خوراکی های مضر برای دیابتی ها

دیابت یک بیماری مزمن است که در بین بزرگسالان و کودکان شیوع پیدا کرده است و اجتناب از مصرف غذا های مضر برای دیابت ها حائز اهمیت است. بیماری دیابت در صورت کنترل نشدن دارای عواقب بسیار جدی از جمله بیماری های قلبی، بیماری های کلیوی ، کوری و غیره ی می شود. موضوع مهم پرهیز از هرگونه غذاهای مضر برای بیماران دیابتی است که باعث می شود سطح قند خون و انسولین و التهاب را افزایش دهد .
چهارشنبه، 11 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خوراکی های مضر برای دیابتی ها

غذاهای مضر برای دیابتی ها کدامند؟

هدف یک برنامه‌ ی غذایی برای دیابت نوع ۲ این است که روی غذا هایی تمرکز کنید که قند خون طبیعی، وزن سالم و سلامت کلی بدنتان را حمایت و از عوارض دیابتیک نیز دوری کند.

به گفته‌ ی انجمن دیابت آمریکا، افرادی که به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند، می‌ توانند از خوردن غذا های متنوعی لذت ببرند.

اگرچه این افراد می‌ توانند هر نوع غذایی بخورند، اما دستور العمل کلی این است که دسته‌ای از غذا ها را بخورند و دسته‌ ای دیگر را محدود کنند، و میزان وعده‌ های غذایی‌ شان را نیز تحت نظر داشته باشند تا یک برنامه‌ ی غذایی سالم داشته باشند.
 
قندها
قند افزوده شده به غذا ها می‌ تواند باعث افزایش قند خون شود.

دیابت نوع ۲ اگر با قند خون بالا همراه شود، شما را در معرض خطر آسیب به شبکیه‌ ی چشم، و آسیب به اعصاب، زخم پا، بیماری‌ های پوستی و بیماری‌ های کلیوی قرار خواهد داد.

درست است که قند در مقادیر کم مشکلی ندارد، اما باز هم باید آنرا محدود کنید تا قند خونتان در اندازه‌ ی نرمال بماند.

همچنین غذا های شیرین معمولاً سرشار از کالری هستند و فاقد ویتامین، مواد معدنی و مغذی.

پر کردن معده با مواد غذایی مغذی همچون میوه‌ ها، سبزیجات، غلات، و پروتئین بدون چربی، راه بهتری برای دریافت کالری است.

غذا هایی همچون میوه‌ ها که قند طبیعی دارند، معمولاً شاخص قندی پایین‌ تری به نسبت غذا هایی دارند که به آن‌ ها قند افزوده می‌ شود.

مصرف غذا هایی با شاخص قندی پایین برای بیماران دیابتی، می‌ تواند سطح قند خون این افراد را متعادل نگاه دارد.

اما غذاهایی که به آن‌ ها شکر افزوده می‌ شود، همچون شیرینی‌ ها، شاخص قندی بالایی داشته و می‌ توانند باعث افزایش قند خون شوند.

بنابراین انتخاب توت فرنگی بجای یک آب‌ نبات، قطعاً انتخاب بهتری است.
 
چربی‌ ها
چربی‌ ها را در برنامه‌ ی غذایی‌ تان محدود کنید، چرا که سرشار از کالری هستند، و مصرف بیش از اندازه‌ ی کالری نیز باعث چاقی خواهد شد.

چاقی، نه تنها وضعیت دیابت را بدتر خواهد کرد، بلکه خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی، سرطان، فشار خون، آسم و ورم مفاصل را افزایش خواهد داد.

با انتخاب لبنیات کم چرب، گوشت‌ های کم چرب، میوه‌ ها، سبزیجات و غلات، میزان مصرف چربی‌ تان را کاهش دهید.

همچنین می‌ توانید با پخت و پز بدون روغن و یا با روغن کمتر، انتخاب‌ های هوشمندانه تر هنگام خوردن غذا، نظارت بر اندازه‌ ی وعده‌ های غذایی، و محدود کردن میان وعده‌ ها و دسر های پر کالری، میزان مصرف چربی‌ تان را کاهش دهید.

انجمن دیابت آمریکا، معتقد است که باید از چربی‌ های اشباع و ترانس که خطر ابتلا به حمله‌ ی قلبی یا سکته‌ ی مغزی، و کلسترول را افزایش می‌ دهند بپرهیزید.

مقاله‌ ای در سال ۲۰۱۰ از «مربی دیابت»، که یکی از نشریات انجمن دیابت آمریکاست، گزارش کرده که یک رژیم غذایی گیاهی و کم چرب به کنترل قند خون در دیابت نوع ۲ کمک بسیاری خواهد کرد.
 
کربوهیدرات‌ های عمومی
هر کسی بعنوان بخشی از یک برنامه‌ ی غذایی سالم، و متعادل به کربوهیدرات احتیاج دارد.

اما دیابتی‌ ها باید کربوهیدرات‌ ها را هوشمندانه انتخاب کنند.

اگر بخواهیم شاخص قند خون را در نظر بگیریم، غلات کامل به نسبت محصولات فراوری شده یا تصفیه شده، شاخص قند خون پایین‌ تری دارند.

مثلاً انتخاب ماکارونی گندم کامل، به نسبت ماکارونی آرد سفید، تأثیر کمتری بر سطح قند خون شما دارد.

برخی از سبزیجات هم حاوی نشاسته هستند، که باید بیماران دیابتی، در برنامه‌ ی غذایی‌ شان این دسته از سبزیجات را محدود کنند.

سبزیجاتی همچون نخود فرنگی، ذرت، سیب زمینی، کدو حلوایی، و کدو.


منبع: سایت مجله سلامت


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.