد می شود، وقتی کودکتان از خواب برخاست یک لیوان بزرگ آب یا آب پرتقال به او بدهید. به این ترتیب او به اشتها می آید. مطمئن باشید چند دقیقه بعد، شتابان به سمت میز صبحانه می آید.
 
۳- با بوفه موافقید؟ کوچولوها همیشه دوست دارند ادای بزرگ ترها را در بیاورند. آنها عاشق بوفه اند و دوست دارند غذاها روی میز چیده شده باشد تا آنها هر چه می خواهند بخورند. آب پرتقال، نان، بیسکویت، شکلات صبحانه، شیر، پنیر و... را روی میز بچینید و مطمئن باشید، چشمان کودک، بزرگ تر از معده اش خواهد شد و از تمام غذاهای روی میز تا جائی که بتواند می خورد.
 
۴- یک نمونه جالب : فراموش نکنید که بهترین راه یادگیری، مثال زدن است. شما نیز همراه کودکتان بنشینید و صبحانه کامل بخورید. کودکتان از شما الگو می گیرد و کارهای شما را تقلید می کند. وقتی چند لقمه خوردید، تازه اشتهایتان باز می شود.
 
۵- نان تازه، عالی است؟ آمار نشان داده است که از هر ۱۰ کودک، ۴ نفر تنها به دلیل نبودن نان تازه سر میز صبحانه، رغبتی به خوردن ندارند. در صورتی که کودکتان نسبت به خوردن صبحانه بیمیل است، نان تازه را امتحان کنید. بوی نان تازه همه را به اشتها می آورد. اگر وقت خرید نان را ندارید، پیشنهاد می کنیم مقداری شیر و شکر روی نان مانده بمالید و آن را ۵ دقیقه در مایکروفر قرار دهید تا بوی نان تازه به خود بگیرد.
 
۶- از داستانهای زیبا کمک بگیرید: سعی کنید سر میز صبحانه وقت را غنیمت شمرده و کتاب داستانی، درباره صبحانه خوردن برای کودکتان بخوانید. کاری کنید که آب از لب او آویزان شود.
 
۷- اصرار نکنید : در صورتی که با وجود انجام تمامی این کارها، باز هم کودک شما صبح از خواب برخاست و میلی به خوردن صبحانه نشان نداد، به او فشار نیاورید. یک لیوان شیر یا آب پرتقال به او بدهید و تا ساعت ناهار در صورت تمایل، به او میوه بدهید. مطمئن باشید او فردا صبح بهتر از امروز، صبحانه می خورد.
 
از کجا بفهمیم کودکمان حساسیت غذایی دارد؟ گاهی اوقات هنگامی که بعضی کودکان در معرض غذای خاصی قرار می گیرند (مثلا بادام زمینی- سیستم ایمنی بدن آنها، پروتئین آن ماده غذایی را به عنوان مهاجم تلقی کرده و در مقابلش آنتی بادی ترشح می کند تا پروتئین را از بین ببرد.
 
1- وقتی یک غذای جدید را به کودک می دهید، حداقل تا سه روز بعد از آن غذای جدید دیگری به او ندهید تا واکنش بدن کودک را به همان نوع جدید بسنجید؛ مثلا اگر برای اولین بار در روز دوشنبه به کودک خود هلو دادید، این کار را در روزهای سه شنبه و چهارشنبه تکرار کنید و میوه جدید دیگری در این روزها به او ندهید تا ببینید آیا کودکتان به هلو حساسیت دارد یا نه.
 
۲- به علائمی مانند سرفه، عطسه، زدن کهیر، تهوع، گازهای دفع شده، ورم پوست و اگزما در کودک توجه کنید. این موارد از علایم شایع حساسیت غذایی می باشند. اگر کودکتان با مشکل تنفسی مواجه شد و یا علایم دیگری مانند ورم و قرمزی صورت و لب دارد و یا تهوع و اسهال بعد از صرف غذا پیدا کرد، حتما با اورژانس تماس بگیرید .
 
٣- برای اولین بار که ماده غذایی جدیدی را به کودک می دهید توجه داشته باشید که حساسیت غذایی ممکن است در دو زمان رخ دهد: برخی غذاها بلافاصله پس از خوردن، سبب بروز حساسیت غذایی می شوند.
 
۴- پوشک کودک را پس از دادن هر نوع ماده غذایی جدید، بررسی کنید. اسهال از دیگر علایم بروز حساسیت غذایی در کودک می باشد.
 
۵- به محض بروز یکی از علایم بالا، به پزشک متخصص کودک خود مراجعه کنید. به کمترین علایم هم توجه کنید و آن را جدی بگیرید.
 
۶- اگر کودکتان با مشکل تنفسی مواجه شد، حتما با اورژانس تماس بگیرید. اگر علایم دیگری مانند ورم و قرمزی صورت و لب دارد و یا تهوع و اسهال بعد از صرف غذا پیدا کرد، حتما با اورژانس تماس بگیرید، زیرا در برخی موارد، این علایم در مدت زمان کوتاهی، راه تنفس کودک را مسدود می کنند و ممکن است منجر به مرگ کودک شوند.
 
منبع: آشپزی و تغذیه کودکان، فاطمه تقدسی‌نیا، نوید حکمت،صص117-113، چاپ دوم، قم، 1396


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما