آشنایی با غذاهایی که موجب بی خوابی میشوند

بی‌ خوابی و اختلالات خواب یکی از مشکلات مهمی است که افراد بسیاری با آن درگیر هستند. تصور کنید چقدر سخت است که بعد از تمام خستگی‌های روز نتوانید به راحتی بخوابید و برای روز بعد انرژی کافی به دست بیاورید....
سه‌شنبه، 10 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با غذاهایی که موجب بی خوابی میشوند

۶ غذایی که باعث بروز مشکلات خواب می‌ شود

بیشتر افراد فکر می‌ کنند که نوشیدن روزانه دو فنجان قهوه‌ ی کافئین دار قبل از خواب ،باعث بی‌ خوابی در طول شب می‌ شود هرچند که این مورد کاملا صحیح است اما بیشتر افراد نمی‌ دانند که حتی غذاهای سالم و طبیعی نیز می‌ تواند باعث بی‌خوابی در طول شب شود.

در اینگونه موارد بیشتر افراد رژیم غذایی خود را به رژیم پر چربی و پر کالری تبدیل می‌ کنند تا استرس ناشی از کم خوابی را جبران کنند.

مطالعات انجام شده بر روی بیش از ۱.۱ میلیون نفر که دارای مشکل بی خوابی و محرومیت از خواب بودند ، نشان داد که کمتر از ۷ الی ۸ ساعت خواب در طول شب می‌ تواند باعث افزایش BMI گردد. بنابراین می‌ توان نتیجه گرفت که خواب کافی و منظم در طول شب به شما کمک می کند لاغرتر شوید و اشتهای کاذب نیز نداشته باشید.

برای اینکه وزنی سالم داشته باشید و احساستان خوب باشد ، باید در طول شب خوب بخوابید. متاسفانه بیشتر افراد غذاهایی را که قبل از خواب مصرف می کنند نادیده می‌ گیرند و همین امر نیز موجب بی‌ خوابی آن‌ها می‌ شود.
 
۱.کلم‌ ها
چه کسی می‌ توانست حدس بزند که کلم بروکلی و گل کلم می‌ تواند باعث بی خوابی گردد؟

این نوع از سبزیجات دارای مواد مختلف معدنی هستند که برای سلامتی بدن بسیار مفید است. تریپتوفان موجود در این سبزیجات به تولید سرتونین کمک می‌ کند.سرتونین نیز باعث ایجاد خواب در افراد می‌ گردد. با اینحال، کلم‌ ها در میان سایر مواد غذایی ، دیرتر هضم می‌ شوند و دارای فیبر های نامحلولی هستند که زمان زیادی برای عبور از سیستم گوارش بدن نیاز دارند.

با خوردن این سبزیجات در زمان نزدیک به خواب ، بدن شما باید به سختی روی آن‌ ها کار کند تا بتواند هضم راحتی داشته باشد. همین امر نیز موجب بی‌ خوابی خواهد شد.
 
2.شکلات تلخ و تیره
با اینکه شکلات تلخ شامل آنتی اکسیدان‌ ها و مواد معدنی بسیار مفیدی است و خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی وافزایش فشار خون را کاهش می‌ دهد و از پوست صورت در مقابل نور خورشید محافظت می‌ کند اما خوردن این ماده نیز در اواخر شب می‌ تواند باعث بیداری شما در طول شب گردد.

برخی از این شکلات ها همچنین دارای مقدار زیادی کافئین هستند که این نیز بی خوابی را تشدید می‌ کند. شکلات تلخ همچنین حاوی تیروزینی است که بدن را تحریک می‌ کند و باعث می‌ شود فرد به سختی به خواب برود.
 
3.گوشت فرآوری شده و پنیر چندساله
برخی از افراد خوردن چنین موادی را ترجیح می دهند اما این‌ ها نمی‌ توانند خواب راحتی برای شما به همراه داشته باشند.

گوشت و پنیر، حاوی آمینو اسیدی به نام تیرامین هستند که نوراپی نفرین را آزاد می‌ کند که می‌ تواند باعث بی‌ خوابی شود.
 
۴.سس گوجه فرنگی
سس گوجه فرنگی معمولا به همراه بیشتر غذاها همچون پیتزا، لازانیا و اسپاگتی سرو می‌ شود. اگرچه بیشتر افراد دوست دارند یک کاسه‌ ی پر از اسپاگتی را به همراه مقدار زیادی سس گوجه مصرف کنند اما این ماده نیز می‌ تواند به بی خوابی شما کمک کند.

گوجه فرنگی حاوی ویتامین‌ های مهم، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ هایی است که خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی و سرطان را کاهش می‌ دهد اما این گیاه به شدت اسیدی است و باعث دیر خوابیدن فرد خواهد شد. سعی کنید گوجه فرنگی را در طول روز مصرف کنید تا نشانه‌ ی رفلاکس در شب را نداشته باشید.
 
۵.گوشت قرمز
بر اساس مطالعات انجام شده ، غذاهایی همچون گوشت قرمز که دارای چربی فراوان هستند، دیر هضم تر از مواد پرفیبر می باشند.

زیرا مواد پر چربی سیگنال‌ هایی را به شکم ارسال می‌ کند که آن را کندتر خالی کند. به طور متوسط ، گوشت تقریبا ۲۴ ساعت زمان نیاز دارد تا سیستم گوارش بدن را ترک کند.

اگر دوست دارید گوشت مصرف کنید حتما از گوشت‌ های سبک‌ تر استفاده نمایید. مثلا می توانید از گوشت ماهی و مرغ در اواخر شب و برای شام استفاده کنید.

به یاد داشته باشید که رژیم غذایی پروتئین دار، با بی خوابی و مشکلات خواب ارتباط مستقیم دارد.
 
6.غذاهای تند
همانند گوجه فرنگی ، غذاهای تند نیز می‌ تواند باعث سوزش سر دل شود و مشکلات بی خوابی را به همراه داشته باشد.

این غذاها همچنین باعث افزایش متابولیسم بدن شده و دمای آن را بالا می‌ برند.اگر غذای تند مصرف می‌ کنید حتما مطمئن شوید که آن را چند ساعت قبل از خواب خورده باشید و زمان کافی برای هضم در اختیار آن‌ ها قرار دهید.


منبع: سایت مجله سلامت


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط